• Nederlands
 • KBC Groep
  Select your language
  Search

  KBC geeft extra duiding m.b.t. verschuiving functies naar Brno

  Naar aanleiding van een aantal berichten in de media vandaag, wenst KBC extra duiding te geven.

  Donderdag 7 mei 2015 — KBC heeft reeds in 2011 beslist en ook aangekondigd ( cfr. www.kbc.com) zijn efficiëntie te verbeteren door binnen de groep een aantal van zijn activiteiten en bedrijfsprocessen – die  worden georganiseerd op verschillende locaties in de KBC-groep – op een enkele locatie samen te brengen, waar die gecentraliseerde activiteiten zo efficiënt en rendabel mogelijk kunnen worden ondergebracht met een optimaal gebruik van de beschikbare knowhow en competenties.

  KBC streeft hiermee naar grensoverschrijdende synergie binnen de groep en wil nog meer voordeel halen uit de uitgebreide kennis en expertise die aanwezig zijn in de zes kernlanden van de groep. KBC wil zijn organisatie stroomlijnen en ervoor zorgen dat die zich soepel kan aanpassen aan een almaar meer en sneller veranderende omgeving.

  Op basis van objectieve parameters als de arbeidsmarkt, de beschikbaarheid van kantoorruimte, lokale en internationale bereikbaarheid en een reeks financiële en administratieve criteria heeft KBC beslist die gecentraliseerde activiteiten te organiseren vanuit Brno (Tsjechië). KBC wil ook duidelijk stellen dat het de bedoeling is de betrokken activiteiten binnen de KBC-groep te houden.

  Het KBC Shared Service Center in Brno voert sinds 2011 activiteiten uit in drie domeinen: Betalingsverkeer (buitenlandse overschrijvingen), Financiën/Boekhouding (leveranciersboekhouding en uitgaande facturatie (non-core) en een aantal back- en middle-office-activiteiten van de marktenzaal van KBC. De voorbije jaren werden een aantal andere administratieve / back-office-activiteiten vanuit België ondergebracht in Brno. 

  KBC geeft de garantie dat alle betrokken Belgische medewerkers via een intern jobcenter naar een andere passende inzet binnen KBC begeleid worden. In het verleden heeft KBC bewezen dat een heel snelle herinzet van medewerkers mogelijk is. Jaarlijks kent KBC in België immers een natuurlijke afvloei (vooral als gevolg van pensionering) van verschillende honderden medewerkers. Daarnaast worden ook vele nieuwe initiatieven en projecten opgestart waarvoor KBC medewerkers nodig heeft. KBC is een dynamische groep en wenst  de opgebouwde expertise maximaal te benutten, om haar omni-kanaalstrategie te implementeren. KBC kiest er duidelijk voor om zijn mensen en middelen in te zetten daar waar ze het verschil kunnen maken naar de klanten toe. KBC merkt dat deze aanpak loont en de klantentevredenheid jaar na jaar toeneemt.

  De beslissing om activiteiten in een Shared Service Center onder te brengen heeft geen invloed op de KBC cliënten omdat ze enkel betrekking heeft op interne, voornamelijk administratieve en niet-taalgebonden back-end bedrijfsprocessen. De bereikte efficiëntieverhoging is uiteindelijk voordelig  voor alle belanghebbenden, ook voor de KBC- klanten.

  Viviane Huybrecht General manager Corporate Communication / Spokesperson, KBC Group