Digital Trade Chain Consortium lanceert we.trade, kondigt joint venture aan en verwelkomt Banco Santander

Sinds januari 2017 ontwikkelt een groep van zeven banken (Deutsche Bank, HSBC, KBC, Natixis, Rabobank, Société Générale en UniCredit) samen met IBM het Digital Trade Chain-platform,  een baanbrekend gezamenlijk platform dat binnenlandse en grensoverschrijdende handel voor Europese bedrijven eenvoudiger moet maken door gebruik te maken van de distributed ledger-technologie.

Recent heeft Banco Santander zich bij dat consortium gevoegd als oprichtende partner.

De acht oprichtende banken willen voor eind 2017 een joint venture (JV) oprichten die eigenaar zal zijn van het Digital Trade Chain-platform en het zal beheren en verspreiden. Het is de bedoeling die nieuwe rechtspersoon op te richten in Ierland.

Met het oog op de uitbreiding en verdere internationalisering van het platform heeft het consortium beslist het Digital Trade Chain-platform een aantrekkelijkere, sterkere merknaam te geven: we.trade. Vanaf nu vervangt we.trade dus Digital Trade Chain als naam van het platform.

Het uitgebreide consortium zal we.trade blijven uitbouwen als een platform dat de betrokken partijen in een handelstransactie, nl. de koper, de bank van de koper, de verkoper, de bank van de verkoper en de transporteur, naadloos met elkaar kan verbinden. Het platform zal toegankelijk zijn vanaf elk verbonden toestel.

Dit nieuwe platform vereenvoudigt de handelsfinancieringsprocessen voor bedrijven door (internationale) handelstransacties efficiënt te beheren, op te volgen en te beveiligen. Bedrijven zullen vlot, efficiënt en met meer vertrouwen zaken kunnen doen.

De commercialisering van het platform wordt verwacht in het tweede kwartaal van 2018. Vanaf februari 2018 zullen klanten van de oprichtende banken het platform al kunnen testen.

Financiële instellingen die interesse hebben om deel uit te maken van het platform, kunnen contact opnemen met het we.trade onboarding team.

we.trade video: https://vimeo.com/237066065/2295c2d2a5

we.trade onboarding team:

Meer informatie:

Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium