Als exclusieve hoofdpartner zet bank-verzekeraar KBC ook in 2022 zijn schouders onder De Warmste Week.

Dit jaar staat de strijd tegen kansarmoede centraal.

KBC engageert zich ook in 2022 om als exclusieve hoofdpartner De Warmste Week te ondersteunen. Kansarmoede is het centrale thema dat tijdens De Warmste Week bespreekbaar wordt gemaakt. Voor geselecteerde projecten rond dit thema worden initiatieven opgezet ter ondersteuning.

De aftrap gebeurt vandaag: non-profit organisaties kunnen vanaf nu projecten rond het thema kansarmoede indienen bij het DWW Fonds van de Koning Boudewijnstichting. Op 27 september worden de door een onafhankelijke jury (o.l.v. Eva Vereecke, directeur van De Ambrassade) geselecteerde projecten bekend gemaakt en kan iedereen via www.dewarmsteweek.be acties registreren om deze projecten te ondersteunen.

KBC zet in 2022 de vlammen van De Warmste Week mee in beweging. Kansarmoede is van alle tijden en doet zich voor bij alle leeftijden. Met De Warmste Week wil KBC mee steun verlenen aan wie hiermee geconfronteerd wordt in onze samenleving.

David Moucheron, CEO KBC divisie België, vat het engagement van KBC als volgt samen: "Ondanks de vooruitgang in onze maatschappij is er nog altijd ongelijkheid in de kansen die mensen krijgen. Als onderneming die stevig verankerd is in de samenleving wil ook KBC zijn deel doen om die kansenongelijkheid te helpen wegwerken. Want mensen die kansen krijgen, kunnen groeien, dromen en ondernemen. Daar zijn we van overtuigd. Daarom steunen we voluit De Warmste Week. Iedereen vlamt mee tegen kansarmoede!"

Frederik Delaplace, CEO van VRT,  is enthousiast om de krachten te bundelen: "VRT is er voor alle Vlamingen, dus ook voor wie minder kansen krijgt. Daarom haalt de publieke omroep dit najaar alles uit de kast om met De Warmste Week te vlammen tegen kansarmoede. Eén, MNM, Studio Brussel, Ketnet en VRT NU bundelen dan de krachten om heel Vlaanderen rond het thema te verbinden. Zo kunnen we samen de projecten van De Warmste Week steunen en een dam opwerpen tegen kansarmoede." ​

Contacteer ons
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium