• Nederlands
 • KBC Groep
  Select your language
  Search

  KBC wil een CRD IV-conform AT1-instrument (in euro) uitbrengen

  Buiten beurstijd - Gereglementeerde informatie* - NIET BESTEMD VOOR VERSPREIDING IN DE VERENIGDE STATEN

  Dinsdag 4 maart 2014 — Voor sommige uitstaande klassieke Tier 1-instrumenten kan KBC dan eventueel een call uitoefenen.

  KBC Groep NV laat vandaag weten dat het binnenkort (afhankelijk van de marktomstandigheden en na een beleggersroadshow doorheen Europa en Azië vanaf maandag 10 maart 2014) een CRD IV-conform, niet-verwaterend AT1-instrument (‘additional Tier 1 capital instrument’) van representatieve ‘benchmark’-grootte in euro wil uitbrengen. Voor dat perpetuele AT1-instrument kan tijdens de eerste 5 jaar geen call uitgeoefend worden. Het beschikt over een tijdelijke afschrijvingsmogelijkheid op een common equity Tier-1-niveau van 5,125%.

  Dit aanbod is bestemd voor institutionele beleggers.

  Goldman Sachs, J.P. Morgan, KBC Bank, Morgan Stanley en UBS werden aangeduid als Joint Bookrunners en Joint Lead Managers voor de geplande AT1-transactie.

  KBC wil in zijn kapitaalstructuur 1,5% aan risicogewogen activa in de vorm van AT1-instrumenten onderbrengen die tijdens de invoeringsperiode van de CRD IV-regelgeving kunnen worden uitgebracht.

  Johan Thijs, groeps-CEO van KBC:

  "We hebben onze kapitaalstructuur geëvalueerd in het licht van de huidige CRD IV-regelgeving en de momenteel uitstaande effecten. Rekening houdend met de regelgeving, met de huidige kapitaalwaarde van deze instrumenten en met hun huidige waardering hebben we beslist om ons aanvullend Tier 1-kapitaalniveau te optimaliseren, bovenop het stevige common equity Tier-1-niveau dat we nu al hebben. Dat zal onze totale kapitaalpositie nog verder versterken."

  Naargelang van de marktomstandigheden en het bij de AT1-emissie opgehaalde bedrag kan KBC overwegen om bij de eerstvolgende gelegenheid een call uit te oefenen voor sommige van zijn momenteel uitstaande klassieke Tier 1-instrumenten, zoals bepaald in de voorwaarden van het prospectus van die effecten.

  KBC is een van de best gekapitaliseerde financiële instellingen in Europa en is goed gepositioneerd voor de toekomst. De (pro-forma) common equity ratio (fully loaded) onder het huidige Basel III-regime bedroeg 12,5% (1) op het einde van het vierde kwartaal van 2013. Daarmee werd de doelstelling om een common equity ratio van 10% te behalen onder Basel III (fully loaded) ruim overtroffen.

  De strategie van KBC blijft gericht op het aanbieden van bankverzekeringsproducten en -diensten aan particulieren, KMO’s en middelgrote ondernemingen in België, Tsjechië, Slowakije, Hongarije en Bulgarije.

   

  (1) Fully loaded, maar met inbegrip van de overblijvende staatssteun van de Vlaamse overheid, de impact van de ondertekende (maar nog niet afgewikkelde) akkoorden over de desinvestering van KBC Bank Deutschland en Antwerpse Diamantbank, en de terugbetaling van 500 miljoen euro staatssteun aan de Vlaamse overheid begin 2014.

   

  Disclaimer

  Deze mededeling is louter bestemd voor informatieve doeleinden en vormt geen aanbod tot het verkopen van, of een uitnodiging tot het uitbrengen van een bod op effecten in de Verenigde Staten. De hier beschreven effecten zullen niet geregistreerd worden overeenkomstig de U.S. Securities Act van 1933, zoals gewijzigd (de "Securities Act"), noch overeenkomstig de wetten van een Staat in de V.S., en mogen niet worden aangeboden of verkocht in de Verenigde Staten, tenzij in het kader van een transactie die niet onderhevig is aan de registratievereisten overeenkomstig de Securities Act of overeenkomstig de securities law van een Staat, of die gebeurt door toepassing van een uitzondering daarop. Deze mededeling mag niet worden verspreid in of naar de Verenigde Staten. De betrokken effecten zullen niet worden aangeboden in de Verenigde Staten.

   

  * Dit nieuwsbericht bevat informatie waarop de Europese transparantieregelgeving voor beursgenoteerde bedrijven van toepassing is.

  Contacteer ons

  Wim Allegaert

  directeur Investor Relations, KBC-groep

  Viviane Huybrecht

  directeur Corporate communicatie/woordvoerster KBC-groep