KBC, KBC Brussels en CBC brengen Apple Pay naar hun klanten

Een veilige en discrete manier om te betalen met iPhone en Apple Watch

  • KBC, KBC Brussels en CBC brengen vandaag Apple Pay naar hun klanten, een veiligere en discrete manier van betalen die helpt te voorkomen dat klanten hun betaalkaart aan iemand anders overhandigen, knoppen aanraken of contant geld uitwisselen. Dankzij de kracht van de iPhone is elke transactie beschermd.
  • De klant houdt gewoon zijn iPhone of Apple Watch in de buurt van een betaalterminal om contactloos te betalen. Elke Apple Pay-aankoop is veilig omdat hij wordt bevestigd met Face ID, Touch ID of een toestelwachtwoord en met een eenmalige unieke en dynamische beveiligingscode.
  • Apple Pay wordt aanvaard in buurtsupermarkten, apotheken, taxi's, restaurants, koffieshops, winkels en op nog veel meer plaatsen.
  • Klanten kunnen zowel hun debetkaart als hun kredietkaart koppelen aan Apple Pay.

Karin Van Hoecke, directeur Digitale Transformatie KBC België : “Bij KBC plaatsen we de klant centraal en zetten we volop in op digitale innovatie. Onze klanten kunnen nu al kiezen uit een zeer uitgebreid aanbod aan innovatieve betaalmethoden, waarmee we tot de koplopers op de Belgische markt behoren. We bekijken continu manieren om hen het leven nog makkelijker te maken. We zijn daarom heel tevreden dat we hen vanaf vandaag ook Apple Pay kunnen aanbieden. De voorbije coronamaanden toonden duidelijk aan dat niet-cash betalingen razendsnel aan belang winnen. Apple Pay is een gebruiksvriendelijk betaalmiddel waarmee onze klanten heel makkelijk, veilig en discreet hun betalingen kunnen regelen, zowel thuis als onderweg. We zijn er dan ook van overtuigd dat ook Apple Pay snel zijn weg zal vinden naar onze klanten.”

Klanten kunnen Apple Pay op hun iPhone, iPad en Mac ook gebruiken om sneller en gemakkelijker aankopen te doen in apps of in Safari, zonder dat ze een account moeten aanmaken of herhaaldelijk verzendings- en facturatiegegevens moeten invoeren. Met Apple Pay is het eenvoudiger om te betalen voor onder andere voedings- en kruidenierswaren, online shopping, vervoer en parkeerplaats. Apple Pay kan ook worden gebruikt om te betalen in apps op de Apple Watch.

Veiligheid en privacy staan centraal bij Apple Pay. Wanneer de klant een krediet- of debetkaart gebruikt met Apple Pay, wordt het eigenlijke kaartnummer niet opgeslagen op het toestel of op de Appleservers. In plaats daarvan wordt een uniek Device Account Number toegekend, versleuteld en veilig opgeslagen in het Secure Element, een gecertificeerde chip die een standaard is in de sector en ontworpen is om de betalingsinformatie veilig op het toestel op te slaan.

Er zijn twee eenvoudige manieren om Apple Pay te installeren:

  • Op de iPhone open je gewoon de Wallet-app, tik je op + en volg je de stappen om KBC-krediet- of debetkaarten toe te voegen. Zodra een klant een kaart toevoegt aan de iPhone, Apple Watch, iPad en Mac, kan hij Apple Pay onmiddellijk beginnen te gebruiken op dat toestel. 
     
  • In KBC Mobile selecteer je de Apple Pay-tegel en kies je de KBC-debet- of -kredietkaart(en) die je aan Apple Pay wilt koppelen. De klant zal alle beloningen en voordelen van zijn KBC-kaarten blijven ontvangen.

Ga voor meer informatie over Apple Pay naar: https://www.apple.com/benl/apple-pay/ of www.kbc.be/applepay.

Contacteer ons
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium