KBC 4 maal bekroond door Euromoney

KBC 4 maal bekroond door Euromoney

KBC wint Euromoney Awards 2019 voor Best Bank in West-Europa, België, Tsjechië en Hongarije

Euromoney – een toonaangevend Brits vakblad voor de financiële sector – reikte gisteren 4 gegeerde 'Best Bank’ trofeeën uit aan KBC. KBC wint de belangrijke prijs voor ‘beste bankgroep in West-Europa’. Daarnaast haalde KBC ook nog drie individuele landentrofeeën binnen: KBC in België, ČSOB in Tsjechië en K&H in Hongarije werden telkens als ‘beste bank’ bekroond. KBC is trots op dat duidelijke teken van erkenning voor zijn ambitie om de referentie te zijn voor klantgericht bankverzekeren in zijn kernmarkten.

De jury van Euromoney was vooral onder de indruk van het duurzame en bijzonder hoge rendement op eigen vermogen dat KBC keer op keer neerzet en de grote aandeelhouderswaarde die de groep in het voorbije decennium heeft gecreëerd. KBC is beter bestand tegen de druk op de rentemarges en koppelt gezonde kredietgroei aan lage financieringskosten, merkt de jury op. Ook inzake digitale services staat KBC bijzonder sterk, besluit Euromoney.

Johan Thijs, CEO KBC Groep: “KBC krijgt nu voor het eerst een Euromoney Award als beste bank in West-Europa. Dit is een belangrijke blijk van waardering voor de betekenis van KBC in het internationale financiële landschap. Dat we daarnaast opnieuw ook nog in België, Tsjechië en Hongarije als beste bank bekroond worden is een bekroning voor alle onze medewerkers. Als een dynamisch en toegewijd team spannen zij zich elke dag maximaal in om te luisteren naar onze klanten en om hun verwachtingen te vertalen in een gericht en duurzaam aanbod. Die vaardigheid om ons snel en soepel aan te passen aan een steeds sneller veranderende wereld vormt onze grootste kracht. Ik ben onze klanten, aandeelhouders en andere stakeholders erkentelijk dat zij meegaan in dat verhaal van innovatie en voortdurende evolutie. Daar mogen we terecht trots en dankbaar voor zijn.

Daniel Falque, CEO KBC België: “Deze awards tonen aan dat we geslaagd zijn in ons opzet om KBC op de kaart te zetten als dé referentie in de financiële sector. We krijgen die erkenning nu niet alleen internationaal, maar ook in België -, en dat maar liefst voor de vierde opeenvolgende maal. Deze glansprestatie is de bekroning is van veel hard werk in niet altijd even voor de hand liggende omstandigheden, en iedere KBC’er die daaraan bijgedragen heeft, mag oprecht fier zijn op deze bijzondere erkenning.”

 

Extel, de organisatie die alle financiële analisten wereldwijd overkoepelt en ieder jaar prijzen uitreikt voor de meest transparante en volledige informatieverstrekking aan investeerders, kende dit jaar bovendien aan KBC de prijs voor beste CEO in de financiële sector in Europa toe. Ook de lokale Extel-prijzen voor België (Beste CEO, Beste CFO, Beste Investor Relations Manager en Beste Investor Relations team) gingen naar KBC.

Contacteer ons
Stef Leunens Corporate Communication Manager
Stef Leunens Corporate Communication Manager
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium