KBC kaapt opnieuw EFMA innovatie-award weg

Bij de Efma-Accenture Innovation Awards is KBC in de categorie “Customer Experience & Engagement” als winnaar bekroond. Wereldwijd waren er zes genomineerden in de running. KBC kaapte de prijs weg met KBC My car, een experimentele oplossing op basis van Blockchain-technologie. Deze geïntegreerde toepassing neemt de klant heel wat administratie uit handen wanneer hij een nieuwe auto koopt.

Patrick Tans, algemeen directeur Bankproducten : “Dit is een goed voorbeeld van hoe we nieuwe technologie zullen kunnen gebruiken om het leven van onze klanten gemakkelijker te maken. Het draait niet om de technologie op zich, wel hoe je die gebruikt om je klanten beter van dienst te zijn. Dit idee komt van binnen KBC, is ontsproten uit een workshop die werd georganiseerd door medewerkers. Ik ben fier dat het idee dat zij uitwerkten met deze onderscheiding bekroond wordt.”

Daniel Falque, CEO KBC België : “De Efma-Accenture Awards erkennen de allerbeste en meest innovatieve oplossingen in de financiële wereld. Met ‘KBC My car’ maakt KBC zijn reputatie als klantgerichte innovator opnieuw helemaal waar. Met dit experiment onderzocht KBC nu ook de mogelijkheid om de blockchain-technologie in te zetten in de relatie tussen particuliere koper en verkoper en diverse andere partijen die in dit proces betrokken zijn. Oplossingen als deze sluiten perfect aan op de KBC client-centric strategie zoals we die in het voorjaar van 2017 hebben toegelicht in Dublin.”

De klant ontzorgen

Het experiment met blockchain-technologie bleek de basis te kunnen leggen voor een ecosysteem om onze klant bij de aankoop van een auto volledig te ‘ontzorgen’ ten opzichte van zowel de garagist als bank … Op deze domeinen verbetert de KBC My car toepassing de klantervaring door hem niet telkens opnieuw dezelfde gegevens te vragen. Het ligt in de bedoeling om dit in de toekomst nog uit te breiden naar andere partijen die betrokken zijn in het aankoopproces van een wagen, waarbij de klant niet telkens zelf informatie moet verstrekken.

Contacteer ons
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium