KBC Asset Management verkoopt Poolse entiteit aan PKO Bank Polski Group

Buiten beurstijd - Gereglementeerde informatie*

KBC Asset Management, dat in Polen actief is via zijn 100% dochtermaatschappij KBC TFI, bereikte vandaag een akkoord met PKO Bank Polski (PKO BP), de grootste bank in Polen, over de overname van 100% van de aandelen van KBC TFI via een volle dochtermaatschappij van PKO BP.

Deze transactie ligt volledig in de lijn van de strategie van de KBC-groep, die zich vooral richt op particulieren, kleine en middelgrote ondernemingen en midcaps in zijn kernmarkten België, Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Bulgarije en Ierland. De transactie heeft een verwaarloosbare invloed op de resultaten van KBC.

De transactie kan worden afgerond na goedkeuring door de voorzitter van de Poolse mededingingsautoriteit en nadat de Poolse financiële toezichthouder heeft verklaard dat er geen bezwaren zijn. De betrokken partijen verwachten dat de transactie in het eerste kwartaal van 2018 wordt afgerond.

Intussen zal KBC TFI zijn verplichtingen tegenover de markt nakomen en aan zijn klanten een professionele service van de hoogste kwaliteit blijven leveren.

Johan Thijs, groeps-CEO van KBC, licht de transactie toe: "We zijn blij met het akkoord dat we vandaag sloten met PKO Bank Polski. Deze deal past perfect in onze strategie. We zijn ervan overtuigd dat KBC TFI, met de steun van zijn nieuwe aandeelhouder, zijn activiteiten in Polen met succes verder zal kunnen uitbouwen. We zijn er zeker van dat deze transactie de klanten van KBC TFI ten goede zal komen."

Luc Popelier, voorzitter van KBC Asset Management voegt daaraan toe: "Deze overeenkomst zal resulteren in een win-winsituatie voor KBC TFI en PKO Bank Polski. KBC TFI draagt al jaren bij tot de performance van KBC Asset Management. Met PKO BP hebben we een groep gevonden die de continuïteit voor onze klanten verzekert."

 

 

             Noot voor de redactie

 

Over KBC TFI (www.kbctfi.pl)

KBC TFI is een onderneming van de KBC-groep. Het werd opgericht in 2002 en richt zich met een brede waaier van beleggingsproducten tot particuliere en professionele klanten via een gevarieerd distributienetwerk van vooral toonaangevende Poolse banken, maar ook verzekeraars, makelaars en financiële tussenpersonen. KBC TFI beheert lokale fondsen en privémandaten, maar verdeelt ook buitenlandse fondsen uitgedrukt in PLN.

In 2016 beheerden de 50 vte van het bedrijf activa voor meer dan 4,4 miljard zloty. Het werd door Analizy Online uitgeroepen tot Best Asset Manager 2015 en ontving ook twee Best Fund Awards in 2015 en 2016.

 

Over KBC (www.kbc.com)

KBC is een geïntegreerde bank-verzekeraar voor hoofdzakelijk retail-, kmo- en lokale midcapklanten. Het concentreert zich op zijn kernmarkten in België, Bulgarije, Tsjechië, Hongarije, Ierland en  Slowakije. In de rest van de wereld is de groep selectief aanwezig in bepaalde landen en regio’s. KBC heeft zijn hoofdzetel in Brussel (België). De groep heeft meer dan 40 000 mensen in dienst en is genoteerd aan Euronext Brussels (tickersymbool ‘KBC’).

 

Over KBC Asset Management (www.kbcam.kbc.be)

KBC Asset Management NV is een fondsbeheerder met vennootschapszetel in Brussel. Via dochterondernemingen die als gespecialiseerde compententiecentra in vermogensbeheer actief zijn in Luxemburg (KBC Asset Management SA) en Ierland (KBC Fund Management Ltd.), heeft KBC Asset Management NV een belangrijke aanwezigheid in de grote Europese financiële markten. Het bedrijf beschikt ook over een eigen Ierse vestiging in Dublin. KBC Asset Management NV bouwde zijn tweede kernmarkt in Centraal-Europa uit via vermogensbeheerders in Polen (KBC Towarzystwo Funduszy Inwestycyjnych), Tsjechië (ČSOB Asset Management, a.s., investiční společnost) en Hongarije (K&H Alapkezelő Zrt.). Het heeft ook een regionale zetel in Slowakije (KBC Asset Management NV pobočka zahraničnej správcovskej spoločnosti).

Al die entiteiten zijn actief in hun lokale markten, waar ze instaan voor de research en het beheer voor de lokale beleggingsproducten. Ze ondersteunen de strategische groei van de KBC-groep in de Centraal-Europese markten.

 

Over PKO BP (www.pkobp.pl)

PKO Bank Polski is de onbetwiste leider in de Poolse banksector en de grootste leverancier van financiële diensten voor alle klantensegmenten. De voorbije jaren heeft het zijn waarde voor de aandeelhouders voortdurend vergroot met stevige en stabiele winsten en door zijn marktaandeel in kernactiviteiten te consolideren. De strategie van de bank is gericht op de behoeften van zijn klanten en de aanpassing van zijn businessmodel aan de digitalisering van het sociale en economische leven. De bank investeert in innovatieve producten en organisatorische oplossingen en zet nieuwe marktnormen. Dankzij een efficiënte implementatie van zijn groeistrategie is PKO BP de hoogst gepositioneerde Poolse financiële instelling in de Forbes Global 2000-rangschikking, met de grootste beursgenoteerde bedrijven ter wereld. In 2016 bekroonde het magazine The Banker, een onderdeel van de Financial Times Group, PKO Bank Polski voor de derde keer met de award Bank of the Year in Poland.

 

* Dit perscommuniqué bevat informatie die is onderworpen aan de transparantievoorschriften voor beursgenoteerde vennootschappen.

Contacteer ons
Stef Leunens Corporate Communication Manager
Stef Leunens Corporate Communication Manager
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium