• Nederlands
 • English
 • Français
 • Search

  Met Doccle maakt KBC digitale documentenuitwisseling zoveel makkelijker

  Dinsdag 17 juni 2014 — In juli 2013 tekenden KBC en CBC een partnership met Doccle voor het aanbieden van een gratis volledig elektronisch documentenbeheersysteem. Daarmee was KBC/CBC de eerste Belgische financiële instelling die tot dat nieuwe platform toetrad.
   

  Doccle [www.doccle.be] biedt particulieren en zelfstandigen een persoonlijke elektronische ‘ladenkast’ aan: een centrale aflever- en bewaarplek voor digitale documenten van verschillende dienstenleveranciers (telecom, mutualiteit, sociaal secretariaat, enz). Doccle-gebruikers kunnen er hun facturen, attesten, contracten, enz. gratis ontvangen, verwerken en op een uniforme en herkenbare manier veilig bewaren. Dat kan zowel mobiel als online.

  Sinds januari 2014 kunnen de KBC/CBC-klanten er ook hun administratieve bank- en verzekeringsdocumenten laten bezorgen. KBC en CBC spelen daarmee verder in op de toenemende digitalisering van de gezinsadministratie en dringen tegelijkertijd de papierstroom terug. Daarenboven is de keuze volledig aan de klant, die kiest waar hij zijn post ontvangt.

  Voor de klant biedt die gratis toepassing het grote voordeel dat zijn administratieve documenten tijdig, veilig en op de juiste wijze worden ondergebracht in zijn persoonlijke digitale kast. Hij moet dus niet meer naar verschillende websites en mailboxen gaan om een overzicht te hebben van zijn belangrijke documenten. Bovendien zijn die op een heel eenvoudige manier te vinden. Zo loopt hij bijvoorbeeld niet langer het risico dat een fiscaal attest verloren wordt gelegd, blijven zijn verzekeringspolissen altijd up-to-date en vermindert hij de – vaak onoverzichtelijke – papierberg die zich in de loop der jaren thuis opstapelt.

  Succesverhaal

  Sinds de lancering van Doccle op 27 januari 2014 kozen al meer dan 300 000 Belgen voor Doccle om documenten veilig digitaal bij te houden en af te handelen. Op piekdagen registreert het platform meer dan 16 000 nieuwe gebruikers en versturen KBC, Acerta, Telenet en CM meer dan 400 000 documenten via Doccle. Ondertussen is TMVW gestart met Doccle met Doccle en werken Waterlink, De Watergroep en ACV met de toepassing voor het beheer van domiciliëringen.

  Naar aanleiding van de KBC Group Investor Day, maakt KBC een stand van zaken op en detailleert zijn plannen voor de toekomst, ook in België. Over een daarvan leest u meer in dit bericht. Meer informatie over de strategie en de KBC Group Investor Day zelf, vindt u op www.kbc.com. Volg de Investor Day via #KBCInvestorDay.