KBC en CBC lanceren Android Pay voor betalingen gekoppeld aan bankkaart

KBC en CBC verwelkomen wereldspeler Google op de Belgische betaalmarkt en zullen Android Pay binnenkort lanceren voor betalingen gekoppeld aan bankkaart (debetkaart).

KBC en CBC hebben met Android Pay, Mastercard en ATOS Worldline samengewerkt om hun klanten een snelle, veilige en gemakkelijke manier aan te bieden om aankopen te doen en betalingen te regelen met hun smartphone.

KBC/CBC-klanten zullen binnenkort niet langer hun bankkaart moeten bovenhalen om te betalen in een winkel. Klanten zullen Android Pay kunnen gebruiken in meer dan 85.000 handelszaken in België die contactloze betalingen aanvaarden. Daarnaast kunnen ze Android Pay ook gebruiken om betalingen te doen binnen bepaalde apps. 

Erik Luts, algemeen directeur en Chief Innovation Manager: “KBC Bank Ireland was bij de eersten om Android Pay aan te bieden in december 2016. De positieve evaluatie overtuigde KBC/CBC om ook hun klanten van dat betaalcomfort te laten genieten.

KBC heet Google dan ook welkom op de Belgische geavanceerde markt van betaalmiddelen. We zijn blij dat we aan ons ruime aanbod in mobiel bankieren nu ook Android Pay kunnen toevoegen. We volgen de ontwikkelingen op het vlak van betaalsystemen voortdurend op en integreren veilige en gemakkelijke oplossingen in ons aanbod, zodat de klant kan kiezen voor het betaalmiddel dat hem het beste uitkomt. Android Pay verruimt de keuze van betaalmiddelen voor de KBC-klant en laat hem toe wereldwijd contactloos te betalen met zijn smartphone.”

 

Thierry Geerts, Country Manager Google België: “We zijn erg blij om vandaag de lancering van Android Pay in België te kunnen aankondigen. Het is een technologie die toelaat om eenvoudig en veilig mobiel te betalen. Voor KBC en CBC betekent dit ongetwijfeld een grote stap vooruit in de klantbeleving.

 

Hoe zal het praktisch in zijn werk gaan?

Vooraleer de klant Android Pay kan gebruiken, moet hij een vorm van toegangsbeveiliging op zijn smartphone activeren (met pincode, wachtwoord, patroon of fingerprint).

Na een strikt beveiligde aanlogprocedure zal de klant zijn KBC/CBC-bankkaart kunnen koppelen aan de Android Pay-app.

Contacteer ons
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium