• Nederlands
 • Français
 • English
 • Skip to Content
  Search

  KBC K’Ching: een nieuwe generatie mobiel bankieren …

  … die ook de taal van jongeren spreekt.

  KBC lanceert vandaag KBC K’Ching, een gratis smartphone-app speciaal voor jongeren, waarmee ze financiële verrichtingen kunnen uitvoeren. KBC K’Ching combineert dat met een funfactor en een aantrekkelijk, fris design. De app werd ontwikkeld met de nieuwste technologieën en trends in app-land. Zo heeft KBC K’Ching vandaag al een chatbot van de eerste generatie aan boord: via een aantal kernwoorden kan de gebruiker vragen stellen aan KBC K’Ching. Dankzij artificiële intelligentie zal deze functie in de app op korte termijn leiden tot een actieve conversatie met de gebruiker.

  De gebruiker kan KBC K’Ching personaliseren met speelse thema’s die elk een eigen buddy hebben. Deze buddy helpt de jongere met zijn verrichtingen en deelt handige tips en weetjes: over veilig bankieren, over geldzaken of gewoon over jong zijn. Op die manier krijgen jongeren tussen 12 en 25 jaar beter inzicht in bankzaken.

  Met KBC K’Ching is KBC de eerste bank in België en Europa die een app speciaal voor jongeren ontwikkelt en lanceert.

   

   

  Unieke tot standkoming: KBC K’Ching is mee gemaakt door jongeren

  Recent onderzoek van TNS en Google toont aan dat de leeftijdsgroep van 12 tot 25 jaar resoluut kiest voor de smartphone. Op de smartphone kiest de jongere voor gebruiksvriendelijke apps.

  De KBC Mobile-app sprak onvoldoende de taal van jonge klanten. Reden genoeg voor KBC om samen met hen op zoek te gaan naar een concept dat aansluit bij hun verwachtingen en meegroeit met hun noden.
  Eind juni 2016 ging de pilootfase van start: een 400-tal jonge klanten testte het resultaat van deze co-creatie in iOS en Android. Via een gesloten Facebookgroep gaven ze hun bevindingen en suggesties aan elkaar en aan KBC door. Ook de verdere ontwikkeling van de chatbot zal gebeuren in co-creatie met jongeren.

  “KBC K’Ching is een eenvoudige, grappige en coole app waar nieuwe technologie zoals chatbots in past.”

  Erik Luts, algemeen directeur Directe Kanalen

  “KBC K’Ching is de eerste financiële app die inspeelt op de digitale leefwereld van jongeren. Bankieren wordt eenvoudig en aangenaam met KBC K’Ching.”

  Karin Van Hoecke, directeur Oplossingen Mass Retail

  Wat is nu al vernieuwend in KBC K’Ching?

  De app is ontworpen op maat van jongeren en munt uit in gebruiksgemak. KBC K’Ching lijkt in design meer op een chat-app dan op een bank-app en kan nu al prat gaan op een aantal vernieuwingen:

  • De jongere kan de app personaliseren door te kiezen voor een bepaald thema dat een eigen look-and-feel geeft aan de app. Vanaf dit najaar zullen er regelmatig nieuwe thema’s in de app ter beschikking komen.

  • Elk thema heeft zijn eigen avatar, een eigen bot, die nuttige weetjes en leuke wist-je-datjes geeft. In de huidige versie kan de gebruiker al chatten met deze avatar. De interactie zal in de volgende releases nog intenser worden.

  • De transacties staan gegroepeerd per contact. De gebruiker ziet dus per contact de laatste transactie. Jongeren herkennen die opdeling uit andere chat-apps.

  • De gebruiker kan zijn contacten opvrolijken met een afbeelding of foto.

  • De jongere kan de app zo instellen dat hij het saldo van de rekening of spaarrekening kan raadplegen zonder dat hij aangemeld is.

   

  Wat kan de jongere met deze app?

  De app biedt die verrichtingen die voor jongeren relevant zijn, zoals

  • het saldo van de rekening checken;

  • overschrijvingen doen;

  • geld opnemen zonder bankkaart aan een KBC-automaat.

  In het najaar komt daar nog Mobile Pay bij, om zonder bankkaart of kaartlezer te betalen op internet of in winkels.

  Voor minderjarigen is uiteraard de toestemming van de wettelijke vertegenwoordiger(s) vereist. Wanneer de jongere later bijkomende verrichtingen wil kunnen doen, kan hij probleemloos overstappen op KBC Mobile.
   

  KBC K’Ching werkt op

  • Apple iPhone 4S of hoger met iOS 8.1 of hogere versies;

  • Apple iPod Touch van de 5e generatie of hoger met iOS 8.1 of hogere versies;

  • Smartphone 4e generatie met besturingssysteem Android 4.0.3 of hogere versies.

  Alle gegevens worden via een beveiligde verbinding verstuurd.

  KBC K’Ching werd ontwikkeld in nauwe samenwerking met Internet Architects voor het concept en met Cartamundi Digital voor de verschillende thema’s.

  KBC K’Ching is vanaf vandaag beschikbaar voor KBC-klanten in de App Store en in de Play Store. Voor CBC-klanten vanaf november. KBC Brussels krijgt een KBC K’Ching-versie in de loop van 2017.

  Contacteer ons
  Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
  Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
  Over KBC Group

  Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

  KBC Group
  Havenlaan 2
  B - 1080 Brussels
  Belgium