KBC biedt klanten ontzorging bij duurzame renovaties dankzij participatie in start-up Setle.

Setle maakt een renovatie-inschatting van een pand en wijst de weg naar de juiste premies en subsidies.

KBC Bank  investeert in het Belgische Setle.  Het gaat voor KBC Bank om een initiële investering van 1,5 miljoen euro die Setle moet toelaten om verder te groeien van start-up tot scale-up.

In 2020 positioneerde het Belgische bedrijf Setle zich op de vastgoedmarkt als partner voor makelaars. Het online platform geeft een realistisch beeld van de (duurzame) renovatiekosten bovenop de aankoopprijs. Interessant voor de vastgoedmakelaar, maar zeker ook voor de KBC-klant, die ontzorgd wordt dankzij de makelaar in de huizenjacht of bij de renovatievraag.

Setle werkt momenteel samen met 425 vastgoedmakelaars. Tot dusver zorgde het Setle-platform voor een totaal gesimuleerde waarde van 175.593.005 euro  aan verbouwingen.

Thibaut Nivelles, CEO van Setle: “De Belg is geboren met een baksteen in zijn maag. De woning is nog steeds de belangrijkste gezinsuitgave iedere maand. De fors gestegen energieprijzen en het toenemend belang van een duurzame energietransitie, maken het voor wie bouwt of koopt niet altijd makkelijk om door het bos de bomen te zien. Met Setle streven we ernaar om wie koopt of verbouwt, te helpen de juiste beslissingen te nemen in het verbouwproces. We zijn verheugd dat KBC, met de beste Mobile banking app wereldwijd en een duidelijke focus op duurzaamheid, mee zijn schouders wil zetten onder de verdere ontwikkeling van onze activiteiten.”

 

Karin Van Hoecke, verantwoordelijk voor Innovatie in Divisie België van KBC Groep : “De transitie naar duurzame energie zal een fundamentele impact hebben op de hele samenleving. Voor particulieren ligt het zwaartepunt van de transitie vooral in hun woning. Een woning kopen, verbouwen, beter isoleren, energiefactuur betaalbaar houden, … Gezinnen weten soms niet waar eerst te beginnen en zitten vooral met heel veel vragen.

Het financieren en verzekeren van de woning is een kerntaak voor KBC als bank-verzekeraar. De voorbije jaren hebben we onze klanten echter ook laten genieten van de voordelen die voortvloeien uit partnerschappen die we afsluiten met derde partijen die verder gaan dan financiële dienstverlening. Denk bijvoorbeeld aan groepsaankopen (via onze Deals) of de mogelijkheid om energieprijzen te vergelijken (via “Mijn Energie’ in KBC Mobile). De investering in Setle is een volgende stap in het maximaal ontzorgen van onze klanten bij het renoveren en energiezuiniger maken van hun woning.

We merken dat klanten op zoek zijn naar oplossingen die hun leven vergemakkelijken en zien het potentieel van Setle. We geloven in het sterke team en de uitstekende oplossingen van Setle die naadloos aansluiten op de uitdagingen van onze klanten en bijdragen tot een totaaloplossing en
-beleving voor onze klanten.”

 

Je hebt een charmante woning op het oog maar er is nog wat werk aan? Met Setle weet je in een paar kliks wat het kost om je droomhuis te renoveren.

De Setle-renovatietool (Vastgoedsoftware - renovatietool voor vastgoedmakelaars - Setle) biedt als enige op de markt een doorgedreven ondersteuning in de pre-aankoopfase. Met een overzichtelijk kostenplaatje in een gebruiksvriendelijke interface wordt de zoektocht naar de ideale woning voor zowel makelaars als kandidaat-kopers een stuk efficiënter en transparanter.

Vastgoedmakelaars die een jaarlijkse licentie betalen aan Setle kunnen voor al hun panden, met de real-time digitale oplossing van Setle, particulieren (kopers en verbouwers) real-time inzicht geven in de totaalkost van het pand dat de klant op het oog heeft, inclusief raming van verbouwkosten, kosten voor het verduurzamen van de woning, het verbeteren van het energielabel en -verbruik, mogelijke subsidies en premies  en offertes van aannemers benchmarken. Dit gedetailleerd renovatierapport met daarin een heel gedetailleerd lastenboek  laat de makelaars toe om hun klanten te ontzorgen en hun leven te vergemakkelijken.

Tegelijk kan de makelaar ook een andere woning voorstellen die op basis van de renovatie-inschatting (incl. subsidies en premies) door Setle als globale investering mogelijks nog interessanter kan zijn voor de kandidaat-koper.

Het renovatierapport wordt aanvaard door verschillende banken, waaronder KBC Bank, als onderdeel van de kredietaanvraag. De klant hoeft dus niet meer op zoek naar offertes en ramingen om zijn kredietvraag te staven.

Setle en KBC starten in het najaar ook een aantal experimenten. Van zodra die operationeel zijn, mag hierover verdere communicatie verwacht worden.

 

Via Setle | Renovations simplified (www.setle.app) krijgen kandidaat (ver)bouwers te zien welke voordelen en functionaliteiten er zijn voor hen. Ze krijgen er zicht op marktconforme tarieven voor alle verbouwingswerken die van toepassing zijn en kunnen  gemakkelijk de renovatiekosten berekenen voor het pand dat ze op het oog hebben. Zo hebben ze ook ineens een goede leidraad om de aangepaste tarieven van hun aannemer aan af te toetsen.

Setle staat real-time in contact met aannemers, waardoor het markttrends en actuele marktprijzen onmiddellijk kan detecteren. De klant kan op elk ogenblik een up-to-date renovatierapport genereren rekening houdende met zijn specifieke wensen (vb. standaard of eerder luxueuzere afwerking) en ook proactief geïnformeerd worden als er zich grote prijsschommelingen voordoen (of bestaande premies vervallen of er nieuwe premies bij komen).

Na de investering door KBC blijft Setle ook beschikbaar voor niet-KBC-klanten en andere banken.

 

Achtergrondinformatie

Setle is een Limburgs technologiebedrijf dat werd opgericht in 2020. Setle werkt vanop Corda Incubator in Hasselt en heeft een satellietkantoor in Amsterdam.

Momenteel werken al meer dan 425 vastgoedmakelaars met de softwaretoepassing om hun klanten optimaal te begeleiden bij hun aankoop en renovatie.

Setle telt een 10-tal medewerkers en zoekt actief naar extra talent om de groei van zijn verbouwapplicatie te ondersteunen.

Contacteer ons
Stef Leunens Corporate Communication Manager
Stef Leunens Corporate Communication Manager
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium