Contactloos betalen met Fitbit

nu mogelijk voor klanten van KBC, CBC en KBC Brussels

Fitbit (NYSE: FIT) en KBC lanceren vandaag Fitbit Pay in België. Klanten van KBC, CBC en KBC Brussels die een Fitbit smartwatch of activity tracker hebben, kunnen daar nu contactloos mee betalen in winkels die Maestro en contactloze betalingen aanvaarden. 

Hiermee is KBC de eerste financiële instelling in België die Fitbit Pay aanbiedt:  een snelle, veilige, kosteloze en handige manier van contactloos betalen voor de actieve klant.

Met deze lancering zet KBC zijn voornemen om een pionier in nieuwe betaalmethoden te zijn opnieuw kracht bij. Zo werden eerder al Google Pay en Garmin Pay gelanceerd. 

Karin Van Hoecke, directeur Digitale Transformatie bij KBC: ‘De lancering van Fitbit Pay in België biedt de ideale oplossing voor KBC-klanten die een actief leven leiden. Onlangs boden we al de mogelijkheid om te betalen met Garmin Pay en daar kregen we heel tevreden reacties over. Momenteel loopt er ook een test met wearables waarbij klanten kunnen betalen met hun ring, horloge, armband of sleutelhanger. De reacties zijn veelbelovend. Door Fitbit Pay mee in onze mogelijke betaaloplossingen op te nemen, hopen we nog meer actieve klanten blij te maken. Sport en betalen kan in één vloeiende beweging, geen gezeul met geld of bankkaart.'

Contactloos betalen verovert langzaam maar zeker zijn plaats

  • KBC maakte door de uitgifte van contactloze bankkaarten[1], als eerste bank Belgische bank contactloos betalen mogelijk. Vandaag zijn 91% van de klanten houder van een contactloze bankkaart en gebeuren er 10% van de betalingen contactloos (tegenover 3% vorig jaar).
  • Betalen met Google Pay is mogelijk sinds september 2017. Meer dan 9.200 klanten[1] hebben de app geactiveerd. Gemiddeld doen ze elk twee verrichtingen met Google Pay per maand.
  • Daarnaast kunnen klanten1 met een Android-toestel sinds afgelopen zomer ook contactloos betalen met KBC Mobile, zonder dat ze een extra app nodig hebben. Bijna 8.500 klanten[1] betaalden hiermee meer dan 18.000 keer.
  • Garmin Pay werd gelanceerd in oktober 2018. Ongeveer 500 klanten[1] hebben de betaalmogelijkheid geactiveerd, en al 2.300 keer werd er met Garmin Pay betaald.
  • In december 2018 startte KBC een test met 1000 wearables (horloge, ring, sleutelhanger, armband). Over het verloop en de eerste bevindingen zal bij gelegenheid apart gecommuniceerd worden.

Over Fitbit Pay

Fitbit Pay wordt ondersteund in meer dan 20 landen door meer dan 160 banken en betalingsinstellingen, waaronder de Mastercard- en Visa-netwerken. In België is Fitbit Pay beschikbaar voor klanten van KBC/CBC/KBC Brussels.

Bekijk hier het volledige overzicht van deelnemende banken.

Hoe Fitbit installeren en gebruiken

Om Fitbit Pay te gebruiken moet de klant eerst zijn betaalkaart registreren in zijn Fitbit Wallet. Dit kan gemakkelijk op de Fitbit Charge 3 Special Edition, Versa of Ionic geïnstalleerd worden door de eenvoudige stappen in de Fitbit- app (op smartphone) te volgen.

Betalen in winkels die contactloze betalingen aanvaarden is heel gemakkelijk. De gebruiker houdt de linkerknop van zijn Fitbit ingedrukt totdat de digitale betaalkaart zichtbaar is op het scherm, voert desgevraagd de 4-cijferige pincode in en houdt vervolgens de Fitbit in de buurt van de betaalterminal totdat een bevestiging van de betaling verschijnt.

Transacties met Fitbit Pay maken gebruik van tokenisatie, een technologie voor betalingsbeveiliging die de accountgegevens van de kaarthouder vervangt door een unieke digitale id (een ‘token’), zodat zijn kaartgegevens nooit worden gedeeld met handelaars of met Fitbit. Bovendien moet de gebruiker – voor extra veiligheid – een pincode instellen tijdens het installeren.

Voor meer informatie: kbc.be/nl/fitbitpay.

 

[1] voor KBC, KBC Brussels en CBC-klanten

Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium