• English
 • Nederlands
 • Français
 • Search

  Handelaars krijgen eigen betaalpagina van KBC en CBC

  Drempel naar e-commerce bij handelaars lager

  Maandag 16 februari 2015 — KBC en CBC zetten verder in op innovatie. Met de KBC-Paypage willen KBC en CBC ondernemers optimaal ondersteunen bij hun onlineverkoop. KBC-Paypage is een veilige en gebruiksvriendelijke betaalpagina voor alle handelaars en vrije beroepers die verkopen via internet. Een primeur onder de Belgische grootbanken.

  Handige betaalpagina Paypage helpt drempel voor e-commerce verlagen

  Comeos berekende dat de omzet uit e-commerce in 2014 met 15% steeg ten opzichte van 2013 en tot 6,44% bedraagt van de totaalomzet van de handel in België. Cijfers van Comeos (januari 2015) tonen aan dat maar liefst 42% van de onlineverkoop in België via buitenlandse webshops gebeurt. Voor Belgische handelaars betekent dat een verlies van heel wat potentiële inkomsten. De Europese Commissie streeft ernaar dat 33% van de kmo’s online verkopen in 2015, maar in 2013 hadden nog maar 20% van de Belgische kmo’s onlinebestellingen ontvangen. Kmo’s ervaren de e-commercewereld als heel complex, zo blijkt uit kwalitatief onderzoek van KBC[1]. De juiste partner vinden om online te verkopen is niet evident en dat weerhoudt ondernemers ervan een webwinkel te openen. Met Paypage willen KBC en CBC de drempel naar e-commerce verlagen.

  KBC en CBC werken daarvoor samen met Ingenico Payment Services, de koploper in multi-channel-betaaldiensten (voorheen Ogone). Het resultaat van die samenwerking is een veilige en gebruiksvriendelijke betaalpagina die geïntegreerd kan worden in de webshop van een handelaar. De handelaar krijgt dankzij deze betaalpagina in één oogopslag een volledig en eenvoudig overzicht van al zijn onlinebetaalstromen. Op de KBC-Paypage kan een winkelier de meest gebruikte betaalmethoden aanbieden, zowel Bancontact/Mister Cash, Mastercard, Maestro en Visa als andere betaalknoppen.

  “Met de lancering van de KBC-Paypage wil KBC handelaars ondersteunen bij hun onlineverkoop. De KBC-Paypage is een samenwerking met Ingenico Payment Services (voorheen Ogone), marktleider in onlinebetalen op de Belgische markt. De KBC-Paypage vervolledigt het e-commercegamma van KBC dat bestaat uit de betaalknop en de Clickshop voor beginnende webwinkeliers. KBC wil zo handelaars ondersteunen met vernieuwende betaaloplossingen, net zoals we dat 4 jaar geleden deden door als eerste financiële instelling betaalterminals aan te bieden”, zegt Ivo De Meersman, general manager betaalverkeer bij KBC.

  “De nieuwe betaaloplossing die KBC zijn businessklanten aanbiedt, maakt het hun makkelijker de stap naar e-commerce zetten. We zijn er trots op dat KBC met onze hulp een state-of-the-art-betaalmogelijkheid aanbiedt waardoor handelaars hun klanten in België en in de hele wereld kunnen bereiken”, voegt Xavier Thiran, Head of Business Development bij Ingenico Payment Services, eraan toe.

  Een volwaardige aanvulling op reeds bestaand aanbod voor handelaars

  Reeds geruime tijd heeft KBC een specifiek aanbod voor handelaars. Na de lancering van de betaalterminals vier jaar geleden, besliste KBC in 2014 haar aanbod uit te breiden met KBC-Clickshop. Dit is  een kant-en-klaar platform waarop een ondernemer snel en eenvoudig een webwinkel kan ontwikkelen en beheren. Ook vernieuwde KBC de betaalknop om online betalen nog toegankelijker te maken. Met de KBC- en CBC-betaalknop kan de consument gratis gebruik maken van 2 maanden betalingsuitstel, de handelaar daarentegen ontvangt onmiddellijk zijn inkomsten.

  Met de Paypage, de Clickshop, de betaalknop en de betaalterminals biedt KBC aan ondernemers en vrije beroepers de mogelijkheid om hun klanten via verschillende kanalen bedienen, een strategie die de bank-verzekeraar overigens zelf toepast. Dankzij zijn lokaal sterke verankering en  marktleiderspositie bij kmo’s is KBC ideaal gepositioneerd om ondernemingen en vrije beroepers daarin professioneel advies te geven. Veiligheid, de snelheid van de transactie en lage transactiekosten voor de handelaar staan daarbij centraal.

   

  Over Ingenico Payment Services

  Ingenico Payment Services biedt een compleet pakket beveiligde betaaldiensten, waarmee handelaars betaalkanalen kunnen samenvoegen en financiële diensten kunnen optimaliseren. Door ondersteuning van 150 nationale en internationale betaalmethoden helpen wij handelaars om hun betalingen te beheren, te groeperen en te beveiligen en om fraude bij digitale transacties te voorkomen. Ingenico Payment Services is een merk van de groep Ingenico, de wereldleider in geïntegreerde betaaloplossingen. Ga voor meer informatie naar http://payment-services.ingenico.com

  Perscontact Ingenico Payment Services: Pascal Dehenain Chief Marketing Officer pascal.dehenain@ingenico.com, tel.: +32 2 613 07 18

   

  [1] Onderzoek uitgevoerd door Ipsos, oktober 2014.

  Logo Ingenico
  Logo KBC
  Photo 1
  Photo 2
  Ilse De Muyer Corporate Communication Manager