KBC heeft nieuw onderkomen voor merendeel medewerkers en bewoners KBC-Toren Antwerpen

Op 8 februari maakte KBC bekend de KBC-Toren de komende 2 jaar grondig gerenoveerd wordt. Die werken moeten de Toren “future-proof” maken en tegelijkertijd de verborgen historische asbestrestanten in het gebouw verwijderen. Het gebouw wordt daarom de komende maanden geleidelijk aan volledig vrijgemaakt. Volgens onafhankelijke experten was en is er geen gevaar voor KBC-medewerkers, gebruikers en bezoekers van het gebouw.

Vanaf deze zomer (ten laatste 1 juli) en tijdens de (volledige) duur van de werken zullen medewerkers en ‘bewoners’ ondergebracht worden in ofwel andere KBC-gebouwen ofwel panden elders in de stad die KBC zal huren voor de duur van de werken.

Vandaag kan KBC meer duidelijkheid geven over de nieuwe locaties voor het merendeel van de bewoners :

  • Het kantoor voor bedrijvenklanten verhuist naar een leegstaand KBC-kantoor in Antwerpen Haven (Brouwersvliet 39, 2000 Antwerpen).
  • De kluizenzaal alsook de ondergrondse parkeerplaatsen blijven tijdens de werken toegankelijk voor de klanten.
  • Het merendeel van de ondersteunende diensten vindt een nieuwe thuis in een huurpand, vlakbij het station van Berchem (Roderveldlaan 4, 2600 Berchem). Enkele andere diensten kunnen terecht in de KBC-gebouwen in Mechelen of in een aantal kleinere kantoren van KBC in Antwerpen.
  • KBC Live (bankverzekeren vanop afstand) wordt ondergebracht in een huurpand in “Kievit” (Engie gebouw), vlakbij het Centraal Station van Antwerpen.
  • KBC zorgt er ook voor dat de 2 inpandige handelszaken op het gelijkvloers open kunnen blijven indien de uitbaters dat wensen.

 Voor een aantal andere bewoners lopen de besprekingen nog. KBC hoopt binnen afzienbare tijd de onderhandelingen te kunnen afronden voor :

  • Het bankkantoor voor particulieren met de geldautomatenzone, het privatebankingkantoor , alsook het kantoor van Omnia.
  • De startende ondernemingen die via Start it @KBC al een aantal jaren gratis verschillende verdiepingen ter beschikking hebben.
Contacteer ons
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium