Hoe je maximaal beschermen tegen Cybercrime?

Via unieke KBC Cybersecurity service en KBC Internetverzekering

Sinds kort kan je je bij KBC beschermen tegen cybercrime in de ruime zin van het woord. KBC biedt namelijk een uniek pakket aan. Gezinnen kunnen zich enerzijds beschermen tegen internetbedrog, identiteitsdiefstal en cyberpesten. Anderzijds kan je ook een handige antivirus- en antiphishingsoftware installeren.

Niet alleen het complete aanbod is uniek. Eveneens uniek is dat KBC-klanten de verzekeringen ook kunnen aangaan via KBC Mobile.

Steeds meer mensen maken gebruik van het internet voor online aankopen, om een reis te boeken of voor transacties met hun bank of verzekeraar. Er circuleren dan ook vele gegevens op het internet. Helaas hebben ook mensen met minder goede bedoelingen de weg naar het internet gevonden.

Daarom ontwikkelde KBC een veiligheidspakket voor particulieren. Het pakket bestaat uit twee verschillende oplossingen: één ter voorkoming en één ter genezing. De oplossingen zijn apart verkrijgbaar.  

1. De KBC Cybersecurity service voorkomt misbruik en bevat

  • Antivirussoftware voor computers (Windows & Mac), tablets en smartphones (Android). Deze software identificeert, blokkeert en verwijdert schadelijke software.

  • Antiphishingsoftware: voor computers (Win & Mac). Deze software zorgt ervoor dat je schadelijke websites niet meer kunt openen.

  • Professionele ondersteuning van een helpdesk (24/7) die helpen om virusproblemen op te lossen.

2. De KBC Internetverzekering komt tussen bij eventuele schade

De KBC Internetverzekering komt tussen wanneer er sprake is van schade. Deze verzekering beschermt de tegoeden op de verzekerde rekening(en) alsook identiteitsdiefstal en imagoschade.

  • Betalingen: wanneer een klant slachtoffer is geworden van bedrog of oplichting via het internet worden de frauduleuze bedragen terugbetaald.

  • Misbruik van identiteit: als persoonsgegevens via het internet gestolen dan worden de genomen stappen gedekt.

  • Misbruik van reputatie: indien de gebruiker slachtoffer isvan laster en eerroof via het internet, kan hij beroep doen op een specialist die helpt om zijn reputatie te beschermen en erger te voorkomen.

Kostprijs :

  • De KBC Cybersecurity Service kost 3 euro per maand en geldt voor het hele gezin dat op hetzelfde adres woont.
  • De KBC Internetverzekering kost 3 euro per maand per rekening of 6 euro per maand voor alle rekeningen binnen het gezin.
Contacteer ons
Ilse De Muyer Corporate Communication Manager
Ilse De Muyer Corporate Communication Manager
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium