Start it @KBC LEUVEN

Starters nemen hun intrek aan het Ladeuzeplein

Sinds 21 oktober is Start it @kbc officieel geopend in Leuven. De incubator voor startende ondernemingen werd opgericht door KBC en verschillende partners, waaronder Flanders DC, Accenture, Mobile Vikings, Cronos, iMinds en lokale onderwijsinstellingen. Het KBC-opleidingscentrum heeft er 355 m2 voor vrijgemaakt aan het Ladeuzeplein in Leuven.

Het initiatief in Leuven komt er op vraag van start-ups afkomstig uit het Leuvense die hun intrek hadden genomen in de KBC-Toren in Antwerpen.

Antwerpen, Hasselt en nu Leuven

Zoals bij het initiatief in Antwerpen en in Hasselt krijgen de starters gratis begeleiding en ondersteuning van ‘expert partners’: KBC, Flanders DC, iMinds, Cronos, Mobile Vikings en Accenture.

Start it @kbc in Leuven biedt onder meer een boeiende werkplek voor een 44-tal starters gedurende 12 tot 18 maanden. De locatie in het opleidingscentrum van KBC heeft een unieke vibe. Door haar centrale ligging in de stad kan ze volop profiteren van de eigenheid van Leuven als bruisende studentenstad.

Leuven heeft al een lange geschiedenis als start-up-stad met incubators als Leuven Research and Development (LRD), imec.spin-offs, Flanders DC, LEUVEN Inc., De Hoorn en sinds gisteren ook LCIE @KU Leuven.

Start it @kbc zal het bestaande eco-systeem voor start-ups versterken en zich erin integreren.

Door zijn unieke positionering vormt het een mooie aanvulling op de bestaande organisaties. In het bijzonder zal Start it @kbc in Leuven de focus leggen op early stage start-ups en zich concentreren op een brede waaier van domeinen en sectoren (technologie, deeleconomie, mobiliteit, big data, upcycling, marketing, HR, enz.)

Volgende bedrijven hebben al hun intrek genomen:

  • Motosmarty, mobiliteitsoplossingen en disruptor innovation
  • Wigoh, app voor vrijetijdsbesteding
  • Geniefacts, big data
  • Aidcoin, betalingen afronden ten bate van een goed doel
  • Eat&Free, glutenvrij én lekkere voedingslijn voor broodjeswinkels
  • Muuselabs, digitaal speelgoed zonder gebruik van ipad
  • Open Telly, videostreamen in HTLM5 zonder plugin
  • Triple Twin, beheer van je digitale ego
  • Envy, big data

Daar komen nog de winnaars van de pitch bij die woensdag 21 oktober plaatsvond bij Flanders DC, de Vlaamse organisatie ondernemingscreativiteit.

  • SMTH Smooth
  • Prezly
  • Fermet
  • Elegnano
  • Time for Vinyl
  • BiosenSource

Succes van Start it @kbc

Start it @kbc werd op 20 november 2013 in Antwerpen gelanceerd en huisvest momenteel 75 start-ups die geselecteerd werden uit meer dan 600 aanvragen.

De 75 start-ups vertegenwoordigen 226 personen. Hun leeftijd varieert tussen 18 en 47 jaar, met andere woorden, meer dan 80% behoort tot de Generatie NU (20-29 jaar).

Ze krijgen ondersteuning van 23 mentors en er werden voor hen inmiddels 121 workshops, trainings, keynotes, expert forums, gatherings, enz. georganiseerd

Start it @kbc blijft uitbreiden

KBC opende samen met Accenture, Flanders DC, Universiteit Antwerpen, Cronos en Mobile Vikings het initiatief Start it @kbc in de KBC-Toren in Antwerpen. Ondertussen is Start it @kbc uitgebreid naar Hasselt en Leuven.

Starters kunnen hun dossiers indienen via de website startit.be. Alle dossiers worden geëvalueerd en geselecteerde starters worden uitgenodigd om hun project toe te lichten. Zo maken ze kans om toe te treden tot de Start it-community. De volgende nationale pitchronde wordt gehouden op 12 december, een idee indienen kan tot 26 november.

Contacteer ons
Ilse De Muyer Corporate Communication Manager
Ilse De Muyer Corporate Communication Manager
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium