KBC kiest voortaan resoluut voor duurzame beleggingsoplossingen via KBC Mobile

KBC kiest voortaan resoluut voor duurzame beleggingsoplossingen via KBC Mobile

KBC-klanten* kunnen in KBC Mobile al langer duurzaam pensioensparen en duurzaam beleggen met advies. Vanaf nu kunnen ze ook een duurzaam beleggingsplan starten en duurzaam beleggen met wisselgeld. KBC kiest dus resoluut voor duurzame beleggingsprocessen in KBC Mobile. Dit zal ook bijdragen aan de ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen die KBC recent scherper gesteld heeft **. Zo wil KBC het aandeel SRI-beleggingsfondsen meer dan verdubbelen tegen 2025. Sri-fondsen moeten 50% of meer van de nieuwe fondsenproductie vormen tegen 2021. Alle SRI fondsen van KBC beschikken tevens over het Towards Sustainability Quality label.

Duurzaamheid maakt integraal deel uit van de algemene bedrijfsstrategie van KBC. Mobiel beleggen slaat duidelijk aan bij de klanten. KBC werkte daarom de voorbije maanden hard aan de omschakeling van de bestaande beleggingsformules in KBC Mobile naar een duurzame versie. ‘Beleggen met je wisselgeld’ en het beleggingsplan worden sinds eind oktober automatisch gekoppeld aan een SRI-beleggingsoplossing (SRI: ‘Sustainable and Responsible Investing’).

Filip Ferrante, directeur Corporate Sustainability KBC Groep licht toe: "De belegger van vandaag verwacht een open en eerlijke communicatie over het duurzaamheidsgehalte van de beleggingsoplossingen die zijn bank aanbiedt. Zo kunnen we van daaruit samen bouwen aan een betere en duurzamere samenleving. Wie via KBC Mobile belegt, krijgt voor pensioensparen en beleggen met advies al langer een duurzame beleggingsoplossing voorgesteld. Ik ben dan ook blij dat we dit duurzame aanbod nu nog verder kunnen uitbreiden met het beleggingsplan en het laagdrempelige en erg succesvolle ‘Beleggen met je wisselgeld’. Zo krijgt de klant dus in elk beleggingsproces in KBC Mobile een duurzame beleggingsoplossing voorgesteld.”

KBC is overigens één van de grondleggers van duurzaam beleggen in België. Klanten hebben al sinds 1992 toegang tot duurzame beleggingsoplossingen en KBC breidt dat aanbod stelselmatig uit. Daarmee speelt KBC in op de voortdurend evoluerende verwachtingen van de samenleving, die duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid duidelijk op de agenda hebben geplaatst. KBC wenst op die ingeslagen weg verder te gaan.

Trends die KBC vandaag vaststelt:

• Van elke nieuwe 100 euro die in 2020 bij KBC in België belegd werd, werd er 47 euro duurzaam belegd

• 65.000 klanten kozen al voor laagdrempelig ‘Beleggen met wisselgeld’

 

Ambitieuzere duurzaamheidsdoelstellingen

Johan Thijs CEO van KBC Groep : “We hebben recent onze duurzaamheidsdoelstellingen scherper gesteld . KBC Groep wil de referentie blijven en zal de lat voor zijn klimaatgerelateerde ambities substantieel hoger leggen. Zo is het onze ambitie om onze eigen uitstoot van broeikasgassen verder te verminderen met 80% (vergeleken met 2015) tegen 2030 en om al volledig klimaatneutraal te zijn tegen einde 2021 door het verschil te compenseren.”

• SRI-beleggingsfondsen: meer dan een verdubbeling tegen 2025; Sri-fondsen moeten 50% of meer van de nieuwe fondsenproductie vormen tegen 2021.

• Kredieten voor hernieuwbare energie (in % van de totale kredietportefeuille aan de energiesector): doelstelling wordt opgetrokken van 50% naar 65% tegen 2030.

• Rechtstreekse steenkoolgerelateerde financieringen: KBC heeft een bewezen track record over het verminderen van zijn rechtstreekse blootstelling op de steenkoolindustrie en drukt een sterk engagement uit om in 2021 uit die sector te stappen, met ondersteuning voor het transitieproces van bestaande klanten. • Groene stroom (in % van het eigen stroomverbruik): doelstelling wordt opgetrokken van 90% naar 100% tegen 2030.

• Vermindering van eigen uitstoot van broeikasgassen (in %, vergeleken met 2015): de doelstelling wordt opgetrokken naar een vermindering met 80% tegen 2030 in plaats van 65%. KBC zal volledig klimaatneutraal zijn tegen eind 2021 door het verschil te compenseren.

 

‘Beleggen met je wisselgeld’

KBC introduceerde ‘Beleggen met je wisselgeld’ als laagdrempelige vorm van beleggen in november 2018*** . Vandaag beleggen bijna 65.000 klanten met hun wisselgeld. Het principe is eenvoudig: terwijl klanten hun dagelijkse uitgaven en betalingen doen, rondt KBC deze bedragen automatisch af naar de eerstvolgende volledige euro. Dat afrondingsverschil wordt belegd. De bedragen zijn zo klein dat de klant er amper iets van merkt. Geen aanpassing van de levensstijl, geen drempel, geen extra moeite. Intekenen en opvolgen van het belegde bedrag kunnen heel eenvoudig in KBC Mobile. Elke uitgaande transactie op de bankrekening wordt naar boven afgerond. Het verschil wordt meteen overgeschreven naar een KBC-beleggingsplan. Iedere schijf van 10 euro wordt belegd in een dynamische beleggingsoplossing van KBC. Zo wordt geleidelijk en gespreid in de tijd een belegging opgebouwd.

 

*Voor klanten van KBC, CBC en KBC Brussels

**Persbericht 12/11/2020

***Persbericht 24/10/2018

Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium