PayPal geïntegreerd in KBC Mobile. Primeur in België.

PayPal geïntegreerd in KBC Mobile. Primeur in België.

KBC klanten kunnen vanaf 25 september hun PayPal-rekening consulteren via KBC Mobile. KBC speelt zo zijn rol verder als pionier van multibancaire toepassingen.

KBC heeft een voortrekkersrol gespeeld bij de implementatie van PSD2 en was in maart 2018 de eerste bank in België die multibanking introduceerde in haar mobile-bankingapp door de klanten saldo van privé- én professionele zichtrekeningen bij andere banken te laten raadplegen vanuit KBC Mobile.

Tot nu toe koppelden een 15.000 klanten een rekening bij een andere bank aan hun KBC Mobile app.

Karin Van Hoecke, directeur Digitale Transformatie divisie België KBC, geeft duiding bij deze nieuwe integratie:Alle financiële gegevens in één app raadplegen en gebruiken is een duidelijke vraag van onze klant en de toevoeging van PayPal toont aan dat we hiervoor verder kijken dan de traditionele rekeningen. Klanten kunnen nu niet alleen de aankopen opvolgen die zij met de vertrouwde KBC of Bancontact betaalknop kochten, ze kunnen nu ook hun PayPal-rekening opvolgen. We doen dat met heel veel respect voor de privacy van onze klanten en de bescherming van de gegevens die ze ons toevertrouwen.”

 

KBC Mobile integreert PayPal in het rekeningenoverzicht

Uit een bevraging bij KBC Mobile gebruikers, gaf 33 % aan dat ze graag ook PayPal konden raadplegen via KBC Mobile. De PSD2 richtlijn geeft KBC de mogelijkheid om dit betaalinstrument te koppelen.

De klant zal zijn PayPal-rekening terugvinden bij zijn andere rekeningen en:

  •         heeft een realtime overzicht van zijn PayPal-transacties;
  •         als de klant een saldo oplaadt op zijn PayPal-rekening dan heeft hij ook zicht op het saldo van zijn PayPal-rekening.  

 

Rekeningen van andere financiële instellingen opnemen in KBC Mobile

KBC Mobile-gebruikers hebben sinds eind maart 2018 al toegang tot bankrekeningen bij Argenta, Belfius, BNP  Paribas Fortis en ING. Andere banken zullen worden toegevoegd zodra die de nodige technische stappen hebben gezet om de koppeling mogelijk te maken. 15.000 klanten hebben deze koppeling vandaag al gemaakt en kunnen 

  • Hun rekeningsaldo consulteren;
  • De betaalhistoriek van de rekening bekijken;
  • Betalingen doen van deze andere rekening.
Contacteer ons
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium