INSAVER INSTALLEERT ZONNEPANELEN OP DAK VAN KBC-GEBOUW IN HARTJE LEUVEN

INSAVER INSTALLEERT ZONNEPANELEN OP DAK VAN KBC-GEBOUW IN HARTJE LEUVEN

Insaver, dochterbedrijf van Luminus, installeerde 527 zonnepanelen op het dak van KBC-gebouw aan het station in Leuven. KBC verbruikt de opgewekte groene stroom volledig zelf en vermijdt hiermee  elk jaar 39 ton CO2.

KBC België werkt met 100% groene en lokale stroom

De 527 zonnepanelen liggen verspreid over 4 gebouwen van KBC aan het station van Leuven en hebben een vermogen van 176 kWp. Ze produceren samen elk jaar 170.560 kWh groene energie. Dit komt overeen met het jaarlijkse verbruik van ongeveer 50 gezinnen. Insaver, een dochterbedrijf van Luminus gespecialiseerd in zonnepanelen en isolatie, stond in voor het ontwerp, de plaatsing en de inwerkstelling van de zonne-installatie. 

Jan Pollaris, CEO van Insaver: Dankzij de zonne(panelen)-installatie bespaart KBC in deze gebouwen  jaarlijks 39 ton CO2. We zijn dan ook trots dat we hen mochten helpen hun milieuverantwoorde/duurzame ambities te realiseren.”

Installatie past volledig binnen duurzaamheidsbeleid van KBC

Voor KBC maakt duurzaamheid integraal deel uit van de strategie van het bedrijf. KBC wil zo een wezenlijk verschil maken voor de economie en de samenleving. KBC heeft sinds 2015 de directe uitstoot van de broeikasgassen van de eigen bedrijfsactiviteiten al met 50 % afgebouwd. In 2019 bouwde KBC Groep het percentage hernieuwbare energie op naar 83%.

Geert Cromphout, directeur Facilities bij KBC vult aan :  “Dit project toont aan dat KBC Groep blijft inzetten op het reduceren van zijn eigen ecologische voetafdruk. Het past perfect in onze doelstelling om onze emissies van broeikasgassen verder te verminderen met 65% voor de periode 2015-2030 en met 80% voor de periode 2015-2040 (vanaf dit jaar inclusief woon-werkverkeer gemeten). We hebben ons ook geëngageerd tot de lange termijndoelstelling om netto nul emissies te bereiken tegen 2050. Dit project sluit dan ook voor 100 % aan op ons engagement om tegen 2030 een aandeel van 90% hernieuwbare elektriciteit te bereiken over alle kernlanden.

Daarnaast heeft KBC Groep vorig jaar ook de Collective Commitment to Climate Action getekend, een initiatief van de United Nations Environmental Program Finance Initiative (UNEP FI).  Dit is een duidelijk engagement om ook onze indirecte impact op het klimaat, via de kredietverlening aan en de investeringen in activiteiten en projecten van onze klanten, in lijn te brengen met het Klimaatakkoord van Parijs. KBC zal binnen drie jaar na ondertekenen ook hiervoor duidelijke kwantitatieve doelstellingen publiceren.”

De ambitie van Luminus: zijn klanten helpen hun CO2-voetafdruk te verkleinen

In het kader van de strijd tegen de klimaatopwarming moeten alle initiatieven die gericht zijn op de productie en het verbruik van lokale en groene energie, aangemoedigd worden. 

“De bescherming van de planeet drijft ons iedere dag bij Luminus”, bevestigt Grégoire Dallemagne, CEO van Luminus.  “Dit project kadert volledig in onze strategie om onze klanten te helpen hun CO2-voetafdruk te verkleinen bijvoorbeeld, zoals hier, door de groene stroom die ze nodig hebben zelf te produceren dankzij deze zonnepaneleninstallatie. We zijn trots dat we KBC België  kunnen bijstaan bij hun energietransitie. Enkel samen kunnen we bouwen aan een CO2-neutrale toekomst.”

 

Over Luminus

We produceren elektriciteit en leveren energie en energiediensten. We zijn nummer 1 in onshore windenergie en waterkrachtenergie in België. We spelen ook een sleutelrol in de Belgische bevoorradingszekerheid dankzij meerdere elektriciteitscentrales op aardgas die het variabel karakter van zonne- en windenergie opvangen. Met een geïnstalleerd vermogen van 2215 MW in mei 2020 vertegenwoordigt Luminus ongeveer 10% van het totale geïnstalleerde vermogen in België. We verkopen elektriciteit, gas en energiediensten aan bijna 2 miljoen residentiële en professionele klanten, hetgeen overeenstemt met een marktaandeel van ongeveer 20%. We investeren in de energie-uitdagingen van morgen door onze klanten innovatieve oplossingen op het vlak van energie-efficiëntie aan te bieden en we blijven inzetten op hernieuwbare energie. We zijn met meer dan 2000 medewerkers. De meerderheid van hen zet zich voltijds in voor de ontwikkeling van energie-efficiëntiediensten en hernieuwbare energie. Voor het achtste jaar op rij maakt ons bedrijf deel uit van de 64 bedrijven die verkozen zijn tot Top Employer in België. We bogen op een sterke lokale verankering en de expertise van de EDF Groep, een van de wereldleiders in de energiesector. Meer informatie is beschikbaar op www.luminus.be

 

Over Insaver

Insaver is in 2012 ontstaan uit een oprechte interesse in de verbetering van de energiebesparing van gebouwen en werkt dagelijks aan het verkleinen van de ecologische voetafdruk van gezinnen en bedrijven in Vlaanderen & Brussel. Het bedrijf is gespecialiseerd in zonnepanelen, isolatie, dakwerken en batterijsystemen.  In 2017 trad Insaver toe tot de Groep Luminus. Insaver realiseerde in 2019 10.000 installaties voor een totaal van 44.000 zonnepanelen. Insaver telt meer dan 30 werknemers en is gevestigd op het bedrijventerrein Europark in Houthalen. 

 

Over KBC

KBC is één van de belangrijkste financiële instellingen in Europa. Het is een multi-kanaal bankverzekeringsgroep met een geografische focus op Europa die vooral particuliere klanten, KMO’s en middelgrote bedrijven bedient. De groep neemt belangrijke, en in vele gevallen marktleidersposities, in in zijn kernmarkten van België, Tsjechië, Bulgarije, Hongarije, Slovakije en Ierland. De KBC Groep is ook selectiever aanwezig in een aantal andere landen en regio’s wereldwijd.

KBC stelt ongeveer 42.000 medewerkers tewerk en telt meer dan 11 miljoen klanten in zijn kernmarkten.

KBC Groep NV is genoteerd op Euronext Brussel (ticker symbool 'KBC').

Contacteer ons
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Nico De Bie Head of External Communications, Luminus
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Nico De Bie Head of External Communications, Luminus
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium