KBC krijgt International Banker Awards voor het tweede jaar op rij

Johan Thijs CEO of the Year (Western Europe), KBC Best Innovation in Retail Banking Belgium, ČSOB Best Private Bank of the Year – Czech Republic

Het gereputeerde internationale financiële magazine International Banker heeft drie awards toegekend aan KBC: Johan Thijs, groeps-CEO van KBC, werd voor de tweede maal op rij uitgeroepen tot Banking CEO of the Year - Western Europe en KBC België kreeg – net als vorig jaar - de prijs voor Best Innovation in Retail Banking Belgium.  ČSOB (Tsjechië) nam de trofee voor Best Private Bank of the Year – Czech Republic mee naar huis.

De International Banker Awards worden toegekend door de lezers van International Banker en een jury bestaande uit financiële journalisten. Zij houden niet enkel rekening met groei, liquiditeit en winstgevendheid van een onderneming, maar ook met innovatie, technologie, corporate governance, duurzaamheid en transparantie.

Voor deze bekroningen verwijzen zij onder andere naar de hoge Return on Equity van KBC gekoppeld aan een langetermijnfocus op kostenbeheersing en inkomstendiversificatie, en de strategische keuze voor innovatie als pijler van de onderneming zelf en het ondernemerschap in het algemeen. International Banker ziet in Johan Thijs  ook de belichaming van de bedrijfswaarden die KBC uitdraagt en door alle medewerkers worden gedragen,  en heeft lovende woorden voor onder meer de duurzame langetermijnstrategie en het evenwicht tussen groepsstrategie en de lokale invulling daarvan.

KBC is trots op deze hernieuwde awards. Zij vormen een blijvende internationale erkenning voor de inspanningen die KBC in de voorbije jaren heeft geleverd om uit te groeien tot een duurzame, geïntegreerde omni-kanaal bankverzekeraar die de referentie vormt op zijn thuismarkten.

Johan Thijs, groeps-CEO van KBC, zegt daarover: “Dat we deze belangrijke awards voor het tweede opeenvolgende jaar krijgen, vormt voor iedereen in KBC de terechte bekroning van ons werk. Samen vormen wij een dynamisch en toegewijd team dat zich elke dag maximaal inspant om onze strategie en onze bedrijfscultuur uit te dragen in het belang van onze klanten en andere stakeholders. In die inzet en creativiteit van alle KBC’ers in een steeds sneller veranderende wereld schuilt onze kracht als bedrijf. Innovatie is voor ons immers een strategisch ankerpunt dat in ons in staat stelt om de uitdagingen van de toekomst het hoofd te bieden en onze klanten nog beter te kunnen bedienen. Wij zijn er de referentie door geworden in onze kernmarkten en mogen daar terecht trots op zijn.”

 

U leest meer over deze awards op de website van International Banker.  Op 6 december verschijnt in de gedrukte editie van International Banker een uitgebreid interview met Johan Thijs.

Contacteer ons
Stef Leunens KBC Groep NV
Stef Leunens KBC Groep NV
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium