Profiel van de Mobile lover ontrafeld!

Als we de Mobile lover definiëren als iemand die minstens 75% van zijn overschrijvingen via KBC Mobile uitvoert, dan is dit het profiel van de gemiddelde KBC Mobile lover:

 • vrouw,

 • 36 jaar,

 • woonachtig in een grote stad in de provincie Antwerpen, Vlaams-Brabant of Limburg.

Op basis van interne analyse en feedback van KBC Mobile-gebruikers voert KBC verbeteringen uit en voegt het nieuwigheden toe om het gebruikscomfort nog te verhogen, zoals deze drie nieuwe features: SurprisePay, SmartPaste en melding van stortingen op een rekening. Al deze innovaties zijn beschikbaar voor Android en IOS voor klanten van KBC, CBC en KBC Brussels.

 

Wat leerde die analyse ons nog?

37% van de KBC Mobile-gebruikers is tussen 26 en 35 jaar oud.

Elke maand komen er een goede 20 000 gebruikers bij. De tevredenheidscijfers in de Google Play Store en de Apple App Store liegen er niet om: telkens een fraaie 4,5/5, waarmee KBC zich aan de top van de markt nestelt.

Per maand doen de Mobile-gebruikers 4,2 miljoen betalingen via KBC Mobile.

Bij koppels doet 39% van de mannen de overschrijvingen, maar met 34% naderen de vrouwen met rasse schreden. In 27% van de gevallen doen beide partners overschrijvingen.

 

De vijf meest gebruikte toepassingen in KBC Mobile zijn:

 1. rekeningsaldo raadplegen;

 2. overschrijvingen doen;

 3. peer-to-peer payments doen (bv. vrienden betalen via Payconiq);

 4. aankopen op internet betalen (MobilePay);

 5. geld afhalen aan de automaat (MobileCash).

Daarnaast is er uiteraard ook nog de mobiele verkoop, waarbij het online openen van spaarrekening, zichtrekening en pensioensparen het meest gebruikt worden.

De oudste gebruiker is 102 jaar oud, de jongste 10.

 

Pimp je overschrijving voortaan gratis met SurprisePay

Geef vanaf vandaag gratis een persoonlijke toets aan je overschrijving ter gelegenheid van een geboorte, verjaardag, huwelijk of een andere bijzondere gelegenheid … met SurprisePay. Een unieke en gratis service om je overschrijving een heel eigen look te geven, ook als de begunstigde van de overschrijving geen KBC-klant is. Tussen 1 en 31 oktober 2017 kun je bovendien het bedrag van je overschrijving met SurprisePay volledig terugverdienen. Meer informatie op de website (www.kbc.be/surprisepay).

 

Doe voortaan je overschrijving in pakweg 30 seconden met SmartPaste

Deze unieke service werd ontwikkeld door CSOB, de Slovaakse dochterbank van KBC, en wordt al langer succesvol gebruikt door hun klanten. Vanaf nu kunnen ook Belgische KBC-klanten het gebruiken.

Met SmartPaste betaal je facturen die je per mail ontvangt (bv. voor telefoon, gas, water, enz.) door ze eenvoudig te kopiëren in je KBC Mobile-betaalmodule zonder van app te moeten wisselen en zonder gegevens te moeten overtypen: snel, moeiteloos, veilig en zonder risico op fouten. De gegevens van de factuur worden immers meteen overgenomen in een betaalopdracht.

Gedaan met nodeloos facturen afdrukken om alles correct over te nemen. En vooral … het is in een handomdraai gebeurd, dus je vergeet ook niet tijdig te betalen. Meer informatie op de website (www.kbc.be/smartpaste).

 

Blijf continu op de hoogte van elke storting op je KBC-Plusrekening

Wil je altijd op de hoogte blijven van stortingen op je KBC-Plusrekening? Dan kun je vanaf nu een melding in een pop-upscherm ontvangen telkens er op jouw KBC-Plusrekening geld gestort wordt, ook wanneer je KBC Mobile niet actief is. In die melding zie je het bedrag en de opdrachtgever van de storting. Handig als je een betaling verwacht.

 

Hoe werkt het?

SurprisePay

 • Je maakt de overschrijving in KBC Mobile.
 • Je krijgt een extra veld, waar je kunt aanduiden dat je gebruik wilt maken van Surprise Pay.

 • Je krijgt verschillende thema’s aangeboden waaruit je kunt kiezen, eventueel met je eigen tekst of foto erbij

 • Bij verzending kijkt de KBC Mobile-app na of de begunstigde al dan niet zelf KBC Mobile heeft. Is dat effectief zo, dan krijgt de begunstigde een bericht dat hij een Suprise-betaling ontvangen heeft. Als de begunstigde geen KBC-klant is of geen KBC Mobile heeft, dan kun je een app (messenger, whatsapp, e-mail …) kiezen om een PDF te versturen naar de begunstigde.

 

SmartPaste

 • Om Smart Paste te kunnen gebruiken, moet de factuur een PDF-document zijn dat je deelt met de KBC Mobile-app.

 • Als het PDF-document een QR-code bevat, dan wordt die door SmartPaste gescand en wordt de betaalopdracht op basis daarvan aangevuld in KBC Mobile. Je moet dan alleen nog tekenen.

 • Als er geen QR-code is, zal SmartPaste je begeleiden om de relevante betaalgegevens te selecteren op de aangeboden factuur en die overnemen in de betaalopdracht.

 

Meldingen

Via de keuze “meer” (rechts onderaan) kun je in je profiel eenvoudig aanvinken van welke rekening je meldingen wilt krijgen.

Contacteer ons
Stef Leunens Corporate Communication Manager
Stef Leunens Corporate Communication Manager
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium