KBC geeft kortingen voor autoverzekeringen en autoleningen n.a.v. Autosalon.

Bij de start van het Autosalon[1] genieten zowel KBC [2]-klanten als niet-klanten van korting op autoverzekeringen en aantrekkelijke tarieven op autofinancieringen.
 

 • Autoverzekeringen (van 01/01 tot 30/04): een korting van 10 % [3]
 • Autofinancieringen (van 07/01 tot 31/03) voor milieuvriendelijkste wagens en fiets :
  • elektrische wagens, CNG-wagens en fietsen: 0,80 %
  • andere nieuwe wagens, moto’s en mobilhomes:  0,99 %
  • Autosalon zorgt traditioneel voor sterke stijging financieringsaanvragen voor een auto
 • Toenemend gebruik KBC Mobile (via smartphone) : 79% van alle autoleningen worden digitaal afgesloten en 39 % via KBC Mobile
 • Instant beslissing in omniumpolis in geval van schade aan de wagen en aangifte via KBC Mobile/KBC Touch

 

[1] Het Autosalon vindt plaats van 10 tot 19 januari 2020

[2] Onder KBC verstaan we verder tevens KBC Brussels en CBC

[3] Voorwaarden: zie verder

 

KBC biedt korting op de verplichte verzekering ‘Burgerlijke Aansprakelijkheid’ en’ omnium alle risico’s’ tot de klant zijn auto vervangt.

Wie tussen 01/01/20 tot 30/04/20 bij KBC een omniumpolis (alle risico’s) afsluit , krijgt een korting van 10 % op zowel de ‘omniumpolis’ als op de polis ‘Burgerlijke Aansprakelijkheid’ (bij vervanging van het voertuig in een bestaande polis of bij het afsluiten van een nieuwe polis). De klant behoudt deze korting tot hij zijn personenauto vervangt.

Dit aanbod geldt

 • voor nieuwe en tweedehandspersonenvoertuigen;
 • voor nieuwe verzekeringscontracten;
 • voor vervangingen van wagens in bestaande contracten .
   

Meer details en voorwaarden vindt u op de KBC Website.

Hans Verstraete, Algemeen Directeur KBC Verzekeringen licht toe: “KBC heeft de afgelopen jaren zeer uitgebreide en kwalitatieve autopolissen op de markt gebracht die uiteenlopende risico’s dekken. De KBC Autopolis is meermaals in de prijzen gevallen en gewaardeerd voor zijn zeer ruime dekkingen. Tijdens het Autosalon willen we klanten en niet-klanten aansporen om hun belangrijke aankoop ook goed te beschermen met een degelijke polis. Zowel klanten als niet-klanten genieten van onze korting en behouden die korting tot ze hun personenauto vervangen. Klanten kunnen het KBC-aanbod simuleren en afsluiten in KBC Mobile of KBC Touch, niet-klanten kunnen dit via de KBC-website. Uiteraard kan elke geïnteresseerde  ook terecht bij de KBC verzekeringsagenten en de KBC-kantoren.”  

Wie schade aangeeft en over een omniumpolis beschikt, krijgt instant beslissing

Een klant die over een omniumpolis beschikt en schade aan zijn voertuig aangeeft via KBC Mobile of KBC Touch, krijgt een instant beslissing.

Hij kan in de digitale schade-aangifte in zijn eigen woorden vertellen “wat er gebeurd is”. Dankzij het gebruik van AI  vraagt KBC hem enkel nog de informatie die ontbreekt en laat dan onmiddellijk weten of het schadegeval gedekt is. Dit maakt de aangifte aanzienlijk eenvoudiger en gebruiksvriendelijker. Bovendien kan de klant dan ook onmiddellijk een hersteller kiezen.

In het uitzonderlijke geval dat KBC niet onmiddellijk kan beslissen, wordt het dossier bekeken door een medewerker van KBC Verzekeringen die de klant verder op de hoogte houdt.

Speciaal autosalontarief voor wie leent voor milieuvriendelijkste wagens én fiets

Patrick Tans, Algemeen Directeur Bankproducten en Transformatie divisie België vult aan: “Het Autosalon zorgt elk jaar voor een zekere prijzenslag rond autoleningen. Wij pakken het dit jaar enigszins anders aan. Geheel in lijn met onze KBC duurzaamheidsdoelstellingen, zetten we de meest milieuvriendelijke oplossingen in de kijker. We bieden  klanten en niet-klanten een speciaal tarief voor elektrische wagens, wagens op CNG en… fietsen. Bovendien kunnen klanten en niet-klanten de lening (en ook de bijhorende verzekering) simuleren én afsluiten via KBC-Mobile/KBC Touch  en de KBC-website. We stellen trouwens vast dat op dit ogenblik 79% van de autoleningen digitaal afgesloten worden.

 

Van 07/01/2020 tot 31/03/2020 genieten klanten en niet-klanten van volgende tarieven:

 • 0,80 % voor elektrische wagens, CNG-wagens en fietsen
 • 0,99 % voor andere nieuwe wagens, moto’s en mobilhomes

De looptijd is, zoals wettelijk voorzien, afhankelijk van het geleende bedrag.

Voor nieuwe wagens, moto’s en mobilhomes is dit bij een digitale aanvraag maximaal 72 maanden, voor 2de hands is dit maximaal 60 maanden.

Traditioneel zorgt het Autosalon voor een piek in het aantal aanvragen.

 • KBC noteerde in januari en februari 2019 een spectaculaire stijging met 70% - ten opzichte van een gemiddelde maand (2019)-  in het aantal financieringsaanvragen voor een auto .
 • Fietsleningen zijn nog steeds erg in trek: eind december 2019 noteerde KBC zowel in aantal als in volume een stijging op jaarbasis van 42% ten opzichte van eind  2018.

Opvallende trends inzake autofinancieringen:

 • Gemiddelde leeftijd van de ontlener: 44 jaar.
 • Gemiddelde looptijd van een lening voor een nieuwe wagen: 56 maanden
 • Bij aankoop van een wagen wordt gemiddeld 80% van de aankoopprijs ontleend
 • Gemiddeld ontleend bedrag voor een nieuwe wagen: 19.000 euro
  • Bij een gemiddelde looptijd van 56 maanden en een rentevoet van 0,99% betekent dat een maandelijkse aflossing van 347,29 euro.
  • Bij een gemiddelde looptijd van 56 maanden en een rentevoet van 0,80% betekent dat een maandelijkse aflossing van 345,75 euro.
 • Toenemend gebruik KBC Mobile (via smartphone)
  • Gemiddeld 39% van de financieringsaanvragen voor auto’s (In 2018 was dat nog 12%).
  • Gemiddeld 11.250 simulaties per maand (in januari 2019 liep dat aantal op naar 22.500) .
 • Wie nog geen klant is bij KBC , kan zijn contract ook volledig van thuis uit afsluiten en, door gebruik te maken van Itsme, ook digitaal ondertekenen .

 

Simulatievoorbeeld

Autolening – 15.000 euro –0,99%

* Representatief voorbeeld: voor een lening op afbetaling van 15.000 euro met een looptijd van 60 maanden aan een vast jaarlijks kostenpercentage en vaste actuariële debetrentevoet van 0,99% , betaalt u 60 maandelijkse aflossingen van  256,32 euro of in totaal  15.378,63 euro.Tarief geldig vanaf 07-01-2020 voor looptijden tot 60 maanden, voor een lening op afbetaling voor de financiering van een nieuwe wagen, mobilhome of motor, of van een tweedehands personenwagen van maximaal 3 jaar oud, aangekocht door een particulier.

Fietslening – 1.500 euro – 0,80%

* Representatief voorbeeld: voor een lening op afbetaling van 1.500 euro met een looptijd van 24 maanden aan een vast jaarlijks kostenpercentage en vaste actuariële debetrentevoet van 0,80% , betaalt u 24 maandelijkse aflossingen van 63,03 euro of in totaal 1.512,48 euro.Tarief geldig vanaf 07-01-2020 voor looptijden tot 60 maanden, voor een lening op afbetaling voor de financiering van een (elektrische) fiets, aangekocht door een particulier.

Contacteer ons
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium