• Français
 • English
 • Nederlands (België)
 • Skip to Content
  Search

  Wijzigingen bij KBC-Start2Save en KBC-Start2Save4

  De ECB houdt haar lagerentebeleid in de Eurozone aan. KBC weerspiegelt deze situatie vanaf 16 december in haar KBC-Start2Save spaarrekeningen.

  De langetermijnrente kende de voorbije weken een stijging, waar de rente op korte en middellange termijn op een historisch laag niveau blijft. Zo noteren de OLO-rendementen tot 6 jaar negatief. Op de markten blijft de vergoeding op spaarrekeningen dan ook erg sterk onder druk staan.

  Net zoals vele financiële instellingen belegt KBC vandaag negatief. De liquiditeiten die niet aangewend worden voor kredietverlening worden immers bij de Europese Centrale Bank belegd aan negatieve rentes.

  In dit klimaat past KBC de rentevergoeding van de Start2Save (en Start2Save4) aan.

  Vanaf 16 december past KBC de huidige basisrente van 0,60 % aan naar 0,40 % en de getrouwheidspremie van 0,15 % naar 0,10 %.

  Om dezelfde reden besliste KBC eveneens om vanaf 1 januari 2017 geen nieuwe spaarrekeningen van dit type meer aan te bieden. De klanten kunnen elke maand tot 500 euro blijven sparen op hun bestaande Start2Save en Start2Save4 spaarrekening aan deze nieuwe rentevoorwaarden.

  Klanten die een hoger rendement zoeken, kunnen een beroep doen op het professioneel beleggingsadvies van KBC. Na het bepalen van het beleggingsprofiel kunnen zij beleggen in een ruim gamma beleggingsalternatieven.

  Contacteer ons
  Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
  Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
  Over KBC Group

  Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

  KBC Group
  Havenlaan 2
  B - 1080 Brussels
  Belgium