Mobiel betalen: Belfius, ING en KBC bouwen samen Payconiq verder uit

Zonder kaart, zonder terminal, zonder contact: Payconiq maakt betalen met smartphone eenvoudiger dan ooit

Belfius, ING en KBC/CBC willen mobiel betalen echt op de kaart zetten als een handig en veilig alternatief voor contante betalingen. Nu ook Belfius mee op de kar is gesprongen, gaan de drie banken samen de betaaloplossing Payconiq verder ontwikkelen en uitbouwen met loyaltyprogramma’s. Payconiq wordt al aanvaard in meer dan 11.000 winkels in België en zal worden geïntegreerd in het door Belfius, bpost en Proximus ondersteunde platform Citie. Dit akkoord zal de drie banken wapenen om het aandeel van de mobiele betalingen via smartphone verder te verhogen en het gebruik van digitale getrouwheidsprogramma’s te promoten.

75% van de Belgen heeft een smartphone en Belfius, KBC en ING tellen samen al bijna twee miljoen klanten die actief en regelmatig mobile banking gebruiken voor een steeds ruimere waaier van verrichtingen. Via hun samenwerking binnen Payconiq willen Belfius, KBC en ING handelaars en consumenten een innoverende, beveiligde en voordelige betaalmethode zonder terminal en zonder bankkaart aanbieden, een betaalmethode die voldoet aan hun behoeften in een steeds mobielere en constant evoluerende wereld.

Snel, gemakkelijk en voordelig

De Payconiq app, die beschikbaar is op App Store en Google Play, kan worden gebruikt om een vriend terug te betalen op restaurant, om een doktersbezoek te betalen, om aankopen in de winkel of weldra op internet te betalen.

De winkelier hoeft geen terminal te installeren voor Payconiq en de transactiekosten die hem gefactureerd worden, zijn zeer laag. Er zijn ook geen extra kosten. Binnenkort wordt Payconiq bovendien geïntegreerd in Citie, waardoor de gebruikers volop zullen kunnen genieten van de kortingen, voordelen, punten of coins die worden toegekend in het kader van de getrouwheidsprogramma’s van de aangesloten handelaars.

De app is toegankelijk voor alle consumenten met een zichtrekening, of ze nu klant zijn bij Belfius, ING of KBC, of niet. Ze kunnen er snel en gratis mee betalen. Overal, op ieder moment, zonder contact. De app herkent de begunstigde automatisch, zodat deze zijn rekeningnummer zelfs niet meer hoeft in te voeren. De gebruiker geeft gewoon het te betalen bedrag aan en bevestigt de verrichting met zijn pincode. De transactie verschijnt daarna quasi in real time op het scherm (pc, smartphone of tablet) van de begunstigde.

 

U zou er graag meer over weten?

https://www.payconiq.com/

 

 

Contacteer ons
Stef Leunens Corporate Communication Manager
Stef Leunens Corporate Communication Manager
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium