• English
 • Français
 • Nederlands
 • Search

  Persbericht Colruyt Group

  Mobiel betalen nu ook met de apps van KBC/CBC en Bancontact/Mister Cash in de winkels van Colruyt Group

  Maandag 9 november 2015 — Na de implementatie van het mobiel betalen via de SEQR-app in al zijn fysieke winkels en webshops breidt Colruyt Group deze mogelijkheid uit tot de apps van KBC/CBC en Bancontact/Mister Cash. Het alternatief wordt vanaf vandaag uitgerold en zal vanaf 13 november beschikbaar zijn in de 400 Colruyt-, Okay-, Bio-Planet-  en Dreambaby-winkels. Het zal begin 2016 worden uitgebreid tot Dreamland en Spar. Betalen met een smartphone kent een sterke groei sinds de lancering ervan afgelopen voorjaar.

  Betalen met je smartphone

  Beide apps kan je downloaden in de App Store, de Windows Phone Store of Google Play. Voor de KBC/CBC-app moet je houder zijn van een rekening in een van de twee banken. Voor die van Bancontact/Mister Cash moet je klant zijn van één van de 19 deelnemende banken.

  In de winkel betalen via je smartphone is gemakkelijk, snel en betrouwbaar en je hebt er niet langer een bankkaart en een kaartlezer voor nodig. Het is bovendien volledig gratis voor de klant. Om te betalen moet hij in de winkel gewoon verbinding maken via het "Colruyt Group Wifi"-netwerk dat zelfs bij onvoldoende gsm-dekking voor een verbinding zorgt, de QR-code scannen aan de kassa en het bedrag bevestigen met behulp van een pincode.

  Steeds populairder betaalmiddel

  Voor Colruyt Group is de uitbreiding van de oplossingen voor mobiel betalen een logisch vervolg op de invoering van de SEQR-app afgelopen voorjaar. Het gaat erom zoveel mogelijk mensen te laten profiteren van de voordelen van dit systeem. Sinds de implementatie in alle winkels afgelopen voorjaar kent betalen via smartphone een sterke groei. "Wij staan op het punt om de mijlpaal van 100 000 transacties te overschrijden, iets meer dan zes maanden na de lancering van het mobiel betalen in onze winkels", zegt Michel Van Mello, verantwoordelijke voor het project bij Colruyt Group. "Dat vertegenwoordigt bijna 16 % van alle mobiele transacties op de Belgische markt. Een absoluut succes. We zijn verheugd in KBC/CBC en Bancontact/Mister Cash de ideale partners te hebben gevonden om deze trend te versnellen en onze klanten in staat te stellen hun aankopen op een steeds eenvoudigere en efficiëntere manier te betalen."

  Boodschappen met je smartphone betalen: een logische keuze

  Mobiel betalen heeft de wind in de zeilen. "Op dit moment gebruikt meer dan een half miljoen KBC/CBC-cliënten zijn smartphone voor zijn banktransacties. En dat volume zal alleen maar toenemen", zegt Ivo De Meersman, directeur betalingen en kaarten bij KBC/CBC. "Onze klanten bewijzen hiermee hoe belangrijk het voor hen is geworden om overschrijvingen te kunnen uitvoeren, te kunnen sparen of betalen waar en wanneer ze maar willen, op een snelle en veilige manier. Het is de klant die ons aangeeft op welke vernieuwingen wij ons moeten richten en die groei toont ons dat wij beantwoorden aan zijn verwachtingen. In die zin kunnen wij, dankzij onze samenwerking met Colruyt Group, aan de KBC-, CBC- en KBC Brussels-klanten een groot netwerk van winkels bieden waar zij hun boodschappen kunnen betalen met hun smartphone. KBC/CBC is de eerste bank die deze dienst aanbiedt in België. Door ook de mobiele Bancontact/Mister Cash-oplossing te integreren maken KBC/CBC en Colruyt Group mobiel betalen in de winkel mogelijk voor meer dan anderhalf miljoen gebruikers."

  Mobiel betalen 2015 (nl)

  Ilse De Muyer Corporate Communication Manager
  Jan Derom persverantwoordelijke, Colruyt Group