3,3 hectare nieuw bos in Vlaanderen dankzij samenwerking tussen Natuurpunt en KBC

KBC “Team Blue challenge” levert 24 000 bomen op

Nu zondag 17 november zullen Johan Thijs, CEO van KBC Groep en Lieven De Schamphelaere, voorzitter van Natuurpunt, in Halle (nabij Brussel) de eerste spadesteek geven voor het planten van 3,3 hectare nieuw bos in Vlaanderen, wat overeenkomt met 7 voetbalvelden. Dit initiatief kadert in de vijfde KBC “Team Blue challenge” en KBC draagt op die manier zijn steentje bij aan de campagne ‘Bos voor Iedereen’ van Natuurpunt.
In Wallonië zal KBC in samenwerking met Natagora, de Waalse zustervereniging van Natuurpunt, een haag van 1250 meter planten bij een organische landbouwer in Antheit (gemeente van Wanze).

Johan Thijs, CEO van KBC Groep licht toe : “De klimaatverandering betekent ook voor de financiële sector een reële uitdaging en vormt ontegensprekelijk een belangrijk thema in het risicomanagement van een financiële instelling. Met onze “Team Blue goes Green” uitdaging wilden we samen meer bewustzijn creëren en onze impact op het klimaat positief vergroten. Onze medewerkers zetten tal van initiatieven en opruimacties op het getouw en toonden hoe sterk ze begaan zijn met het milieu en klimaat. Hoewel elke werknemer slechts één boom kon ‘verdienen’, merkten we toch dat velen onder hen aan meerdere activiteiten deelnamen. Ik wil hen daar nogmaals graag voor bedanken en ik ben blij dat we ons steentje in België kunnen bijdragen door samen met Natuurpunt in Vlaanderen en met Natagora in Wallonië 12 000 bomen en struiken te planten. In onze andere kernmarkten (Tsjechië, Slovakije, Bulgarije, Hongarije en Ierland) worden in totaal nog eens 12 000 bomen geplant”

Lieven De Schamphelaere, voorzitter van Natuurpunt is verheugd met de inzet van KBC: “Er is in Vlaanderen echt een tekort aan bos, terwijl bos zo belangrijk is voor mens en dier. We zijn dan ook blij dat KBC zich engageert om meer bos te helpen realiseren in Vlaanderen. Dankzij de steun van KBC aan de campagne ‘Bos voor iedereen’ kunnen we op 3 locaties nieuwe bossen aanplanten. In Halle, Geetbets en Aalst komt er zo in totaal 3.3 ha nieuw bos bij. In Halle zullen beuken, eiken en andere inheemse bomen een nieuw bos vormen dat past binnen het Plan Boommarter. Dit plan heeft als doel om de versnipperde natuurgebieden in en om Halle met elkaar te verbinden en zo een groot aangesloten leefgebied te creëren voor de zeldzame
boommarter.”

“Team Blue goes green”


“Team Blue goes green” luidde de uitdaging die Johan Thijs, CEO van KBC Groep, stelde aan Team Blue, een groepswijd initiatief binnen KBC om de verbondenheid aan te scherpen en samenwerking te bevorderen tussen alle KBC’ers in de diverse landen waar KBC actief is.
KBC-medewerkers werden uitgedaagd om samen zoveel mogelijk acties op poten te zetten die een positieve invloed hebben op milieu en klimaat. KBC zou als tegenprestatie voor elke individuele medewerker, die deelnam aan een activiteit, een boom planten. Het ultieme doel was om alle 42 000 KBC’ers te betrekken bij
het initiatief om dan in het najaar 42 000 bomen te kunnen planten in de verschillende kernlanden waar KBC
actief is. In het totaal hebben 24 000 collega’s een boom verdiend. Voor België resulteerde dit in 12 000
bomen en struiken die geplant zullen worden door Natuurpunt en Natagora.

Over Natuurpunt:
Natuurpunt is een onafhankelijke vrijwilligersvereniging met meer dan 110.000 leden. Natuurpunt beheert en
beschermt meer dan 25 000 hectare Vlaamse natuur in 500 verschillende natuurgebieden. Met vele honderden wandelpaden, zitbanken en speelbossen geeft Natuurpunt iedereen de kans van de natuur te genieten. In elke Vlaamse gemeente zijn afdelingen en werkgroepen actief. Natuurpunt brengt mensen samen. Elk jaar organiseert Natuurpunt duizenden activiteiten: gegidste wandelingen, beheerwerken, cursussen en workshops.
www.natuurpunt.be


‘Bos voor Iedereen’ is dit jaar aan haar negende editie toe. Sinds de eerste editie zijn al 55 hectare of 110 voetbalvelden nieuw bos aangeplant in Kampenhout, Kontich, Lier, Loppem, Maasmechelen, Ninove, Sint-Katelijne-Waver, Zedelgem en Zottegem.
Meer info over de verschillende plantlocaties:
www.bosvooriedereen.be


Over Natagora:
Natagora is de Waalse zustervereniging van Natuurpunt, actief in Wallonië en Brussel. De werking van Natagora is vergelijkbaar met die van Natuurpunt. Honderden vrijwilligers, natuurliefhebbers en ornithologen zorgen samen voor:
• opvolging van de soorten,
• restauratie van zeldzame milieus, meer dan 4200 hectare uitzonderlijke natuurgebieden,
• ontdekkingstochten langs het natuurlijke erfgoed,
• en activiteiten voor kinderen etc.
De vereniging is ontstaan uit de fusie van AVES (Maatschappij voor ornithologische studies), gespecialiseerd in de studie en de bescherming van vogels en RNOB (Réserves Naturelles et Ornithologiques de Belgique), vooral bekend om haar talrijke natuurgebieden.
www.natagora.be

Contacteer ons
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium