Nieuwe CEO bij KBC Bank Ireland

Buiten beurstijd - Gereglementeerde informatie*

De Raad van Bestuur van KBC Bank Ireland heeft de heer Peter Roebben benoemd tot nieuwe Chief Executive Officer van KBC Bank Ireland. Peter Roebben is momenteel Senior General Manager Group Credit Risk op het hoofdkantoor van KBC Groep in Brussel. Peter volgt op 1 april 2019 de heer Wim Verbraeken, de huidige CEO, op.

De benoeming van Peter Roebben is goedgekeurd door de Centrale Bank van Ierland en de Europese Centrale Bank. 

Geheel in lijn met het expatbeleid van KBC Groep en na meer dan 20 jaar internationale opdrachten te hebben uitgevoerd, keert Wim Verbraeken, die in november 2013 CEO van KBC Bank Ireland werd nadat hij in juni 2013 als CFO/COO bij de Bank begon, terug naar het hoofdkantoor van de groep. Hij wordt daar vanaf 1 april 2019 benoemd in een nieuwe functie als Algemeen Directeur.

De heer Luc Popelier, voorzitter van KBC Bank Ireland, sprak zijn oprechte dankbaarheid uit aan Wim voor zijn leiderschap, sterke prestaties, de succesvolle transformatie van de Bank en de niet aflatende inspanningen die hij de afgelopen vijf jaar - in vaak uitdagende omstandigheden - heeft geleverd om effectief om te gaan met de historische kredietportefeuille van KBC Bank Ireland en tegelijkertijd met succes een nieuwe digital-first retail- en micro KMO-gerichte bank en digitale koploper op de Ierse markt uit te bouwen. De heer Luc Popelier wenst Wim het allerbeste in zijn nieuwe functie.

De heer Popelier voegde daaraan toe: "Ik ben blij Peter te mogen verwelkomen als CEO van KBC Bank Ireland. De Raad van Bestuur heeft met Peter gekozen voor een dynamische leider. Hij beschikt over een ruime ervaring op het niveau van het Senior Management en Directiecomiténiveau, een uitstekende staat van dienst en een diepgaande kennis van economische en financiële zaken en in het bijzonder van kredietrisicobeheer. Die ervaring en kennis zullen hem in staat stellen een belangrijke bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van KBC Bank Ireland met het oog op de verdere uitrol van haar retail- en micro-KMO-gerichte strategie. Ik ben er ook van overtuigd dat de Bank zal profiteren van zijn brede internationale ervaring die hij heeft opgedaan in de entiteiten van de KBC Groep in Londen, Madrid, Parijs, Brussel, Praag en Boedapest.

Met de steun van KBC als sterke en geëngageerde aandeelhouder zullen Peter en zijn collega's die de Bank leiden, zorgen voor de verdere groei en succes van de Bank als digitale koploper binnen de KBC Groep, ten voordele van haar klanten, medewerkers en alle andere belanghebbenden.

De leden van het directiecomité van KBC Bank Ireland, bestaande uit mevrouw Dara Deering, Executive Director Retail Banking, de heer Frank Jansen, Chief Finance Officer, de heer Tom De Witte, Chief Operations Officer en de heer Barry D'Arcy, Chief Risk Officer, zetten zich in om hun aanzienlijke ervaring op het niveau van Senior Executive en directiecomité, hun uitstekende staat van dienst en diepgaande kennis te gebruiken om Peter Roebben te ondersteunen in zijn nieuwe rol als CEO en te zorgen voor een soepele overgang.”

 

De heer Peter Roebben, toekomstige CEO gaf volgende reactie : “KBC Bank Ierland is een digitale koploper binnen de KBC Groep en ik kijk er echt naar uit om naar Dublin te komen en met het team samen te werken om de Ierse burgers geavanceerde, digitale bankdiensten aan te bieden. Ik ben ervan overtuigd dat wij een positief alternatief kunnen bieden aan de consumenten in de Ierse markt.”

 

Peter Roebben (geboren op 28 juli 1966) studeerde in 1986 af aan de Universiteit van Leuven (België) met een master in de rechten. In 1989 behaalde hij een MBA aan Vlerick Business School (België). 

Hij begon zijn carrière in 1992 als relatiebeheerder Corporate Banking voor Kredietbank (nu KBC) in Londen. Van 1994 tot 1998 was hij directeur van het vertegenwoordigingskantoor Iberia in Madrid. Na 1 jaar in Brussel te hebben doorgebracht als relatiebeheerder voor de multinationale divisie van de groep, werd hij in 1999 Directeur Corporate Banking in de branch in Parijs. Van 2005 tot 2010 was hij Executive Director Corporate Banking bij CSOB Bank in Tsjechië.

Tussen 2010 en 2017 was hij Senior Managing Director en lid van het Directiecomité van K&H Bank & Insurance in Boedapest (Hongarije), eerst verantwoordelijk voor krediet- en personeelsbeleid , en later voor de divisie Business Banking, bestaande uit Corporate & KMO banking, Financial Markets, Leasing en Factoring. Tijdens zijn ambtstermijn daar hield hij ook toezicht op de Corporate Change & Organization activiteiten (Enterprise Business Architecture, Operational Excellence, Leadership Activation).

Sinds 2017 is hij Algemeen Directeur Group Credit Risk op het hoofdkantoor van KBC Groep in Brussel. In die rol is hij verantwoordelijk voor de sturing van en het toezicht op het nemen van kredietrisico's binnen de internationale bank- en verzekeringsactiviteiten van KBC Groep, wat retail-, KMO-, bedrijfs-, financiële instellingen- en overheidsrisico's inhoudt, door het vastleggen en bewaken van groepsbrede kredietrisicobeleidslijnen, -normen en -limieten. Hij is ook verantwoordelijk voor het ontwerp van transactionele kredietrisico- en kapitaalmodellen  en is lid van de belangrijkste krediet(acceptatie)comité’s van KBC.  

Hij beheerst vloeiend Nederlands, Frans, Engels, Spaans en Duits. Hij is getrouwd en heeft 2 kinderen.

 

KBC Bank Ireland is al meer dan 40 jaar actief in Ierland en maakt sinds 1978 deel uit van de KBC-groep. Het is een van de toonaangevende aanbieders van financiële diensten in Ierland en heeft meer dan 1.200 medewerkers in dienst.

 

* Dit nieuwsbericht bevat informatie waarop de Europese transparantieregelgeving voor beursgenoteerde bedrijven van toepassing is.

Contacteer ons
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium