• Français
 • Nederlands
 • KBC Groep
  Select your language
  Search

  Meer betaalcomfort voor KBC en CBC-klanten

  Internetaankopen zitten in de lift

  Maandag 25 augustus 2014 — Consumenten bepalen graag zelf hun keuze. Betalen willen ze op een snelle, efficiënte en comfortabele manier. Enerzijds wint online betalen aan belang: Belgische consumenten doen gemiddeld één keer per maand een internetaankoop. Anderzijds willen handelaars als onderdeel van hun service efficiënte en handige betaalmiddelen aanbieden. Daarom breidt KBC zijn aanbod voor onlinebetalingen uit, zowel in België als op Europees vlak. Het aanbod werd deels door KBC zelf en deels in samenwerking met andere partners ontwikkeld. 

  Belg maakt een inhaalbeweging op internet...

  Uit een studie die Comeos in samenwerking met InSites Consulting uitvoerde op de Belgische markt blijkt dat de Belgen een inhaalbeweging maken op internet. In 2014 was er voor België een stijging van 2% (van 59% in 2013 naar 61% dit jaar), terwijl gemiddeld genomen in de ons omringende landen het aantal onlineconsumenten stabiel blijft op 75%. Zij die hun weg al vonden naar het internet, kopen nu vaker. Gemiddeld wordt er minder uitgegeven (161 euro per maand in 2014 t.o.v. 170 per maand in 2013). In 2014 kocht 28% van de Belgen minstens één keer per maand iets op het internet, een stijging met 4% tegenover het vorige jaar. De helft van de klanten koopt kleding en schoenen. Ook populair is overnachtingen reserveren of hotels boeken. Opmerkelijk is dat voeding het meest frequent online wordt gekocht, zij het in kleine volumes.

  Beweegredenen voor online kopen zijn de tijdsbesparing en de goedkopere tarieven. Ook levering aan huis wordt aangehaald als een voordeel.

  Reden te meer om te streven naar een optimaal betaalcomfort en een aangename betaalervaring voor de klant. Met die gedachte in het achterhoofd breidde KBC de mogelijkheden van de KBC-Betaalknop uit. Daarmee kan de klant aankopen via internet eenvoudig betalen binnen zijn bekende onlinebankomgeving. De betaalknop biedt de KBC-klant bovendien de mogelijkheid zonder kosten de betaling tot twee maanden uit te stellen, terwijl de handelaar wel onmiddellijk de som van de aankoop ontvangt en de bestelling meteen kan uitvoeren. 

  …maar is voorzichtig om zijn persoonlijke gegevens te gebruiken

  Comeos onderzocht ook wat een surfer ervan weerhoudt online te kopen. 31% van de Belgen wil zaken eerst uitproberen en met eigen ogen zien. Bovendien is de Belg terughoudend om zijn persoonlijke gegevens bloot te geven, heeft hij vragen bij de veiligheid en maakt hij niet graag gebruik van zijn kredietkaart. Vandaar dat KBC in zee ging met MyBank, dat een Europese betaaloplossing voor webshops uitwerkte waarbij de koper via de betaalknop van de handelaar onmiddellijk terecht komt bij zijn vertrouwde bank. Dankzij de oplossing van MyBank kunnen klanten van KBC en CBC niet alleen terecht bij Belgische onlineshops, maar kunnen ze vanaf het voorjaar van 2015 ook terecht in Europese webwinkels. En omgekeerd: klanten van buitenlandse banken die aangesloten zijn bij MyBank kunnen dan op Belgische webshops hun aankoop betalen.

  Voor de klant ligt de nadruk op universele betaalmethoden, gemakkelijk in gebruik, gemakkelijk toegankelijk en betrouwbaar.

  Voor de handelaars werd gedacht aan veiligheid, de snelheid van de transactie en lage transactiekosten.

  Betaalknop

  Contacteer ons

  Ilse De Muyer

  Corporate Communication Manager

  KBC Group