KBC integreert voor het eerst niet-bancaire apps in Mobile app.

Binnenkort parkeerplaats betalen of saldo maaltijdcheques checken rechtstreeks vanuit KBC Mobile app.

 • KBC is de eerste financiële instelling die haar mobile banking klanten ook laat genieten van niet-financiële diensten. Hiermee zet KBC zijn ambitie kracht bij om financiële en niet-financiële producten en diensten van geselecteerde partners aan te bieden aan zijn mobiele klanten.
 • Vrijwel 910.000 klanten gebruiken vrijwel dagelijks de mobilebankingapp van KBC /CBC / KBC Brussels: december 2017 765.000 aanmeldingen per dag, goed 24 mio op maandbasis. Ze geven deze app vandaag al zeer hoge ratings in de app-stores (4,5).
 • Vanaf de zomer kunnen ze rechtstreeks vanuit hun mobilebankingapp
  • hun parkeersessie starten en betalen via de parkeerservice 4411
  • het saldo van hun maaltijd- en ecocheques (Monizze) raadplegen en de betalingen die met de kaart gedaan werden, opvolgen.
 • De klant moet zelf geen extra apps installeren. Hij vindt ze meteen geïntegreerd terug in de mobilebankingapp van KBC/CBC/KBC Brussels. KBC sloot hierover als eerste financiële instelling een overeenkomst met 4411 en Monizze.

Karin van Hoecke, Directeur Particulieren : “KBC is trots om vandaag deze samenwerkingsverbanden te kunnen aankondigen. Een persoonlijke, snelle en innovatieve service bieden, kort op de bal spelen, de referentie inzake innovatie zijn, dat zit in het DNA van KBC. Logisch dus dat Monizze, 4411 en KBC elkaar gevonden hebben en de handen in elkaar slaan om hun klanten nog meer comfort, gebruiksgemak en mogelijkheden aan te bieden. Deze samenwerking onderstreept de ambitie van KBC  om door zorgvuldig gekozen partnerships de referentie te blijven in relevante innovatieve oplossingen voor haar klanten. Door ook niet-bancaire toepassingen te integreren in de KBC/CBC/KBC Brussels Mobile app verhoogt KBC in belangrijke mate de toegankelijkheid en het gebruiksgemak van deze toepassingen voor haar klanten. Ook in de toekomst blijven we actief op zoek gaan naar partners die onze bancaire apps en toepassingen kunnen helpen verrijken en de toegevoegde waarde voor onze klanten helpen verhogen.”

 

 

Parkeerapp 4411

Op dit moment kan je in 50 Belgische steden en gemeenten - goed voor meer dan 180.000 parkeerplaatsen op straat  -  met 4411 mobiel een parkeerplek betalen. Vanaf de zomer kan de KBC/CBC/KBC-Brussels klant een parkeerplaats betalen rechtstreeks vanuit zijn KBC/CBC/KBC Brussels mobilebankingapp.

 Zijn voordeel?

 • Enkel betalen voor de effectief verstreken parkeertijd;

 • Minder kosten dan bestaande SMS-procedure;

 • Geen complexe registratieprocedure meer;

 • Geen extra app installeren.

Hoe werkt het? 

 • De klant koppelt eenmalig zijn mobilebankingapp met zijn gebruikersprofiel bij 4411.
  Vanuit KBC Mobile koppelt hij een bestaand profiel bij 4411 of maakt een nieuw account aan waarin hij ook de nummerpla(a)t(en) van de wagen(s) ingeeft.
  Na deze korte registratie keert hij automatisch terug in de KBC Mobile en kan hij aan de slag.

 • Zodra de wagen geparkeerd is, activeert de klant de parkeerservice in KBC Mobile.
  Als hij in zijn smartphone locatiebepaling geactiveerd heeft, dan zal in bepaalde steden meteen aangegeven worden bij welke parkeerautomaat hij geparkeerd staat. Hij hoeft dan enkel zijn parkeersessie te starten. In andere gevallen zal hij zelf het nummer van de parkeerautomaat moeten registreren.

 • KBC Mobile toont hem het bedrag dat geldt bij gebruik van de maximale parkeertijd voor de gebruikte parkeerplek (bv. 4 uur).
  De klant duidt aan of hij een notificatie wil op zijn smartphone wanneer de laatste 15 minuten van deze maximale parkeertijd bereikt zijn.

 • Bij het verlopen van de maximaal toegestane parkeertijd wordt deze automatisch beëindigd.

 • De afrekening gebeurt automatisch via de rekening van de klant en niet langer via zijn kredietkaart of mobiel abonnement. Naast de parkeerkost wordt per parkeersessie 0,25 euro aangerekend .

   

  Stéphane Jacobs, Directeur Mobiliteitsbetaaloplossingen bij Be-Mobile is erg positief over de samenwerking met KBC: “Vandaag maken reeds meer dan 1,2 miljoen automobilisten gebruik van 4411. Ze hoeven niet meer te zoeken naar gepast kleingeld maar kunnen met hun smartphone veilig, eenvoudig en snel betalen via sms, web of de 4411 app. De betaling verliep ofwel via de telecomfactuur of een apart afschrift. Voortaan kan het nog eenvoudiger, rechtstreeks vanuit de Mobile bankingapp van KBC/CBC/KBC Brussels. Nu steeds meer gebruikers gebruik maken van hun mobilebankingapp, zal de samenwerking met KBC hun gebruiksgemak alleen maar verhogen. Geen complexe registratieprocedures meer. Enkele clicks in de Mobile bankingapp van KBC/CBC/KBC Brussels en klaar! We zijn dan ook verheugd over deze samenwerking.”

   

  Koppelen van de Monizzekaart

  De klant zal ook zijn Monizzekaart automatisch kunnen koppelen aan zijn KBC Mobile app. Hij zal ze dan terugvinden in het overzicht van zijn kaarten naast zijn bank- en kredietkaartgegevens. 

  Deze koppeling laat hem toe om via zijn mobilebankingapp een aantal gegevens te raadplegen zoals:

 • het saldo van zijn maaltijdcheques;
 • het saldo van zijn ecocheques (en eventuele gift cards);
 • de laatste transacties die met deze kaart(en) afgehandeld werden.

 

Jean-Louis Van Houwe, Founder & CEO van Monizze licht de keuze voor KBC toe : “Onze slogan is niet zomaar “making every day better’. Ook KBC gaat elke dag opnieuw op zoek naar hoe het zijn klanten beter, sneller kan bedienen en het gebruiksgemak en comfort kan verhogen. De integratie van Monizze binnen de mobile bankingapp van KBC komt daar volledig aan tegemoet. We zijn ervan overtuigd dat we samen onze klanten nog een veel betere beleving kunnen aanbieden”.

 

Over Be-Mobile

Be-Mobile is marktleider op vlak van ‘slimme mobiliteit’ in België en geeft overheidsinstanties, wegbeheerders, autofabrikanten en private ondernemingen de kans om voor reizigers het pad te effenen naar een vlottere dagelijkse mobiliteit.

Be-Mobile maakt gebruik van de kracht van geconnecteerde voertuigen en reizigers om het verkeer 24/7 te monitoren. Be-Mobile helpt verkeersbeheerders in hun taak om het verkeer veiliger en vlotter te doen verlopen door gebruik te maken van een unieke combinatie van nieuwe databronnen uit smartphones of rijdende voertuigen. Indien nodig kunnen deze databronnen gecombineerd worden binnen het Be-Mobile Big Data Platform met data uit wegkantsensoren of bestaande databanken met multimodale info. De krachtige algoritmes en de gebruiksvriendelijke scenario-engine bepalen op elk moment welk mobiliteitsadvies het best kan vertoond worden op variabele verkeersborden, in smartphone apps of op het dashboard van het voertuig. Het faciliteren van de reiziger naar een vrije parkeerplek en de zorgeloze betalingsafwikkeling met 4411 is één van Be-Mobile’s paradepaardjes.

Ons doel? De wegbeheerder helpen om reizigers te ondersteunen hun bestemming zo veilig en comfortabel

mogelijk te bereiken, en tegelijk het verkeer in zijn geheel duurzamer maken. Be-Mobile geeft u opnieuw controle over uw mobiliteit.

Contact: Stéphane Jacobs
Director Mobility Payment Solutions

E-mail [email protected]
PHONE +32 9 330 51 80 
CELL +32 477 872 593

 

Over Monizze

Een Belgisch KMO initiatief, is een 100% digitale onderneming die actief is in de Fintech. Monizze verbindt personen en bedrijven door het ontwikkelen van beheer- en transactieplatformen die bijdragen aan hun welzijn en efficiëntie. Monizze ontwikkelt geïntegreerde oplossingen die perfect aansluiten bij de noden van onze verschillende doelgroepen: de maaltijd-, eco- en cadeaucheque. In 2015 sloot Monizze zich aan bij de Up Group, wereldwijd n°3 op de markt van speciale betalingsbewijzen. Begin 2018 heeft Monizze de kaap van 20.000 klanten overschreden, gaande van grote bedrijven zoals KBC, Colruyt, Ingenico, Alken Maes en Comeos tot KMO en zelfstandigen.

Voor meer informatie: www.monizze.be

Contact : Jean-Louis Van Houwe

[email protected] +320498 44 57 99

Contacteer ons
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium