KBC Groep verwelkomt benoeming Johan Thijs als voorzitter van de sectorfederatie Febelfin

Tijdens hun vergadering vandaag hebben de Raden van Bestuur van Febelfin (de Belgische federatie van de financiële sector) en de Belgische Vereniging van Banken en Beursvennootschappen, Johan Thijs, CEO van KBC Groep, benoemd als voorzitter voor een periode van 3 jaar. Vanaf vandaag neemt Johan Thijs de fakkel bij Febelfin over van Rik Vandenberghe, tot eind februari CEO van ING België.  

Johan Thijs, CEO van KBC Groep verwelkomde zijn benoeming als volgt: “Samen met KBC ben ik verheugd en voel ik me vereerd dat Febelfin en de Belgische Vereniging van Banken en Beursvennootschappen me hebben uitgenodigd om de komende 3 jaar het voorzitterschap waar te nemen.

Ik kan bogen op mijn jarenlange ervaring als CEO van eerst KBC België en vervolgens KBC Groep, en kennis van het Europese en Internationale financiële landschap. Daarnaast ben ik nieuwsgierig naar nieuwe ontwikkelingen, zowel op economisch, technologisch als op wetgevend vlak, en hoe we daar als sector het best kunnen op inspelen. Ik hoop dat die ervaring, kennis en nieuwsgierigheid mij de nodige troeven geven om de Belgische financiële sector te adviseren en begeleiden in deze uitdagende maar boeiende tijden. Ik kijk dan ook uit naar een constructieve dialoog met de verschillende stakeholders omtrent de toekomst van de financiële sector”.

 

Johan Thijs zal zijn rol van Febelfin-voorzitter opnemen vanaf vandaag. Zijn mandaat zal een einde nemen in 2020.

Contacteer ons
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium