• Nederlands
 • Skip to Content
  KBC Groep
  Select your language
  Search

  Opening Corda Plaza en KBC Cube

  Vernieuwend retail- en dienstenconcept op Corda Campus KBC Cube, on-site dienstverlening voor particulieren en ondernemers

  Bewoners en omwonenden van Corda Campus in Hasselt kunnen vanaf vandaag terecht in een ‘KBC Cube’ op de campus. De KBC Cube is een open ontmoetingsruimte waarbij particuliere en ondernemersklanten on-site worden ondersteund. Iedereen - ook niet KBC-klanten - die met vragen zit over bankverzekeren kan er terecht. Via dit nieuwe pop-up concept wil KBC haar dienstverlening beter, sneller toegankelijk en oplossingsgerichter maken. De KBC Cube werd uitgewerkt in samenwerking met Tailormate en Citycubes, één van de eerste start-ups van Start it @kbc.

  De KBC Cube is te vinden in Corda Plaza, een vernieuwend retail- en dienstenconcept op de campus. De Corda Plaza is een open ruimte die het onthaal van hoofdgebouw Corda 1 verbindt met het auditorium en de horecagelenheden op de campus. Dienstverleners en retailers kunnen er een ruimte huren, op korte of lange termijn basis. De Corda Plaza biedt een extra aanbod binnen de dienstverlening die de campus uitrolt voor haar bewoners en omwonenden.

  KBC Cube, vernieuwend en uniek concept

  De KBC Cube is een open ontmoetingsruimte waarbij particuliere en ondernemersklanten op en rond Corda Campus on-site worden ondersteund en geadviseerd. Iedereen, ook niet KBC-klanten, die met vragen zit over bankverzekeren kan er terecht.

  De KBC Cube is een project van KBC via dewelke het zijn dienstverlening voor particulieren en ondernemers nog beter, sneller toegankelijk en oplossingsgerichter wil maken.

  KBC heeft, voor Corda Campus – waar veel mensen samenkomen om te werken – gekozen voor dit specifiek distributieformaat. Met de Cube wil KBC snel haar bereikbaarheid en beschikbaarheid verhogen. De KBC Cube past perfect in de KBC strategie en komt de duurzaamheid ten goede.

  “Klantenbeleving staat in onze kantoren centraal. Daarom opteren we voor een open concept waarbij de klant geen drempels ervaart om binnen te komen. Door de ligging op Corda Campus, zet KBC verder in op lokale aanwezigheid, dichtbij de klant. Klanten, zowel particulieren als ondernemers, kunnen in de KBC Cube onder meer terecht voor allerhande vragen over bankverzekeren. De technologie laat toe om voor complexere vragen snel de link te leggen naar een expert of naar het regionale adviescentrum”, zegt Dirk Ector, KBC regiodirecteur Limburg.  

  Citycubes, start-up van Start it@kbc

  De KBC Cube werd uitgewerkt in samenwerking met Tailormate en Citycubes. Citycubes is één van de eerste start-ups van Start it @kbc, de grootste incubator van België.

  Start it @kbc is een ‘early stage incubator’ die startende ondernemers met een innovatief idee helpt dat idee te ontwikkelen. De vzw werd in 2013 opgericht als partnership van KBC, Cronos, Accenture, iMinds, Mobile Vikings, Flanders DC en enkele academische partners met als doel start-ups te helpen hun ondernemersdroom te realiseren. Sinds de lancering in 2013 opende Start it @kbc al hubs in Antwerpen, Gent, Leuven, Kortrijk en Hasselt. Het biedt intussen onderdak aan meer dan 240 start-ups, waarvan 27 in de Corda INCubator op Corda Campus.

  Start-ups krijgen bij Start it @kbc niet alleen gratis huisvesting, maar worden ook gecoacht door een ervaren mentor. Die fungeert als klankbord tijdens het hele businesstraject, van innovatief project tot een veelbelovende onderneming. Daarnaast kunnen alle start-ups deelnemen aan de Start it Academy, een uniek aanbod van opleidingen en workshops op maat van start-ups, en kunnen ze tijdens networking events hun ervaringen uitwisselen met andere start-ups (cfr. persberichten over Start it @kbc.be).


  Corda Plaza

  De KBC Cube is te vinden in Corda Plaza, een open ruimte die het onthaal van hoofdgebouw Corda 1 verbindt met het auditorium en de Corda Cuisine en Corda Latte.

  Dienstverleners en retailers kunnen er een ruimte huren, op korte of lange termijn basis. Nieuwe zaken en starters kunnen zo op een eenvoudige manier opstarten of producten en diensten uittesten. Andere retailers en dienstverleners vinden er toegang tot een netwerk van 3.000 potentiele klanten.

   

  Contacteer ons
  Ilse De Muyer Corporate Communication Manager
  Yves Marchal algemeen directeur , Corda Campus
  Ilse De Muyer Corporate Communication Manager
  Yves Marchal algemeen directeur , Corda Campus
  Over KBC Group

  Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

  KBC Group
  Havenlaan 2
  B - 1080 Brussels
  Belgium