KBC wordt exclusieve partner van De Warmste Week

Vernieuwde wind voor VRT solidariteitsactie

KBC zal de komende drie jaar ‘De Warmste Week’ ondersteunen als exclusieve hoofdpartner.

KBC engageert zich als exclusieve hoofdpartner om de komende 3 jaar De Warmste Week te ondersteunen en mee verder uit te bouwen.

De VRT laat een nieuwe wind waaien doorheen de gekende formule van ‘De Warmste Week’, de solidariteitsactie die traditioneel elk jaareinde wordt georganiseerd.

Met #DWW21 lanceert de VRT de zoektocht naar 21 jongeren die heel Vlaanderen op sleeptouw willen nemen rond één maatschappelijk thema waar jongeren van wakker liggen: kunnen zijn wie je bent.

Dat werd vanmiddag, symbolisch om vijf voor twaalf, aangekondigd op Studio Brussel, MNM en één door de drie ambassadeurs van de actie: Gloria Monserez (StuBru, Ketnet), Kawtar Ehlalouch (MNM) en Stéphan Tanganagba (Op Kot, één). Naast het bespreekbaar maken van het thema, wordt er ook opnieuw geld ingezameld in een Fonds beheerd door de Koning Boudewijnstichting dat speciaal is opgericht om projecten te steunen die passen in dit thema.

Johan Thijs, CEO KBC Groep vat het engagement als volgt samen : KBC ondersteunt niet alleen de realisatie van De Warmste Week, onze 15.000 medewerkers in België staan ook klaar om samen met de VRT actief hun schouders te zetten onder #DWW21 en jongeren helpen te zijn wie ze willen zijn. Uit een onderzoek van de VRT-studiedienst bij jongeren tussen 16 en 24 jaar blijkt immers dat veel jongeren verontrust zijn over de toenemende intolerantie en polarisering in onze samenleving, maar wel bereid zijn om ervoor in actie te treden. Voor 7 op de 10 jongeren (76%) gaat de prioriteit naar “een wereld waar iedereen zich goed in zijn vel voelt” en waar iedereen de vrijheid heeft te zijn wie men is of wil zijn. 
Sociale bewogenheid ligt KBC nauw aan het hart. Doorheen de hele KBC Groep vinden we een grote sociale vibe bij onze medewerkers. Dat merken we aan de initiatieven die medewerkers nemen op individuele basis,  maar ook aan de hoge respons op en het enthousiasme waarmee onze medewerkers zich inzetten voor initiatieven genomen door ons  bedrijf. Een project dat bijvoorbeeld zeer nauw aansluit bij het initiatief van de Warmste Week editie 2021 is YAR Vlaanderen (Youth@Risk), een organisatie die zich richt tot jongeren met een complexe problematiek. De organisatie wil  jongeren helpen om hun toekomst terug op de rails te krijgen en met de hulp van coaches de juiste weg vinden in hun leven.  Een belangrijke stap voor om het even wie om zich goed in zijn of haar vel te voelen en te kunnen zijn wie ze zijn. Sinds 2016 zijn we partner van YAR Vlaanderen en coachten al 120 KBC-ers evenveel jongeren. Een initiatief als De Warmste Week en het thema van dit jaar: kunnen zijn wie je bent verdient dus zeker onze steun en sluit perfect aan bij onze bedrijfswaarden en ons DNA.

“Het is toch opvallend dat veel jongeren het belangrijk vinden om in alle vrijheid te zijn wie ze willen zijn en openlijk te zeggen wat ze denken en voelen. Omdat de jongeren onze toekomst zijn, mogen we dat signaal absoluut niet negeren. We moeten terug naar de basis. Jongeren moeten iets in beweging kunnen zetten. Daarom is de nieuwe De Warmste Week volledig op hun leest geschoeid. Polarisering in een samenleving is nooit goed. Als De Warmste Week ervoor kan zorgen dat de mensen weer wat toleranter worden voor mekaar, het thema bespreekbaar wordt en er geld kan ingezameld worden voor goede doelen voor jong en oud, is onze opdracht geslaagd”, zegt Frederik Delaplace, CEO van de VRT.

Contacteer ons
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium