everyoneINVESTED opgenomen in WealthTech100-lijst

Digitale verankering van spaargelden naar beleggingen nu ook in Duitsland en Italië dankzij doelgerichte partnerships.

everyoneINVESTED, dat amper een jaar na de oprichting al werd opgenomen in de gereputeerde WealthTech100-lijst van meest innovatieve bedrijven ter wereld, zet opnieuw een belangrijke stap in haar missie om iedereen aan het beleggen te krijgen.

  • De WEALTHTECH100 is een jaarlijkse lijst van de 100 meest innovatieve Wealth Tech-bedrijven ter wereld die door een panel van experts en analisten wordt samengesteld uit meer dan 1.000 bedrijven. everyoneINVESTED brengt technologische componenten naar professionele vermogensbeheerders en financiële instellingen, gebouwd rond haar expertise in gedragseconomie, om digitaal beleggen laagdrempeliger te maken. Het spitst zich toe op het bepalen van beleggersvoorkeuren en verankering van spaargelden naar beleggingen, telkens expliciet via digitale kanalen zoals mobile banking apps en dus zonder menselijke aanmoediging. De digitale applicatie rond beleggersvoorkeuren wordt sinds vorig jaar aangeboden in partnership met Objectway.
  • Vandaag kondigt everyoneINVESTED partnerships aan met Fincite en Prometeia voor het digitaal verankeren van spaargelden in respectievelijk Duitsland en Italië. Op Europees niveau zijn dit de landen met de hoogste spaarvolumes. Beide partners zijn sterk verankerd in het financiële landschap van hun thuismarkt en bieden complementaire expertise als integrator van technologie in mobile banking apps.

everyoneINVESTED ontwikkelt voor vermogensbeheerders en financiële instellingen software en toepassingen die bijdragen tot de digitalisering van beleggingsprocessen en zo de stap naar digitaal beleggen verkleinen. Voorbeelden hiervan zijn :

  • The Profiler: een digitale toepassing voor beleggersprofilering die in samenwerking met Objectway internationale verspreiding kent. Deze toepassing leidt voor financiële instellingen tot betere beleggersprofielen dankzij de wetenschappelijk onderbouwde kwantitatieve methode die de klassieke vragenlijst verbetert. Ze leidt ook tot meer beleggersprofielen omdat meer gebruikers het interactieve proces van beleggersprofilering succesvol doorlopen. Als technologische component is The Profiler modulair. Dat betekent dat extra modules eenvoudig kunnen worden toegevoegd (bijvoorbeeld naar aanleiding van nieuwe wetgeving rond duurzaamheidsvoorkeuren) of gespreid kunnen worden aangeboden en opgeslagen (bijvoorbeeld om stapsgewijs een hyper-gepersonaliseerde digitale identiteit op te bouwen rond beleggingsvoorkeuren).
  • The Conversion Engine: een toepassing die spaarders op een innovatieve manier kennis doet maken met digitaal beleggen. De toepassing wordt geïntegreerd in de digitale verkoopkanalen van financiële instellingen, bijvoorbeeld hun mobile banking app, en genereert een digitale stroom van sparen naar beleggen. The Conversion Engine zal door everyoneINVESTED in partnership met Fincite en Prometeia worden aangeboden aan financiële instellingen en vermogensbeheerders in respectievelijk Duitsland en Italië.

Naast deze oplossingen die KBC ook zelf gebruikt, biedt everyoneINVESTED eveneens digitale componenten die beleggers belegd houden. Verder blijft everyoneINVESTED zijn eigen commercieel netwerk uitbouwen en ontwikkelt het specifieke toepassingen op vraag van professionele tegenpartijen.

 

Peter Andronov, gedelegeerd bestuurder divisie International Markets KBC Group is trots op de erkenning voor everyoneINVESTED : “Innovatie is een van de drijvende krachten van onze Groep. Daarom is de aanwezigheid van everyoneINVESTED op de WealthTech100-lijst zo relevant. FinTech Global catalogeert ons daarmee immers bij de meest innovatieve leveranciers in 2021 van tech-oplossingen voor de uitdagingen en opportuniteiten die de digitale transformatie stelt voor financiële instellingen. In alle entiteiten van de KBC-groep nemen medewerkers initiatieven om vernieuwende ideeën te lanceren, te challengen en verder uit te werken tot krachtige instrumenten die onze klanten en KBC ondersteunen en een verdere stap laten zetten in de digitale wereld. Ze worden daarin gestimuleerd door onze bedrijfswaarden die hen de ruimte bieden om zelf innovatief aan de slag te gaan. everyoneINVESTED vormt daar een duidelijke illustratie van. De ervaring en expertise die zij samenbrengen, komt nu niet alleen ten goede van KBC en haar stakeholders, maar evenzeer van de beleggerscommunity in haar geheel en dat ook elders in de wereld.

Jurgen Vandenbroucke, directeur dagelijks beheer bij everyoneINVESTED geeft duiding bij de samenwerking met Fincite en Prometeia: “De grote volatiliteit van de financiële markten in de voorbije jaren en het aanhoudend lagerenteklimaat zorgen ervoor dat in binnen- en buitenland de particuliere spaarvolumes verder blijven toenemen. Voor heel wat financiële instellingen en vermogensbeheerders ligt hier een opportuniteit om deze deposito’s te verankeren in beleggingsproducten. everyoneINVESTED kan hen daarbij helpen door hen kant-en-klare, gespecialiseerde wealth tech-oplossingen te bieden die ze volledig kunnen integreren in hun eigen productaanbod. Met The Conversion Engine van everyoneINVESTED kunnen zij vermogende spaarders aanspreken via snelle, digitale weg en hen - via een geautomatiseerd traject op basis van gedragsinzichten -ertoe aanzetten om een deel van hun spaarvolume om te zetten in beleggingsproducten. Daardoor ontstaat een win-win situatie: zij kunnen hun inkomsten diversifiëren en beleggers zien een toegankelijke investeringsmogelijkheid ontstaan voor een deel van hun spaargeld. De verbeterde beleggersprofilering op basis van The Profiler laat financiële instellingen dan weer toe om een meer gepersonaliseerd advies te geven en zo te bouwen aan een lange termijn relatie met de belegger.

 

Noot voor de redactie

Over everyoneINVESTED (www.everyoneinvested.com)

KBC Asset Management bundelde eind maart 2020 zijn expertise over digitale beleggingstoepassingen in een nieuwe, afzonderlijke vennootschap, everyoneINVESTED. In de voorbije jaren bouwde KBC Asset Management bijzonder veel kennis en ervaring op rond het verrijken van het beleggingsproces met inzichten uit de gedragseconomie. Dat resulteerde in innovaties op vlak van profileren van beleggers, positioneren van beleggingsproducten of samenstellen van gepersonaliseerde beleggingsportefeuilles. everyoneINVESTED stelt die digitale beleggingsknowhow en -toepassingen rechtstreeks ter beschikking van professionele vermogensbeheerders, brokers en grote aanbieders van beleggingsproducten buiten de thuismarkten van de KBC-groep.

Over Fincite (www.fincite.de/en/)

Fincite is een fintech-softwarehuis en een van de snelst groeiende bedrijven in Duitsland. Fincite stelt retailbanken, private banks en verzekeraars in staat om digitale of digitaal gestuurde beleggingsdiensten aan te bieden aan hun klanten, dit alles via één software naadloos geïntegreerd in hun huidige processen, kanalen en architecturen. Fincite telt grootbanken als Deutsche Bank en ABN Amro in zijn klantenbestand.

Over Prometeia (www.prometeia.com)

Prometeia werd in 1974 opgericht in Bologna (Italië) als een onafhankelijk instituut voor economisch onderzoek. Sinds 1981 biedt het analytische diensten aan bedrijven en financiële tussenpersonen. Sinds de jaren '90 verschoof de focus naar onderzoek, advies en softwareontwikkeling, waardoor Prometeia een leider werd op het gebied van risicoanalyse- en vermogensbeheeroplossingen, en in dienstverlening voor institutionele beleggers. Prometeia levert in Italië diensten bij onder andere elk van de grootste 15 banken en 80% van de netwerken van financieel adviseurs.

 

Over Objectway (www.objectway.com)

Dankzij 30 jaar bedrijfsexpertise in het leveren van technologie en diensten voor wealth management en vermogensbeheer, stelt Objectway haar klanten in staat om hun toekomstige uitdagingen tegemoet te zien en tegelijkertijd vandaag al een sterke performantie neer te zetten. Objectway is een Global Top 100 fintech provider (IDC ranking); het telt meer dan 200 toonaangevende vermogensbeheerders, banken, vermogensbeheerders, fondsbeheerders, verzekeraars en outsourcingproviders in meer dan 15 landen onder haar klanten. Objectway ondersteunt ongeveer 100.000 beleggingsprofessionals bij het beheer van meer dan £1 biljoen aan activa. Objectway opereert vanuit kantoren in Italië, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en België en bedient klanten op 4 continenten.

Contacteer ons
Stef Leunens Corporate Communication Manager
Stef Leunens Corporate Communication Manager
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium