everyoneINVESTED, de wealth tech spin-off van KBC Asset Management, gaat samenwerken met Objectway voor innovatieve digitale beleggingstoepassingen

everyoneINVESTED en Objectway, een toonaangevende internationale speler op het vlak van Digital Wealth & Asset Management software, hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten. De partners zetten hiermee een hefboom onder de ambitie om professionele vermogensbeheerders en financiële instellingen toegang te geven tot de innovatieve digitale beleggingstechnologie van everyoneINVESTED.

Een eerste concrete oplossing die Objectway internationaal zal aanbieden is gebouwd rond The Profiler van everyoneINVESTED, een snelle en gebruiksvriendelijke toepassing om digitaal beleggersprofielen aan te maken. Op termijn kunnen dankzij deze samenwerking ook andere producten en ontwikkelingen van everyoneINVESTED via Objectway internationaal worden gecommercialiseerd, buiten de kernmarkten van KBC.

Wat is everyoneINVESTED?

KBC Asset Management bundelt sedert eind maart zijn expertise over digitale beleggingstoepassingen in een nieuwe, afzonderlijke vennootschap, everyoneINVESTED. In de voorbije jaren bouwde KBC Asset Management bijzonder veel kennis en ervaring op rond het verrijken van het beleggingsproces met inzichten uit de gedragseconomie. Dat resulteerde in innovaties op vlak van profileren van beleggers, positioneren van beleggingsproducten of samenstellen van gepersonaliseerde beleggingsportefeuilles. everyoneINVESTED stelt die digitale beleggingsknowhow en -toepassingen rechtstreeks ter beschikking van professionele vermogensbeheerders, brokers en grote aanbieders van beleggingsproducten buiten de thuismarkten van de KBC-groep. De samenwerking met Objectway kadert volledig in deze doelstelling.

everyoneINVESTED ontwikkelt software en toepassingen die bijdragen tot de digitalisering van beleggingsprocessen. Zo kunnen klanten van everyoneINVESTED hun beleggers gerichter en efficiënter bedienen, en de stap naar digitaal beleggen verkleinen. Daarnaast richt het aanbod van everyoneINVESTED zich ook op een schaalbare, digitale ondersteuning van de adviesfunctie. Voorbeelden hiervan zijn :

  • The Profiler: een digitale en wetenschappelijk onderbouwde toepassing voor beleggersprofilering die nu dankzij de samenwerking met Objectway internationale verspreiding kent;
  • The Page: een interactieve webtoepassing die beleggingsadviseurs ondersteunt in gesprekken met hun klanten over portefeuille-opbouw en mogelijke beleggingsresultaten;
  • The Score: een laagdrempelige en doeltreffende toepassing die een overzicht biedt van de alignering van individuele beleggingsportefeuilles met een overkoepelende beleggingsstrategie. Deze toepassing draagt bij tot een beleid van consistentie en/of advies op maat.

Naast deze oplossingen die KBC ook zelf gebruikt, ontwikkelt everyoneINVESTED eveneens specifieke toepassingen op vraag van professionele tegenpartijen.

Luc Popelier, Voorzitter van de Raad van Bestuur van KBC Asset Management, is enthousiast over de samenwerking: “Innovatie is een van de drijvende krachten van onze Groep. In alle entiteiten nemen medewerkers initiatieven om vernieuwende ideeën te lanceren, te challengen en verder uit te werken tot krachtige instrumenten die onze klanten en KBC ondersteunen en een verdere stap laten zetten in de digitale wereld. Ze worden daarin gestimuleerd door onze bedrijfswaarden die hen de ruimte bieden om zelf innovatief aan de slag te gaan. everyoneINVESTED vormt daar een krachtige illustratie van. De ervaring en expertise die zij verenigen, komt bovendien niet alleen ten goede van KBC en haar stakeholders, maar dankzij deze samenwerking met Objectway evenzeer van de beleggerscommunity in haar geheel.

Jurgen Vandenbroucke, Managing Director everyoneINVESTED, vult aan: “Beleggen is nog steeds de minst gedigitaliseerde financiële dienstverlening. Met everyoneINVESTED willen we daar verandering in brengen. We zien digitalisering weliswaar niet als doel op zich, maar als een middel om beleggen laagdrempeliger te maken. Door technologie te combineren met onze know-how rond beleggersgedrag kunnen we de gebruiker beter benaderen, bedienen en informeren; zodat het veel meer wordt dan louter automatiseren. De samenwerking met Objectway zet een hefboom onder onze ambitie om iedereen belegd te krijgen.”

Kurt Vanhee, Managing Director Continentaal Europa & Noord-Amerika van Objectway, licht toe: "We zijn blij en trots dat we onze langdurige klant, KBC Asset Management, kunnen ondersteunen en dat we samen met hun wealth tech spin-off financiële instellingen toegang kunnen geven tot innovatieve digitale beleggingstechnologie via onze kant-en-klare, snel te implementeren en eenvoudig aan te passen oplossingen, zodat ze vandaag al een performante digitale transformatie kunnen doorvoeren.”

 

 

Noot voor de redactie

Over everoneINVESTED

everyoneINVESTED BV is de wealth tech spin-off en het voormalig innovatieteam van KBC Asset Management. everyoneINVESTED combineert jarenlange business ervaring met unieke knowhow op het vlak van beleggersgedrag om beleggen digitaal en laagdrempeliger te maken. everyoneINVESTED werkt in volle onafhankelijkheid en biedt zijn oplossingen aan bij KBC-entiteiten en professionele partijen buiten de KBC kernmarkten.

Over Objectway

Dankzij 30 jaar bedrijfsexpertise in het leveren van technologie en diensten voor wealth management en vermogensbeheer, stelt Objectway haar klanten in staat om hun toekomstige uitdagingen tegemoet te zien en tegelijkertijd vandaag al een sterke performantie neer te zetten. Objectway is een Global Top 100 fintech provider (IDC ranking); het telt meer dan 200 toonaangevende vermogensbeheerders, banken, vermogensbeheerders, fondsbeheerders, verzekeraars en outsourcingproviders in meer dan 15 landen onder haar klanten. Objectway ondersteunt ongeveer 100.000 beleggingsprofessionals bij het beheer van meer dan £1 biljoen aan activa. Objectway opereert vanuit kantoren in Italië, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en België en bedient klanten op 4 continenten.

Contacteer ons
Stef Leunens Corporate Communication Manager
Stef Leunens Corporate Communication Manager
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium