Het onafhankelijk internationaal onderzoeksbureau Sia Partners plaatst Bolero als 1e Belgische broker op de Belgisch-Nederlandse markt en 5e  op wereldvlak.

Het onafhankelijk internationaal onderzoeksbureau Sia Partners plaatst Bolero als 1e Belgische broker op de Belgisch-Nederlandse markt en 5e op wereldvlak.

Het onafhankelijke internationale onderzoeksbureau Sia Partners onderzocht in zijn “Investment Application Benchmark” meer dan 65 beleggingsapps in meer dan 20 landen en 4 continenten wereldwijd. Bolero is de eerste Belgische app in de SIA ranking. Ondanks de dominantie van 5 Amerikaanse spelers en toenemende internationale concurrentie, slaagt Bolero er ook in om de 5e plaats in te palmen in de wereldwijde ranking.

 

SIA Partners neemt In haar rangschikking drie categorieën beleggingsapps op:

  • Beleggingsapps die geïntegreerd zijn in een bankapp;
  • Beleggingsapps die duidelijk gebonden zijn aan een bank;
  • Zogenaamde “stand-alone” apps.

 

SIA Partners beoordeelt elke app op 6 functionaliteiten : gebruikservaring, Producten & Markten, Innovatie & ESG, kosten en vergoedingen, ​ en perceptie. Op basis van deze functionaliteiten identificeerde SIA Partners de app die objectief gezien de beste beleggingsapplicatie voor retail beleggers biedt.

Voor België is dat de Bolero app. Volgens SIA Partners “integreert ​ Bolero een compleet, goed ontworpen beleggingsplatform met een uitgebreid assortiment van producten en toegewijde telefonische ondersteuning.”

 

SIA Partners merkt ook op dat vele applicaties van bekende Belgisch-Nederlandse banken niet geëvalueerd werden omdat ze niet aan de minimumcriteria beantwoorden om opgenomen te worden in de evaluatie. Deze applicaties hebben bijvoorbeeld te beperkte functionaliteiten, gebruikservaring of producten.

 

Céline Pfister, CEO Bolero verwelkomt deze erkenning voor Bolero : “We zijn bij Bolero, de online beleggingsservice van KBC Bank, bijzonder trots op dit sterke resultaat. We zien het als de bekroning van 25 jaar hard werken en klantgericht denken, gekoppeld aan de expertise die we kunnen aanbieden vanuit de KBC Groep. De recente make-over van de Bolero-app is wat dat betreft voor ons de kers op de taart. Het liet ons toe om onze sterktes nog meer in de verf te zetten. Nog meer zetten we in op een breed productaanbod op diverse markten, gekoppeld aan sterke gebruikservaring. Dit zien we ook in de aangroei van nieuwe klanten waarbij meer dan 30% jonger is dan 30 jaar. Daarnaast bieden we onze klanten zeer uitgebreide informatie over financiële markten en diverse mogelijkheden tot opleiding. Dat onze klanten de ondersteuning van de Bolero Orderdesk sterk op prijs blijven stellen, is ook SIA Partners niet ontgaan. We wensen al onze klanten dan ook expliciet te bedanken voor het vertrouwen dat ze in ons stellen. De erkenning die we opnieuw mogen ontvangen geeft ons alvast extra energie om op de ingeslagen weg verder te gaan.”
Persbericht.pdf 175 KB

 

Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson

 

 

 

Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium