• English
 • Français
 • Nederlands
 • Skip to Content
  Search

  Jan Van Hove : nieuwe hoofdeconoom KBC

  Jan Van Hove, professor aan de KU Leuven en gastprofessor aan de ULB wordt de nieuwe hoofdeconoom van KBC Groep. Hij vervangt Edwin De Boeck die op 1 mei de financiële instelling verliet. Jan Van Hove start in zijn nieuwe functie bij KBC op 1 september 2016.

  Johan Thijs, CEO van KBC Groep : “Wij kijken ernaar uit om te kunnen samenwerken met Jan. Hij kan bogen op een zeer diepgaande kennis van de internationale economie en handel. Zijn ervaring en talent worden ook door de academische wereld herkend en erkend. Naast zijn analyses en inzichten zullen zijn leiderschapskwaliteiten ingezet worden om, samen met het team van economisten van KBC Groep, een economische onderbouw te leggen voor beleggings- en investeringsbeslissingen en risicobeheer binnen KBC Groep”.

  Jan Van Hove (°26/11/1976) behaalde na zijn master in de economie met specialisatie ‘Internationale en monetaire economie’, een PhD in de economische wetenschappen aan de KU Leuven.

  Als professor internationale economische wetenschappen richt zijn onderzoek zich op internationale handel en Europese integratie. Hij is gespecialiseerd in macro-economische analyses, de analyse van bedrijfs- en productheterogeniteit in internationale handel, de impact van handelsverdragen, de interactie tussen handel en technologische innovatie en de impact van globalisering op Europese handelsdynamiek. Andere onderzoeksgebieden zijn vastgoedeconomie, economische geografie en Europees beleid in het algemeen.

  Jan Van Hove is onderzoeksdirecteur aan het Leuvense ‘Centre for Irish Studies’ en Erevoorzitter van het ‘International Network for Economic Research (INFER)’. Hij was ‘research fellow ‘ aan de universiteit van Michigan (Ann Arbor, US) en gastdocent aan de Université Catholique de Louvain (UCL) en de Université Libre de Bruxelles (ULB). Hij treedt vaak op als adviseur voor verschillende instellingen in de Europese Unie en internationale instellingen met betrekking tot internationale economische materies.

  In zijn nieuwe functie als hoofdeconoom bij KBC zal hij het team van economen in het hoofdkantoor van KBC aansturen en de internationale groepswijde samenwerking van economen bij KBC stroomlijnen. Jan Van Hove blijft verbonden aan de KU Leuven.

  Jan Van Hove is gehuwd en vader van 5 kinderen.

  Contacteer ons
  Stef Leunens Corporate Communication Manager
  Stef Leunens Corporate Communication Manager
  Over KBC Group

  Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

  KBC Group
  Havenlaan 2
  B - 1080 Brussels
  Belgium