4 op 10 (ver)huurders regelen huurwaarborg nu al in een mum van tijd via smartphone of tablet.

Steeds meer huurders en verhuurders die klant zijn bij KBC/CBC of KBC Brussels regelen de huurwaarborg voor een studentenkot, huurwoning of -appartement volledig digitaal (via KBC Mobile op hun smartphone of KBC Touch op hun pc of tablet).

  • In juli 2018 werden 40% van alle huurwaarborgen digitaal geregeld terwijl dat begin dit jaar nog maar 30% bedroeg.
  • Elke maand gemiddeld ongeveer 1500 huurwaarborgrekeningen geopend.
  • Sinds mei 2018 stijgt het aantal digitale registraties.

Nieuw: voortaan kunnen ook niet-klanten (huurders/verhuurders) via de KBC-website een huurwaarborg volledig digitaal regelen.

Karin Van Hoecke, directeur particulieren KBC : “Onze klanten ontzorgen, dat is wat bij KBC prioritair is bij de ontwikkeling van producten en nieuwe toepassingen. De huurwaarborgrekening, ook voor studenten, is daar een typisch voorbeeld van: eenvoudig, snel en volledig digitaal te registreren in KBC Mobile en KBC Touch. Zelfs niet-klanten kunnen nu via de website kbc.be hun huurwaarborg regelen en hoeven niet meer langs te gaan in een KBC-bankkantoor. Zowel voor de huurder als voor de verhuurder betekent dit een belangrijke tijdsbesparing. Bij het aflopen van het huurcontract kan de waarborg ook digitaal vrijgegeven worden, wat voor alle partijen heel wat soepeler werken betekent.”

KBC-klanten kunnen al langer een huurwaarborg online registreren via KBC Mobile en KBC Touch. Het aantal gebruikers van KBC/CBC Mobile en KBC/CBC Touch blijft toenemen en bedroeg eind juni 2018 1 204 000 voor Touch en 823 000 voor Mobile.

Nieuw is dat KBC die mogelijkheid voortaan ook aanbiedt aan niet-klanten huurders/verhuurders:

  • via de KBC-, CBC- of KBC Brussels-website  kunnen huurders die geen klant zijn bij KBC, CBC of KBC Brussels, digitaal een huurwaarborg registreren.
  • Via diezelfde website kunnen verhuurders (klant of niet-klant) het proces voor huurwaarborg initiëren.

Een huurder kan er op de website ook voor kiezen om niet alleen de huurwaarborg te registreren maar meteen ook de woningpolis. In de aanvraag van de woningpolis staan de gegevens van de huurder dan al vooraf ingevuld waardoor de registratie nog vlotter en sneller verloopt.

De verhuurder daarentegen kan alleen maar de huurwaarborg initiëren, niet de woningpolis.

Het filmpje in bijlage toont hoe snel huurders en verhuurders vandaag een huurwaarborg kunnen registreren.

Studenten kunnen op de website van KBC en CBC bovendien ook terecht voor heel wat nuttige algemene informatie.

Een greep uit de topics:

  • Op kot gaan, waaraan moet je denken?
  • Studeren in het buitenland, wat moet je in orde brengen?
  • Criteria en tarieven voor studiegelden, waar vind je informatie?
  • Studeren en werken, hoe combineer je dat?
  • Welke betaalmiddelen kan een student gebruiken?
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium