• Nederlands
 • Français
 • English
 • Skip to Content
  Search

  KBC en CBC lanceren gratis veiligheidsapp

  Virussen en veiligheid gecheckt dankzij KBC/CBC PhoneCheck

  Vandaag lanceren KBC en CBC een nieuwe Android-app: KBC/CBC PhoneCheck, een gratis app die een aantal veiligheidsinstellingen op de smartphone controleert, tips geeft en zelfs de mogelijkheid biedt om meteen besmette apps te verwijderen. Een unieke combinatie bij gratis antivirusapps. Met deze app doen KBC en CBC niet alleen het nodige om de veiligheid van zijn eigen dienstverlening te garanderen maar zorgt er ook voor dat smartphonegebruikers in het algemeen en zijn klanten in het bijzonder, zich kunnen beschermen.

  KBC/CBC PhoneCheck controleert bij Android-smartphones de volgende veiligheidsinstellingen:

  • de schermvergrendeling en of die veilig genoeg is (pincode, wachtwoord of fingerprint);
  • of de eigenaar van de smartphone toestaat dat er niet-officiële apps op het toestel geïnstalleerd kunnen worden (niet via Google Play geïnstalleerde apps);
  • of de veiligheidsmaatregelen van Android ingeschakeld zijn op het toestel;
  • welke niet-populaire apps toegang hebben tot de sms-functie en of die apps te vertrouwen zijn;
  • of er apps besmet zijn met een virus (bijvoorbeeld Gooligan). Die apps kunnen dan meteen verwijderd worden.

  Begin 2017 komt er ook een KBC/CBC PhoneCheck voor iOS. Die controleert weliswaar minder elementen, maar dat heeft te maken met de andere opzet bij iOS, die de checks minder relevant maakt. KBC/CBC PhoneCheck voor iOS geeft tips over hoe een schermbeveiliging kan worden ingesteld en wat ‘find my iPhone’ inhoudt. Verder controleert de app ook of de veiligheidsinstellingen van iOS ingeschakeld zijn.

  KBC werkte voor de controles samen met Kaspersky, een grote speler in de antivirusmarkt.

  Voor bescherming tegen virussen hebben KBC en CBC ook een betalend antivirusaanbod, bruikbaar voor alle toestellen op elk moment. Meer daarover staat op de website https://www.kbc.be/info/secure4u/antivirussoftware.html.

  Contacteer ons
  Ilse De Muyer Corporate Communication Manager
  Ilse De Muyer Corporate Communication Manager
  Over KBC Group

  Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

  KBC Group
  Havenlaan 2
  B - 1080 Brussels
  Belgium