CBC Banque verwelkomt Clemens Scholzen als gedelegeerd bestuurder en toekomstige CEO

De Raad van Bestuur van CBC Banque heeft de benoeming goedgekeurd van Clemens Scholzen als gedelegeerd bestuurder en toekomstige CEO van CBC Banque. Clemens Scholzen zal begin april 2018 zijn nieuwe opdracht als gedelegeerd bestuurder opnemen, om op 1 juni 2018 te worden benoemd als CEO van CBC Banque. Hij zal Jean-Pierre Jansen vervangen, die CEO ad interim van CBC Banque werd nadat David Moucheron in mei 2017 CEO werd van K&H, de Hongaarse bankdochter van KBC. Jean-Pierre Jansen zal zijn verantwoordelijkheden als lid van het Directiecomité van CBC hervatten.

De benoeming van Clemens Scholzen is al goedgekeurd door de toezichthouder, de Europese Centrale Bank. Zijn aanstelling als CEO van CBC Banque is een belangrijke stap, die de verdere ontwikkeling en ambitieuze expansieplannen van CBC Banque in Wallonië ondersteunt.

Clemens Scholzen is 54 jaar. Hij studeerde in 1987 af als licentiaat in de Toegepaste Economische Wetenschappen aan de universiteit van Bergen (België) en behaalde ook een diploma Marketing & Distributie aan de Brusselse hogeschool EPHEC. Hij begon zijn carrière in 1987 bij de Bank Brussel Lambert (nu ING), waar hij een ruime ervaring opbouwde in retail en corporate banking, zowel in België als in het buitenland. In 1999 werd hij commercieel directeur Retail Banking voor het netwerk van ING België. Clemens Scholzen nam bij ING nog diverse andere directie- en commerciële functies op in Wallonië en Brussel. Vandaag leidt hij het zelfstandige netwerk van ING. Clemens Scholzen is gehuwd en heeft drie kinderen.

​Daniel Falque, CEO van KBC België en voorzitter van de Raad van Bestuur van CBC Banque: "Ik wil graag Jean-Pierre Jansen bedanken voor wat hij bereikt heeft bij CBC, dat hij het voorbije jaar met succes geleid heeft. Hij is een van de drijvende krachten achter de strategie van CBC in Wallonië en is erin geslaagd de positie en visibiliteit van CBC verder te versterken. Ik ben blij dat hij zijn verantwoordelijkheden als gewaardeerd lid van het Directiecomité van CBC zal hervatten.

Ik heb er ook alle vertrouwen in dat Clemens Scholzen de positie van CBC in het Belgische financiële landschap nog verder zal versterken. Zijn kennis en kunde, zijn marktervaring, zijn affiniteit met de cultuur van Franstalig België en zijn lokale verankering zullen hem ongetwijfeld helpen om snel het vertrouwen te winnen van de klanten, medewerkers en andere stakeholders van CBC, en hem in staat stellen de expansie van de bank in Wallonië in de komende jaren succesvol voort te zetten. We zijn dan ook verheugd dat hij het CBC-team komt versterken."

Clemens Scholzen: "Het is een eer om voor CBC te werken en Jean-Pierre Jansen op te volgen en met hem te kunnen samenwerken. Ik ben ook blij om toe te treden tot de KBC-groep. Ik kijk ernaar uit samen te werken met collega's die door hun inzet, professionaliteit en kennis van CBC Banque een succes hebben gemaakt en die ongetwijfeld het voortdurende succes en de verdere ontwikkeling van de bank kunnen garanderen.

CBC bekleedt een unieke positie in Wallonië en heeft een strategie en dynamiek ontwikkeld die uitstekende resultaten hebben geleverd. Het is nu mijn taak en die van mijn toekomstige collega's om onze bestaande en toekomstige klanten zo goed mogelijk te helpen en hen te begeleiden bij al hun bank- en verzekeringsprojecten, net zoals mijn voorgangers dat hebben gedaan."

Contacteer ons
Stef Leunens KBC Groep NV
Stef Leunens KBC Groep NV
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium