ČSOB en Česká pošta (de Tsjechische Post) tekenen overeenkomst voor 10 jaar voor bank- en verzekeringsdiensten

Buiten beurstijd - Gereglementeerde informatie*

Tijdens een evenement in het hoofdkantoor van de post in Praag, hebben Česká pošta en ČSOB Group (de Tsjechische divisie van KBC Groep) een overeenkomst voor 10 jaar gesloten over samenwerking voor bank- en verzekeringsdiensten.

De overeenkomst treedt in werking op 1 januari 2018.

Česká pošta en ČSOB Group breien dus een vervolg aan een kwarteeuw onderlinge samenwerking onder de merknaam Poštovní spořitelna (Postal Savings Bank).

Het nieuwe partnerschap zal leiden tot een uitgesproken toename van de inkomsten en rentabiliteit van Česká pošta, investeringen voor honderden miljoenen kronen door ČSOB Group en tot 60% meer gespecialiseerde loketten in postkantoren.

De bestaande overeenkomsten van Česká pošta voor de levering van financiële diensten vervallen eind 2017. Vanaf 1 januari 2018 wordt ČSOB Group de enige partner voor de levering van financiële en verzekeringsdiensten.

De overeenkomst werd ondertekend door de CEO van Česká pošta, Martin Elkán, en de voorzitter van de raad van bestuur van ČSOB, John Hollows in aanwezigheid van de Tsjechische minister van Binnenlandse Zaken, Milan Chovanec.

Česká pošta is een overheidsbedrijf dat instaat voor postdiensten. Met ongeveer 33 000 werknemers is het de op een na grootste werkgever van het land. Poštovní spořitelna verleent zijn diensten aan bijna 2 miljoen klanten. ČSOB Group is een van de drie grootste financiëledienstverleners in Tsjechië en de marktleider in hypothecaire kredieten, woonspaarrekeningen, private banking en leasing. Het heeft een balanstotaal van 1,4 miljard CZK. ČSOB Group is een onderneming van de KBC-groep.

"Ik verwacht dat er twee grote voordelen zullen voortkomen uit de samenwerking tussen Česká pošta en ČSOB Group. Een ervan is het verstrekken van bank- en verzekeringsdiensten via het netwerk van postkantoren. Het postkantoor is vaak het enige overgebleven instituut in heel wat landelijke gebieden. Dat moeten we gebruiken als contactpunt tussen de burgers en de overheid, maar ook andere instellingen. Financiële diensten behoren zonder twijfel tot die categorie," zei minister van Binnenlandse Zaken Milan Chovanec. "Het tweede voordeel is dat de uitvoering van deze overeenkomst zal zorgen voor een bijkomende bron van inkomsten voor Česká pošta. Nu de vraag naar traditionele postdiensten afneemt, kan Česká pošta de ontwikkeling van zijn diensten op lange termijn maar moeilijk volhouden zonder een extra financieringsbron. Laat staan dat het de lonen van zijn werknemers kan verhogen, wat die zonder twijfel verdienen voor al hun inspanningen."

 

De CEO van Česká pošta, Martin Elkán zei: "Vanaf het begin van onze zoektocht naar een partner om financiële diensten aan te bieden in onze postkantoren, heeft Česká pošta de nadruk gelegd op een partnerschap tussen gelijken, dat een meerwaarde zou bieden voor beide partijen. De overeenkomst die we hebben bereikt met ČSOB Group voldoet aan die vereiste en leidt tot een evenwichtig partnerschap. Een belangrijk voordeel voor de werknemers van Česká pošta is dat we maar één partner voor bank- en verzekeringsdiensten hebben. In het verleden hadden we te maken met overlappingen tussen de producten van verschillende aanbieders. Die onlogische situatie wordt met deze overeenkomst naar het verleden verwezen. Een ander niet te vergeten voordeel voor Česká pošta is de stijging van de verwachte omzet met 15% tijdens de looptijd van de overeenkomst, in vergelijking met het huidige niveau. We verwachten bovendien dat de rentabiliteit van het partnerschap met 10% zal toenemen."

 

John Hollows, CEO en voorzitter van de raad van bestuur van ČSOB zei: "We zijn verheugd dat Česká pošta uit een aantal mogelijke kandidaten heeft gekozen voor ČSOB Group. Vanaf volgend jaar worden we de enige partner van Česká pošta voor de levering van financiële en verzekeringsdiensten. De versterking van de strategische samenwerking tussen ČSOB Group en Česká pošta zal tot aanzienlijke synergieën leiden en de knowhow van beide partners zal kunnen worden samengevoegd. Ons partnerschap met Česká pošta bevestigt niet alleen de waarde van ons gezamenlijke aanbod van bank- en verzekeringsdiensten, dat we hebben overgenomen van onze moedermaatschappij KBC Groep. Het is ook het resultaat van onze vastberaden klantgerichtheid. Česká pošta en ČSOB Group zullen samen het netwerk van gespecialiseerde loketten in postkantoren verder uitbouwen. Die hebben hun waarde al bewezen: ze bieden klanten van beide instellingen meer comfort bij het beheer van hun post- en financiële behoeften bij één aanspreekpunt."

 

Petr Hutla, lid van de Raad van Bestuur van ČSOB en verantwoordelijk voor Poštovní spořitelna merkte nog op: "Bij het opstellen van de parameters voor onze verdere samenwerking onder de merknaam Poštovní spořitelna, wilden beide partijen absoluut verzekeren dat onze aanwezigheid in de postkantoren niet alleen voordelig is voor de burgers, maar ook voor de werknemers van Česká pošta. Zowel in de steden als de landelijke gebieden zullen de mensen kunnen genieten van de meest toegankelijke bank- en verzekeringsdiensten onder één dak. De financiële en verzekeringsproducten van Poštovní spořitelna zullen eenvoudig, voordelig en logisch met elkaar verbonden zijn. Tegelijk zullen de processen voor de postkantoormedewerkers vereenvoudigd worden en het productaanbod verduidelijkt. Als de grootste bankverzekeringsgroep op de markt biedt ČSOB financiële stabiliteit en zekerheid, maar zorgt het ook voor de nodige investeringen in infrastructuur en de opleiding van werknemers in het distributienetwerk."

 

KBC biedt de mogelijkheid om de echtheid van dit document na te gaan op www.kbc.com/nl/authenticity .

* Dit perscommuniqué bevat informatie die is onderworpen aan de transparantievoorschriften voor beursgenoteerde vennootschappen.

Contacteer ons
Stef Leunens Corporate Communication Manager
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Stef Leunens Corporate Communication Manager
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium