KBC en Onsophic werken samen voor interactieve opleiding mét impact

Innovatief platform meet en stuurt vooruitgang en prestaties

Na een overtuigende piloot in 2016 met ruim 1 000 medewerkers gaan KBC en Onsophic samenwerken voor een digitaal en innovatief leerplatform mét impact.

Onsophic is een start-up die deel uitmaakt van de Corda INCubator. Onsophic ontwikkelt digitale en interactieve leeromgevingen. Binnen Start it @kbc, maar ook daarbuiten, ondersteunt en mentort KBC start-ups. Met Onsophic gaat KBC nu daadwerkelijk in zee.

Sinds enkele jaren investeert KBC, onder andere via de incubator Start it@kbc, sterk in de ondersteuning van jonge, beloftevolle ondernemingen. Onsophic, een start-up, ontwikkelde een digitale en interactieve leeromgeving die kan worden vergeleken met een flightsimulator. De simulator maakt de kloof tussen de leersituatie en de eigenlijke werksituatie aanzienlijk kleiner. Medewerkers kunnen op een beveiligd platform online leren en oefenen met nieuwe tools alsof ze reallife aan de slag zijn.

Tom Pennings, CEO van Onsophic zegt hierover: “Vroeger was het onmogelijk om de effectiviteit van opleidingsprogramma’s en hun impact binnen een bedrijf te meten. Verder worstelen grote bedrijven, die vaak een globaal werknemersbestand hebben, om uitgebreide trainingsprogramma’s te beheren en kennisoverdracht sneller, makkelijker en duurzamer te maken. Onsophic verzamelt deep learning data tijdens trainingen, maar ook op de werkvloer, wat resulteert in initiële inzichten en doorlopende prestatiemetingen. We zijn dankbaar voor het gedurfde leiderschap van grote bedrijven om een innovatieve technologie te implementeren en een jong bedrijf te vertrouwen met een heel strategisch project. Het is een privilege en een eer om KBC te ondersteunen in hun verhaal.”

Maar er is meer. Samen met KBC bekijkt Onsophic de mogelijkheid om de medewerker ook na de leerfase tips te blijven geven over de informatie/kennis die hij het best opnieuw doorneemt en inoefent. Dat creëert een permanente leeromgeving op maat van de medewerker én een hogere effectiviteit van de leerinspanningen. Cruciaal is ook dat de privacy van de werknemers volledig gerespecteerd wordt in dit verhaal.

Erik Luts, algemeen directeur Directe Kanalen & Ondersteuning binnen KBC België:KBC maakt uiteraard al langer gebruik van online leren voor de opleiding en de ontwikkeling van zijn medewerkers en dat via diverse platformen en manieren. Nieuw zijn evenwel het concept van een flightsimulator met continue digitale feedback en het meten en verhogen van de effectiviteit van opleidingen. Daarenboven biedt de samenwerking met een start-up het grote voordeel dat we het platform zelf in samenspraak met Onsophic konden bijsturen en aanpassen waar nodig. Met de samenwerking wil KBC een volgende stap nemen in de digitale opleidingsbeleving en in een hoge efficiëntie en effectiviteit van opleidingen. Wat ik echter nog meer in de verf wil zetten, is dat we start-ups ook daadwerkelijk helpen bij het verwerven van een positie op de markt.”

 

Over Onsophic

Onsophic is een start-up uit Silicon Valley die zijn Europese operaties uitbouwde op de Corda INCubator in Hasselt. Onsophic ontwikkelt de volgende generatie digitale leeromgeving met geavanceerde analytics, personalisatie en geautomatiseerde begeleiding.

Contacteer ons
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium