KBC Bank Ierland verkoopt historische bedrijfskredietenportefeuille aan Bank of Ireland

Buiten beurstijd - Gereglementeerde informatie*

Gisteren bereikte KBC Bank Ireland overeenstemming over de verkoop van haar historische performante bedrijfskredieten-portefeuille van ongeveer 260 miljoen euro aan de Bank of Ireland.

De transactie, die naar verwachting in de loop van 2019 zal worden afgerond, zal een verwaarloosbare impact hebben op de winst- & verliesrekening en kapitaalratio van KBC Groep. Het verstevigt ook de focus op de kernactiviteit van KBC Bank Ireland, nl. de retail- en micro-KMO-cliënten.

Alvorens de transactie af te ronden, zal KBC Bank Ireland contact opnemen met de betrokken bedrijfsklanten om hen ervan in kennis te stellen dat hun lening(en) wordt (worden) overgedragen, en om te bevestigen dat de bestaande wettelijke en reglementaire bescherming bij Bank of Ireland blijft bestaan.

Johan Thijs, CEO van de KBC Groep, verwelkomde de transactie van vandaag: "De strategische ambitie van KBC Bank Ireland om de digitale koploper van de KBC Groep te worden, gericht op retail- en micro-KMO-klanten, heeft geleid tot een geleidelijke afbouw van de performante en niet-performante bedrijfskredietenportefeuille van de bank in Ierland de afgelopen jaren. Na de verkoop van een groot deel van deze portefeuille vorig jaar, wordt nu een groot deel van de resterende blootstelling aan bedrijfskredieten aan een andere strategische speler, Bank of Ireland overgedragen. Tegelijkertijd leidt deze transactie tot een verdere optimalisatie van de balans, waardoor KBC Bank Ireland in staat is de toekomstige winstvolatiliteit te verminderen, de historische portefeuille op te ruimen en zich volledig te richten op een duurzame en winstgevende groei van haar retail- en micro-KMO-activiteiten.”

 

* Dit nieuwsbericht bevat informatie waarop de Europese transparantieregelgeving voor beursgenoteerde bedrijven van toepassing is.

Contacteer ons
Kurt De Baenst General Manager Investor Relations, KBC IRO
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Mark Leech Media Relations Manager, Bank of Ireland
Kurt De Baenst General Manager Investor Relations, KBC IRO
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Mark Leech Media Relations Manager, Bank of Ireland
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium