Immoscoop, KBC en 16 vastgoedmakelaars slaan handen in elkaar en bouwen samen referentie online vastgoedplatform

KBC, het vastgoedplatform Immoscoop en 16 vastgoedmakelaars bundelen hun krachten en gaan samen een referentie online vastgoedplatform uitbouwen dat kandidaat-kopers een optimale beleving biedt bij het selecteren, financieren, verwerven en verzekeren van hun toekomstige woning. Samen richten ze Immoscoop 2.0 op, dat wil uitgroeien tot de referentiepartner op de vastgoedmarkt. De oprichtingsakte werd gisteren ondertekend.

Er worden geen financiële details verstrekt over de samenwerking.

De vastgoedmarkt is volop in beweging. Kopers, huurders, verhuurders, eigenaars, vastgoedmakelaars, notarissen, vastgoedontwikkelaars… kortom iedereen die van ver of nabij met vastgoed te maken heeft, maakt daarbij in toenemende mate gebruik van digitale kanalen. Kandidaat-kopers van een woning of appartement maken hun keuze steeds vaker via immobiliënwebsites en gaan soms ook onmiddellijk tot een bod over, met aansluitend een financierings- of verzekeringsverzoek. Dat toenemende “one-stop-shopping” gedrag past volledig in de verdergaande digitalisering van het consumptiegedrag en de vraag naar gebruiksgemak.

Immoscoop is een in 2016 opgerichte coöperatie van meer dan 350 vastgoedprofessionals die vandaag vooral actief is in Vlaanderen. Op korte tijd is het uitgegroeid tot een challenger onder de vastgoedportalen: met een nr. 1-positie in de Antwerpse regio en groeiend in de rest van Vlaanderen krijgt Immoscoop vandaag 1 miljoen bezoekers per maand met een continu aanbod van meer dan 30.000 publicaties. Het beschikt over een krachtig online platform dat het graag verder wil uitbouwen. Immoscoop wordt immers met dezelfde marktontwikkelingen geconfronteerd als KBC en vond in KBC een strategische partner om die uitdagingen het hoofd te bieden en verdere groei mogelijk te maken.

KBC is een belangrijke speler op de Vlaamse en Belgische woningmarkt en bijgevolg een natuurlijke partner voor Immoscoop. Beide partijen delen een groot deel van hun klantenbasis, dezelfde visie op digitale ontwikkelingen, en vooral dezelfde klantgerichte focus en aandacht voor lokale verankering. KBC stelt Immoscoop de nodige financiële middelen, digitale expertise en slagkracht ter beschikking om het huidige platform verder uit te bouwen.

Niet minder dan 16 vastgoedmakelaars stappen mee in dit toekomstverhaal en zijn enthousiast over de krachtenbundeling: (in alfabetische volgorde) Allure Real Estate, CASIMO, COGA, Dewaele Vastgoeddiensten, ERA Belgium, Habicom, Hillewaere, Immo De Laet, Immo Selekt, Immo SP, Janssen en Janssen Immobiliën, Living Stone, Living Stone Verhuur, Vastgoed Gillis (Ugly.be), Vansweevelt D&K en Vansweevelt Makelaars. Met deze investeringen benadrukken de makelaars dat dit platform van en voor de vastgoedsector is, ondersteund door een sterke financiële partner. Zij nodigen alle spelers in de vastgoedsector warm uit om in de toekomst samen mee aan dit project te werken.

Het aandeelhouderschap in Immoscoop 2.0 zal 50/50 verdeeld zijn tussen de vastgoedpartners en KBC.

Stefan Demeijer stond mee aan de wieg van diverse digitale innovaties van KBC en werd benoemd tot CEO van het nieuw opgerichte Immoscoop 2.0. Hij zal hierin bijgestaan worden door Bart Cassiers (Immoscoop CV). Wim Peleman (Immoscoop CV) zal de Raad van Bestuur voorzitten.

Voor de vastgoedmakelaars die al aangesloten zijn bij Immoscoop wijzigt er momenteel niets. Zij kunnen nog steeds blijven gebruik maken van het huidige, vertrouwde platform. Op termijn zullen er ook nieuwe, bijkomende diensten worden aangeboden aan de vastgoedmakelaars.

KBC zal als structurele partner haar bank- en verzekeringsproducten en -diensten via het Immoscoop-platform rechtstreeks aanbieden aan kandidaat-kopers en -huurders die er snel en efficiënt een woning kunnen selecteren, en desgevallend ook financieren en verwerven.

Contacteer ons
Stef Leunens Corporate Communication Manager
Stef Leunens Corporate Communication Manager
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium