MIVB en Mobit binnenkort beschikbaar in KBC Mobile.

MIVB en Mobit binnenkort beschikbaar in KBC Mobile.

Snel weg dankzij de mobiele oplossingen van KBC.

KBC breidt het aanbod niet-financiële diensten van geselecteerde partners via KBC Mobile verder uit. Als aanvulling op het reeds bestaande mobiliteitsaanbod krijgen KBC-klanten* binnenkort ook de mogelijkheid om gebruik te maken van twee nieuwe diensten: het aankopen van een 10-rittenkaart van de MIVB en gebruik maken van de deelfietsen van Mobit. Dit vervolledigt het aanbod van diensten zoals parkeersessies bij Q-park en 4411; deelfietsen van Velo Antwerpen en Bluebike; en tickets van De Lijn en de NMBS.

In de zomer van 2018 integreerde KBC voor het eerst niet-bancaire apps in de Mobile app. Dit maakte KBC de eerste financiële instelling die haar mobile banking klanten ook liet genieten van niet-financiële diensten. Het aantal diensten werd inmiddels enorm uitgebreid en KBC-klanten maken hier ook steeds meer gebruik van. Vooral de mobiliteitsservices presteren in 2019 sterk:

  • De Lijn: meer dan 380.000 verkocht tickets
  • NMBS: meer dan 220.000 verkochte tickets
  • 4411: bijna 330.000 afgesloten sessies
  • Q-Park: bijna 25.000 afgesloten parkeersessies sinds de start in maart
  • Deelfietsen: 4700 aangekochte dagpassen van Velo Antwerpen of Blue-bike
    sinds de start in maart

In het kader van mobiliteit kent ook fietsleasing en het (digitaal) afsluiten van fietsleningen hoe langer hoe meer succes.

Karin Van Hoecke, directeur Digitale Transformatie divisie België KBC, licht toe: “Deze twee nieuwe extra diensten zijn niet alleen een duurzaam alternatief op het vlak van vervoer, maar besparen de klant opnieuw flink wat tijd. Prioritair in ons aanbod, blijft onze ambitie om klanten een optimaal gebruiksgemak te laten ervaren en extra services met toegevoegde waarde te integreren. Meer dan 1 miljoen klanten maken intussen gebruik van KBC Mobile en loggen minstens 1 maal per dag aan. Onze niet bancaire oplossingen worden tevens enthousiast onthaald door de gebruikers. Hiervoor hoeven ze niet langer telkens een aparte app te downloaden. Via KBC Mobile kan de klant de mobiliteitsoplossing kiezen die op dat ogenblik het beste bij hem past. We zijn dan ook enorm blij dat deze twee extra diensten geïntegreerd worden tijdens de week van de mobiliteit”

 Binnenkort Mobit en MIVB in KBC Mobile
Als aanvulling op het reeds bestaande mobiliteitsaanbod kunnen KBC-klanten vanaf de tweede helft van
september gebruik maken van de diensten van Mobit en MIVB.

10-rittenkaart van de MIVB opladen

Met de MIVB wordt een nieuwe speler toegevoegd aan het mobiliteitsaanbod in KBC Mobile. KBC-klanten kunnen binnenkort hun MoBIB-kaart, een unieke drager voor vervoerbewijzen van de vier maatschappijen voor openbaar vervoer in België**, rechtstreeks in KBC Mobile opladen met een Jump10, de 10-rittenkaart van de MIVB. Ze hoeven enkel hun MoBIB-kaart te registreren in KBC Mobile en langs die weg een Jump10 aan te kopen. De MIVB stelt die na 24 tot 96 uur ter beschikking op de MoBIB-kaart.Met een Jump10 kan de klant zich doorheen Brussel verplaatsen met het openbaar vervoer.  Het vervoersbewijs is immers zowel bruikbaar voor de MIVB, NMBS, TEC als De Lijn binnen het volledige Brussels Hoofdstedelijk gewest.

Deelfietsen huren bij Mobit

KBC-klanten kunnen binnenkort een Mobit deelfiets dagpas kopen via KBC Mobile. Met deze dagpas kan
men gedurende 24 uur gebruik maken van Mobit deelfietsen in Mechelen, Kortrijk, Hasselt, Genk, Aalst,
Antwerpen, Brasschaat, Schoten of de Schorre in Boom. De betaling van deze dagpas gebeurt onmiddellijk
via KBC Mobile, zonder dat de klant zich hoeft te registreren, een waarborg dient te betalen, of een abonnement moet nemen. Via KBC Mobile ziet de klant de beschikbare fietsen in zijn buurt. Hij scant de QR code op de gekozen Mobitdeelfiets en betaalt zijn dagpas. Het slot op de fiets wordt automatisch geopend en de klant kan beginnen fietsen. Doordat Mobit niet werkt met vaste fietsstations kan de klant de fiets na
afloop op een zelfgekozen, veilige plaats achterlaten en het slot activeren om de fiets zo opnieuw beschikbaar te maken voor andere gebruikers.

Mobit is naast Velo Antwerpen en Blue-bike de derde fietsprovider die aan KBC Mobile wordt toegevoegd.


Door het aanbieden van mobiele diensten beantwoordt KBC duidelijk aan een vraag in de markt. De sterke
cijfers van de mobiliteitstoepassingen zijn hiervan het beste bewijs.


Een overzicht van alle derde partijen vindt u op KBC/Mobile.


Niet alleen de mobiele diensten in KBC Mobile scoren; ook fietsleningen en fietslease zijn in opmars.
In 2019 werden er 65% meer fietsleningen afgesloten tegenover dezelfde periode in 2018. De gemiddelde
fietslening bedraagt 3.250 euro en wordt in 28 maanden afbetaald. Ook voor het afsluiten van fietsleningen
gebruiken KBC-klanten de digitale kanalen: 70% van de leningen werden via KBC Touch of KBC Mobile
afgesloten.
Ook het leasen van een fiets wint aan populariteit. Eind 2018 maakten al ongeveer 500 bedrijven gebruikvan KBC Fietslease, goed voor een fietsvloot van 6300 fietsen.In het jaar 2019 werden nog eens een 470-tal klanten aan de klantenportefeuille toegevoegd. Dit komt overeen met nog eens 6500 fietsen.

*Voor KBC-, CBC- en KBC Brussels-klanten

**de NMBS, de MIVB, de TEC en De Lijn

Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium