Nieuwe handige oplossingen in KBC Mobile voor wie zich verplaatst met wagen of openbaar vervoer

Nieuwe handige oplossingen in KBC Mobile voor wie zich verplaatst met wagen of openbaar vervoer

Nu de overheid de corona lockdownmaatregelen stelselmatig versoepelt, hernemen de Belgen stilaan hun sociale en professionele leven, weliswaar nog steeds met in achtname van de social distancing en veiligheidsvoorschriften.

Vanaf 16 juni krijgen KBC (Brussels)- en CBC-klanten in KBC Mobile opnieuw een aantal zeer gebruiksvriendelijke  en handige mobiliteitsoplossingen ter beschikking

 • Tanken “on the go” bij Q8 m.a.w. je hoeft zelfs je bankkaart niet boven te halen of de betaalterminal aan te raken (vanaf 22/06)
 • meerrittenkaarten bij De Lijn aankopen als je met het openbaar vervoer reist
 • deelrijden via cambio

Deze mobiliteitsoplossingen kwamen tot stand met behulp van Olympus Mobility, KBC’s partner op het vlak van mobiliteit.

Ook de nieuwe (witte) verzekeringskaart vinden KBC (Brussels)- en CBC-klanten vanaf 1 juli geleidelijk aan  digitaal beschikbaar in hun KBC Mobile en KBC Touch.

Karin Van Hoecke, Directeur Digitale Transformatie KBC België licht toe: “De voorbije maanden hebben onze klanten duidelijk getoond dat ze gewonnen zijn voor digitale, eenvoudige en gebruiksvriendelijke oplossingen. KBC klanten hebben zich vanaf het begin zeer enthousiaste gebruikers getoond van de mobiliteitsdiensten die we via KBC Mobile aanbieden : NMBS, De Lijn, 4411, Q-Park en deelfietsen. In 2019 gebruikten onze klanten 2.000.000 keer een extra dienst in KBC Mobile: 86 % daarvan waren mobliteitsdiensten.  Vanaf 16 juni verruimen we dat aanbod en integreren we 3 nieuwe diensten in KBC Mobile. Wie het openbaar vervoer gebruikt, kan via KBC Mobile een meerrittenkaart voor De Lijn kopen. Rijd je liever met een  deelwagen van cambio, dan kan je dat voortaan makkelijk regelen via  KBC Mobile. Wie gaat tanken bij Q8 stations hoeft zelfs niet eens zijn betaalkaart boven te halen. Meer gebruikscomfort en -gemak, een nog betere klantenbeleving, daaraan werken we continu verder en we zijn zeer tevreden dat we vandaag deze diensten kunnen aanbieden in samenwerking met onze partners.”

 

De mobiliteitsdiensten in KBC Mobile kennen veel succes (cijfers einde 2019)

 

In 2019 vonden KBC (Brussels)- en CBC-klanten vlot hun weg naar de verschillende mobiliteitsdiensten die KBC aanbiedt via KBC Mobile:

 • De Lijn: 642.000 tickets
 • NMBS: 414.000 tickets
 • 4411: 562.000 parkeersessies
 • Q-Park: 49.500 parkeersessies (sedert maart 2019)
 • Deelfietsen: 9000 ritten (sedert maart 2019)

 

EIGEN WAGEN  : Tankbeurt betalen via smartphone bij Q8, zonder bankkaart te gebruiken

De voorbije maanden ontdekten meer en meer klanten het comfort en de veiligheid van contactloos betalen. Voor wie tankt bij Q8 wordt het nog eenvoudiger.

Via de locatiesetting op de smartphone wordt automatisch het juiste Q8-tankstation geselecteerd. De klant hoeft dus enkel een pompnummer en het type brandstof te kiezen.  Daarop wordt die pomp vrijgegeven en kan hij tanken.

Nadien ontvangt hij een bericht op zijn smartphone met het juiste bedrag van de tankbeurt.

In KBC Mobile zal ook het saldo van de Q8 smiles – de getrouwheidspunten van Q8 waarmee je kan sparen voor kortingen - getoond worden.

Om gebruik te kunnen maken van deze dienst moet je titularis zijn van de rekening die waaraan KBC-Mobile verbonden is. Klanten met een professionele rekening op naam van hun zaak of houders van een tankkaart kunnen op 22/06 nog geen gebruik maken van deze dienst.

 “Het optimaliseren van onze klantenbeleving staat centraal in onze evolutie naar een brede mobiliteitsspeler. Dankzij deze dienst, die we ook al aanbieden via onze Q8 smiles app, kunnen we klanten extra comfort én veiligheid bieden door hen eenvoudig en contactloos met hun smartphone vanuit de wagen te laten betalen. In amper enkele stappen maak je je selectie en kun je je tankbeurt betalen. Zonder bankkaarten of codes die je op een terminal moet ingeven”, legt Bert Gillis, Retail & IT Director Q8 Northwest Europe, uit.

 

OPENBAAR VERVOER : 10-rittenkaart De Lijn, ook in K’Ching

Van bij de start maakten KBC Mobile klanten enthousiast gebruik van het aanbod van vervoersbewijzen voor openbaar vervoer.

De klant en platformklant[1] kan vandaag al 10-rittenkaarten aankopen in KBC Mobile voor het MIVB netwerk (Jump10).

Vanaf 16 juni zal hij ook voor De Lijn een 10-rittenkaart (m-card10) kunnen aankopen. De eenheidsprijs per rit wordt op die manier voordeliger.  

Ook de K’Ching gebruikers kunnen tickets voor De Lijn en NMBS aankopen in hun app bij “extra snufjes”.

 

DEELAUTO  : Ook voor de occasionele gebruiker wordt autodelen via cambio erg makkelijk

Lid worden, een wagen reserveren over heel België, de wagen openen en sluiten en betalen voor het gebruik van de wagen  voortaan kan dat via KBC Mobile.

Wie occasioneel een  deelauto gebruikt, betaalt enkel  voor de ritten die hij effectief gereden heeft. Brandstof en basisverzekering zijn inbegrepen in de prijs. Daarnaast biedt KBC een extra verzekering aan die de franchise bij schade aan de cambiowagen tot 200 € herleidt.

Hoe werkt het?

 • Neem je identiteitskaart en je rijbewijs en schrijf je in bij cambio. Je betaalt een instapkost van 17.5 euro. Ben je jonger dan 25 jaar? Dan moet je minstens al 2 jaar een geldig rijbewijs hebben om je te kunnen inschrijven.
 • Zodra cambio je account activeert kan je een auto reserveren. Kies het type auto en de plek waar je die gaat ophalen. Reserveren kan je lang op voorhand of last minute, 7 dagen op 7 24 uur op 24.
 • Haal de auto op aan de gekozen  standplaats. Je rit starten of stoppen doe je met de app, je hebt geen speciale sleutel of kaart nodig.
 • De betalingen voor de kilometers en uren die je reed gaan elke maand automatisch van je rekening

Ward Docx, directeur cambio Belgium duidt de samenwerking:  Bij cambio staat niet de auto centraal, maar wel duurzame mobiliteit, waar deelauto’s slechts een schakel zijn in een groter geheel. Door ons breed wagenaanbod, verspreid over het hele land, en het gebruiksgemak van ons systeem, maken we het vandaag mogelijk aan meer dan 43.000 cambio-gebruikers om zich efficiënt en duurzaam te verplaatsen.

 Dankzij de samenwerking met KBC verruimen we onze horizonten en kunnen we meer mensen bereiken dan voordien. KBC klanten proeven zo van autodelen zonder administratief gedoe, zonder verplichtingen en dat binnen hun vertrouwde KBC-app. Hen ervan overtuigen dat een eigen (tweede) wagen overbodig is, is ons uiteindelijke doel.“

Groene verzekeringskaart wordt wit en gaat digitaal

In navolging van een Europese beslissing, vertaald door het Belgisch Bureau van de autoverzekeraars (BBAV) wordt de traditionele groene kaart vanaf 1 juli 2020 op wit papier aangeleverd en mag dit verzekeringsbewijs ook digitaal afgeleverd worden.

KBC maakt van deze wijziging gebruik om een nieuwe stap te zetten in de digitale communicatie met haar klanten en zal dit verzekeringsbewijs geleidelijk digitaal beschikbaar stellen in KBC Mobile en KBC Touch.

Het is een logische stap in het digitale aanbod van KBC naar haar klanten. Niet enkel het afsluiten van nieuwe polissen kan volledig digitaal, maar ook de schadeaangifte van de auto kan een particulier volledig digitaal aangeven en opvolgen.

De communicatie over een schadegeval gebeurt ook steeds meer digitaal, zodat de klant te allen tijde, en zo snel mogelijk, over de meest recente informatie beschikt.

Het verzekeringsbewijs is meteen elektronisch beschikbaar bij het afsluiten van een autoverzekering.

 

[1] Platformklanten zijn klanten die gebruik maken van de KBC Mobile app zonder dat ze een bank- of verzekeringsproduct van KBC hebben  

Contacteer ons
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium