• English
 • Français
 • Nederlands
 • Search

  EFMA & Accenture Innovation Award 2015

  BOLERO CROWDFUNDING WINT EFMA & ACCENTURE INNOVATION AWARD 2015

  Donderdag 29 oktober 2015 — Bolero Crowdfunding wint de ‘Best New Product or Service Innovation’ award van Efma, (zie persbericht van Efma als bijlage). De Efma awards hebben als doel de meest innovatieve projecten in de retail financiële diensten te identificeren en belonen op een globaal niveau.  

  eerste bank en online broker met eigen crowdfunding platform

  In september 2014 kondigde de Belgische bankverzekeraar KBC aan zelf met een crowdfunding-initiatief te starten: Bolero Crowdfunding. Het was zo de eerste bank en online broker die een eigen platform opzette waar investeerders beloftevolle startende ondernemers financieel kunnen steunen. Deze internationale Efma-prijs onderscheidt nu ook het innovatieve karakter van het Bolero Crowdfunding platform.

   

  Innovatieve Bolero crowdfunding platform: na 1 jaar meer dan 10.000 leden

  Als nieuwkomer slaagde Bolero Crowdfunding erin onmiddellijk een vaste waarde in het crowdfundinglandschap te worden. Zes maanden na aankondiging ging het platform live. Er werden in verhouding tot de Belgische markt meteen vrij grote crowdfundingbedragen opgehaald. Dat het inspeelt op een marktbehoefte, is dus duidelijk. In minder dan een jaar tijd kreeg het 350 aanvragen van ondernemers en maakten meer dan 10.000 mensen zich lid van het platform.

   

  Het Bolero Crowdfunding team is heel fier op deze onderscheiding,” zegt Koen Schrever, CEO Bolero Crowdfunding. “We halen veel voldoening uit het feit dat we onze leden en starters met elkaar in contact kunnen brengen via ons platform en zo innovatie en ondernemerschap in België stimuleren.”

  “We houden er ook aan om live contact te houden met zowel ondernemers als investeerders. We ontmoeten hen op onze events, infosessies en webinars. Zij inspireren ons om het Bolero Crowdfunding platform continu te verbeteren. Wij willen met deze prijs dan ook zeker alle starters een hart onder de riem steken. Zij weten wat het is om van nul te beginnen en werk te maken van innovatie,” aldus Koen Schrever.  

   

  KBC Bolero Crowdfunding

  KBC was de eerste bank en online broker ter wereld die zelf een crowdfundinginitiatief startte. KBC brengt ondernemend België en investerend België zo goed mogelijk met elkaar in contact om zo bij te dragen tot meer innovatie en ondernemerschap. In 2013 startte KBC als eerste met een eigen incubator (Start-it) en kreeg intussen meer dan 1.000 aanvragen. Samen met haar partners begeleidde KBC reeds meer dan 150 startende ondernemers. Daarnaast beschikt KBC met Bolero over een online beleggingsplatform met ervaren beleggers die op zoek zijn naar investeringsopportuniteiten. Met de lancering van www.bolero-crowdfunding.be slaat KBC een brug tussen investeerders en jonge ondernemers. Voor meer informatie: www.bolero-crowdfunding.be.

   

  EFMA

  EFMA (European Financial Management and Marketing Association) is een non-profitorganisatie opgericht in 1971 door bankiers en verzekeraars, gespecialiseerd in retail financiële marketing en distributie. Vandaag zijn meer dan 3.300 merken in 130 landen lid van EFMA, waaronder meer dan 80% van Europa's grootste retail financiële instellingen. EFMA biedt de retail financiële dienstverlening aan de gemeenschap exclusieve toegang tot een veelheid van middelen, databases, studies, artikelen, ‘news feeds’ en publicaties. Het biedt ook talrijke mogelijkheden om te netwerken door middel van werkgroepen, online communities en internationale vergaderingen. Voor meer informatie: www.efma.com.

   

  Ilse De Muyer Corporate Communication Manager
  Koen Schrever CEO , Bolero Crowdfunding