• Nederlands
 • English
 • Français
 • Search

  Damien Van Renterghem wordt CEO KBC Brussels

  Dinsdag 18 november 2014 — Met de benoeming van Damien Van Renterghem als CEO van KBC Brussels zet het Directiecomité van KBC Groep NV een belangrijke stap in de opstart en uitbouw van KBC Brussels. KBC Brussels is het gezamenlijke initiatief van KBC en CBC om de klantgerichtheid verder te verhogen door in Brussel een nieuw merk uit te bouwen en KBC’s positie in de hoofdstad van Europa te versterken. Damien begint in zijn nieuwe functie op 1 januari 2015.

  Damien Van Renterghem (44 jaar) studeerde in 1993 af als handelsingenieur aan de Facultés Universitaires Catholiques van Bergen en behaalde in 1994 nog een Master in Management Sciences, Retailing and Marketing aan de University of Manchester Institute of Science and Technology in het Verenigd Koninkrijk. Hij startte zijn loopbaan als consultant bij Accenture in de Brusselse regio. In 1997 stapte hij over naar BNP Paribas Fortis, waar hij achtereenvolgens kantoordirecteur was in Woluwe, commercieel directeur voor de regio Brussel Noord en nadien voor Brussel Zuid. Van 2010 tot 2012 was hij directeur Private Banking voor de regio Brussel. Begin 2013 werd hij bij BNP Paribas Fortis benoemd als sectordirecteur voor het oosten van Brussel.

   

  Daniel Falque, CEO van KBC Divisie België: “Tot nu toe was KBC in Brussel actief onder het KBC- en het CBC-logo. Zo bouwde KBC op de sterktes van KBC en CBC in hun respectieve markten in Vlaanderen en Wallonië. De beslissing om een apart merk KBC Brussels te lanceren (zoals aangekondigd op de KBC Investor Day van 17 juni 2014) moet KBC en CBC dichter bij de klant en zijn leefwereld brengen. Wij geloven dat we samen met Brussel kunnen groeien en willen oplossingen brengen op maat van de regio en zijn bevolking. KBC Brussels zal het specifieke kosmopolitische karakter van Brussel weerspiegelen en beter aan de noden van zijn bevolking beantwoorden. Retail- en kmo-klanten krijgen één geïntegreerd aanbod van bankverzekeringsproducten en -diensten, bestaande KBC/CBC-kantoren worden geherpositioneerd en innovatieve nieuwe kantoorconcepten zullen worden geïntroduceerd onder de vlag van KBC Brussels. Met zijn jarenlange ervaring en kennis van de regio beschikt Damien over de juiste troeven om snel vertrouwen te winnen bij de klanten, medewerkers en stakeholders en van KBC Brussels een sterk merk te maken in de hoofdstad. We zijn dan ook verheugd dat Damien het KBC-team komt versterken.”

  Damien Van Renterghem: Mijn jarenlange ervaring in de financiële sector, de relaties die ik opgebouwd heb in de Brusselse regio en het belang dat ik hecht aan klantenrelaties en multiculturele samenwerking zullen me zeker helpen om KBC Brussels op de kaart te zetten en tot een succes te maken.

  Ik ben erg trots om me bij KBC Groep aan te sluiten, een groep die lokale verankering hoog in het vaandel draagt en die de klant centraal stelt. Ik ben ook blij te mogen samenwerken met collega’s die er met hun professionalisme en kennis voor zullen zorgen dat KBC Brussels de beste financiële partner in de hoofdstad wordt. Het is mijn opdracht en die van mijn medewerkers om toegevoegde waarde te creëren voor onze huidige en toekomstige klanten en hen te begeleiden bij al hun projecten. Hun tevredenheid zal de onze zijn. Onze waarden zijn gebaseerd op expertise, luisterbereidheid, respect, verscheidenheid, oplossingen op maat, kwaliteit en het steeds beter willen doen.

   

  Noot voor de redactie

  Damien Van Renterghem maakt in het voorjaar van 2015 graag persoonlijk kennis met de pers en zal de concrete plannen van KBC Groep voor Brussel op dat moment toelichten.

  Een foto van Damien is beschikbaar op de persdienst van KBC.