KBC Bank en CBC Banque geven een kasbon met een looptijd van 1 jaar uit. (Reclame)

KBC Bank en CBC Banque geven een kasbon met een looptijd van 1 jaar uit. (Reclame)

Inspelend op de markttendens en om hun klanten een nog ruimer aanbod aan spaar- en beleggingsproducten te bieden, geven KBC, KBC Brussels en CBC van 16/09/2024 tot 29/09/2024 een kasbon uit met een looptijd van 1 jaar en met een jaarlijkse brutocoupon van 3,10%, na aftrek van roerende voorheffing van 30% blijft daar netto 2,17% van over. ​

Een kasbon is een schuldinstrument uitgegeven door een bank met een vooraf bepaalde looptijd en vastgestelde rente. Je leent dus geld uit aan de bank die zich ertoe verbindt om op de vervaldag 100% terug te betalen, met inbegrip van de betaling van een jaarlijkse coupon.

Hieronder vindt u alvast de belangrijkste eigenschappen van deze kasbons (voor meer informatie verwijzen we naar het basisprospectus van 06/08/2024, Final Terms, de samenvatting van de uitgifte, de Productfiche en Informatie over de Depositobescherming/Protection des dépôts). ​

Kasbon KBC en KBC Brussels:

  • Minimaal inschrijvingsbedrag: 500 euro en hierboven in veelvouden van 1 euro.
  • Uitgifteprijs: 100% van de nominale waarde.
  • Betaaldatum: begindatum van de kasbon.
  • Begindatum (de datum waarop de interesten van de kasbon beginnen te lopen):
    ​30/09/2024.
  • Eenmalige brutocoupon van 3,10%, dat is netto 2,17% na aftrek van 30% roerende voorheffing.
  • Deze coupon wordt uitbetaald op de eindvervaldag.
  • Eindvervaldag: 30/09/2025. Dit is een looptijd van 1 jaar.
  • Terugbetalingsprijs: 100% van de nominale waarde.
  • Geschat uitgiftebedrag: 880 miljoen euro.
  • Effecten naar Belgisch recht.
  • ISIN code: BE6355831031

Kasbon CBC:

  • Minimaal inschrijvingsbedrag: 500 euro en hierboven in veelvouden van 1 euro
  • Uitgifteprijs: 100% van de nominale waarde.
  • Betaaldatum: begindatum van de kasbon.
  • Begindatum (de datum waarop de interesten van de kasbon beginnen te lopen):
    ​30/09/2024.
  • Eenmalige brutocoupon van 3,10%, dat is netto 2,17% na aftrek van 30% roerende voorheffing.
  • Deze coupon wordt uitbetaald op de eindvervaldag.
  • Eindvervaldag: 30/09/2025. Dit is een looptijd van 1 jaar.
  • Terugbetalingsprijs: 100% van de nominale waarde.
  • Geschat uitgiftebedrag: 120 miljoen euro.
  • Effecten naar Belgisch recht.
  • ISIN code: BE6355832047

Kosten

Er zijn geen instapkosten of uitstapkosten als je de kasbon tot op de eindvervaldag bewaart. Er is ook geen bewaarloon bij KBC Bank/CBC Banque.

Als je je kasbon voor de einddatum opvraagt én KBC Bank/CBC Banque staat dit toe, dan betaal je maximum 0,75% van het uitstaand kapitaal, maar deze kost kan altijd wijzigen.

Risico’s

Solvabiliteitsrisico

Dit product wordt onder bepaalde voorwaarden gewaarborgd door de Belgische deposito-beschermingsregeling. Deze bescherming treedt in werking indien KBC Bank/CBC Banque de opgevraagde deposito’s niet meer zou kunnen terugbetalen en bedraagt momenteel voor alle bij KBC Bank/CBC Banque aangehouden deposito’s (inclusief kasbons) samen maximaal 100 000 euro per persoon en per bank, onder bepaalde voorwaarden. Je kunt de KBC/CBC-brochure “Bescherming deposito’s, levensverzekeringen en financiële instrumenten in België” kosteloos bij je KBC/CBC-kantoor verkrijgen of raadplegen op :

www.kbc.be/depositobescherming

www.cbc.be/protectiondesdepots

In geval van insolventie van KBC bank/CBC Banque (vb. faillissement) loop je het risico het bedrag van je deposito’s (inclusief kasbons) boven 100 000 euro per bank te verliezen of kan dat bedrag verminderd of omgezet worden in aandelen (bail- in). Er bestaat ook een risico van volledig of gedeeltelijk verlies van kapitaal en coupons of vermogenswinst, of van omzetting van effecten in aandelen, in geval van herstructurering van de uitgevende instelling of garant, opgelegd door de bevoegde toezichthoudende autoriteit.

luctuatie van de waarde van de kasbon

Verkoop je je kasbon vóór de vervaldag? Houd er rekening mee dat de koers dan kan schommelen onder invloed van de volatiliteit van de markten en van de rentetarieven. Bij vervroegde opneming betaal je ook uitstapkosten.

Liquiditeitsrisico

Als je voor de einddatum je kasbons wilt verkopen, kan je bank ze terugkopen (opgelet: ze is dat niet verplicht). De waarde die je dan krijgt, hangt af van de intrestvoeten op de markt en van de kosten die de bank aanrekent. Het is dus niet zeker dat je je startkapitaal zult recupereren. Een kasbon is niet beursgenoteerd.

Inflatierisico

Aanhoudende prijsstijgingen kunnen leiden tot een waardeverlies van het gestorte bedrag.

Fiscaliteit

De inkomsten zijn onderhevig aan een Belgische roerende voorheffing van (momenteel) 30% op het bruto rentebedrag. Sommige beleggers komen onder bepaalde voorwaarden in aanmerking voor een vrijstelling. Deze fiscaliteit is van toepassing op particuliere beleggers, onderworpen aan de Belgische personenbelasting. De fiscale behandeling hangt af van de individuele omstandigheden van de belegger en kan in de toekomst wijzigen. De taks op beursverrichtingen is niet van toepassing aangezien de kasbons niet genoteerd zullen zijn op enige beurs.

Klachten

Je kantoor is het eerste aanspreekpunt voor je klachten. Als je niet tot een overeenstemming komt kun je terecht bij KBC-Klachtenmanagement, Brusselsesteenweg 100, 3000 Leuven, klachten@kbc.be, tel. 016 43 25 94; CBC Gestion des plaintes, Avenue Albert 1er 60, 5000 Namur, gestiondesplaintes@cbc.be ​ tel 081 80 31 63.

Kom je niet tot een passende oplossing, dan kun je je richten tot Ombudsfin vzw, North Gate II, Koning Albert II-laan 8 bus 2, 1000 Brussel, ombudsman@ombudsfin.be, www.ombudsfin.be.

Verdere bepalingen

Voor kasbons is geen document essentiële spaardersinformatie beschikbaar.

De kasbons zijn een product van KBC Bank NV Havenlaan 2, 1080 Brussel, België. BTW BE 0462.920.226, RPR Brussel – FSMA 026256 A of van CBC Banque SA Avenue Albert Ier 60, 5000 Namur, Belgique. TVA BE 0403.211.380, RPM Liège division Namur FSMA 017588A. Beiden maken deel uit van de KBC-groep.

Voordat je gaat beleggen, is het belangrijk dat je de volgende documenten leest:

Basisprospectus, Final Terms, de samenvatting van de uitgifte, de Productfiche en Informatie over de Depositobescherming/Protection des dépôts). ​

 

Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson

 

 

Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium