Ondernemers, zelfstandigen en vrije beroepen kunnen vanaf morgen ’s avonds en in weekend bankzaken regelen

KBC Live zet experten op afstand in voor bedrijfsleiders en vrije beroepen

Steeds meer ondernemers zijn actief op de digitale snelweg en kiezen er voor om hun bank- en verzekeringszaken te regelen op momenten die beter passen in hun drukke professionele agenda.

  • Vandaag zijn 36% van het totaal aantal KBC ondernemersklanten in het bezit van een digitale toepassing. 66% werkt in het zakelijk gedeelte van KBC Touch*, terwijl 1 op 3 KBC-Online for Business in het KBC Business Dashboard* gebruikt.

  • In augustus waren meer dan 140.000 KBC ondernemersklanten digitaal actief. En hun aantal stijgt maand na maand.

  • Ook in augustus werden bv. 31% van de investeringskredieten reeds digitaal getekend. KBC stelde als eerst financiële instelling in de Belgische markt een investeringskrediet binnen de 24u ter beschikking van haar klanten (zie persbericht dd 13 januari cfr. bijlage).

Daarom opent vanaf morgen 16 oktober KBC Live voor ondernemers in elke provincie. Dat zijn specifieke kantoren waar experts ondernemersklanten verder helpen via telefoon, chat, videochat en mail. Op weekdagen tot tien uur ‘s avonds en op zaterdag tussen negen en vijf.

Een proefproject in Hasselt en Gent de voorbije maanden was alvast een groot succes.

Vanaf vandaag is KBC Live beschikbaar in elke Vlaamse provincie*.

KBC Live richt zich in eerste instantie tot zelfstandigen en lokale ondernemers, maar de dienstverlening sluit eveneens aan bij de behoeften van grotere bedrijven vennootschappen of vrije beroepen.

Ondernemers kunnen – vanuit hun zaak of vanop een andere locatie, vanuit de wagen of onderweg - er met hun specifieke vragen terecht bij ervaren ondernemersexperten voor bedrijfskredieten, betaalverkeer en vermogensopbouw, en - via doorverwijzing - ook bij expert-verzekeringsagenten voor hun polissen. Tegelijkertijd krijgen ze ook antwoorden op hun vragen als particuliere bank- of verzekeringsklant.

 

3 redenen waarom ondernemers voor KBC Live kiezen:

  1. Bereikbaar wanneer het de ondernemer best past

  2. Snel, efficiënt en accuraat antwoord

  3. Opvang professioneel en hartelijk tegelijk

 

KBC Live was totnogtoe enkel bereikbaar voor particuliere klanten. Maandelijks verwerken de 260 medewerkers van KBC Live meer dan 40 000 telefoonoproepen en 5 000 chatsessies. De uitbreiding van KBC Live naar het ondernemerspubliek vormt dan ook een logische volgende stap van dit succesverhaal.

Bekijk hier de nieuwsvideo over KBC Live voor ondernemers (reeds ondertiteld voor uw online lezers).

Voor meer detail, verwijzen we graag naar ons persbericht van 29 september 2017 (https://newsroom.kbc.com/ondernemers-kiezen-voor-financiele-expertise-op-afstand).

 

 

*KBC Touch: e-banking pakket voor PC en tablet dat een overzicht geeft van alle inkomsten en uitgaven en toelaat om vlot te switchen tussen zakelijke en privé-rekeningen

*KBC Business Dashboard: portaal dat toegang geeft tot alle zakelijke banktoepassingen en toelaat om snel te navigeren naar favoriete functionaliteiten

*In Brussel start KBC Live voor Ondernemers begin 2018. CBC volgt met een gelijkaardig initiatief in Wallonië in de loop van 2018.

Contacteer ons
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium